TPS-kasvatti Niklas Moisanderille uran toinen Ruotsin Cupin mestaruus

TPS-kasvatti Niklas Moisander pääsi eilen juhlimaan uransa toista Ruotsin Cupin mestaruutta. Malmön ja Djurgårdenin välisestä cup-finaalista tuli lopulta todellinen jännitysnäytelmä. Varsinainen peliaika päättyi tasan 1–1, eikä jatkoaika tuonut ratkaisua, joten finaali huipentui rangaistuspotkukilpailuun. Rankkarikisassa pidemmän korren veti kotikentällään pelannut Malmö 4–1-lukemin. Kotiyleisön sankariksi nousi Malmön maalivahti Johan Dahlin, joka venyi rangaistuspotkukilpailussa kahteen torjuntaan.

Suomalaistoppari Moisander joutui jättämään cup-finaalin väliin loukkaantumisen vuoksi. Hän edustaa Malmö FF:ää nyt neljättä kauttaan. Malmö-vuosien aikana Moisander on nyt voittanut kahteen otteeseen sekä Ruotsin pääsarjan että Ruotsin Cupin mestaruuden.

Pitkällä ja komealla jalkapallourallaan Moisander on ehtinyt saavuttaa paljon. Nyt 38-vuotias ”Nikke” lähti Tepsistä maailmalle vuonna 2003, ollessaan vasta 17-vuotias. Ennen Ruotsin-vuosiaan hän voitti kolme Hollannin pääsarjan mestaruutta, kaksi Hollannin Super Cupin mestaruutta ja pelasi 62 A-maaottelua Huuhkajissa.

Valokuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia