TPS kaatoi Ilves2:n Tampereella

TPS palasi hienosti voittokantaan, kun se kaatoi Tampereella Ilves/2:n 0-3 lukemilla.

Molemmat näyttivät heti alusta asti, että tänään pisteet eivät lähde helpolla kumpaankaan suuntaan. Mustavalkoiset olivat hienoisesti niskan päällä ja varsinkin hyvin ajoitettu prässipelaaminen piti kotijoukkueen puolustuksen kiireisenä. Vartin kohdalla Ilves pääsi hankkimaan ottelun ensimmäisen kulman ja se pyörikin hetken vaarallisesti maalin edessä, mutta Meri Hämäläinen oli tarkkana ja nappasi pallon käsiinsä.

Palloseura jatkoi terävänä ja painoi peliä tupsukorvien päätyyn. Puolen tunnin kohdalla mustavalkoiset saivat kaksi kulmaa, joista molemmat olivat laadukkaita, mutta viimeistely ei ollut täydellistä, eikä maaliverkkoja heiluteltu. Ensimmäisen puolikkaan lopussa molemmat saivat hyvää painetta hyökkäyspäähän, mutta maaleja ei nähty, vaan tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Ilves aloitti ottelun toisen puolikkaan vahvasti ja painoi peliä mustavalkoisten päätyyn, mutta TPS sai selvitettyä tiukan alun ja lähti pelin tasoituttua painamaan palloa Ilveksen päätyyn. Noin 70 minuutin kohdalla Ilves pääsi kahdesti vaarallisille paikoille. Ensin tamperelaiset pääsivät nopeasti maalin kulmalle, mutta Hämäläinen tuli hienosti esiin ja sai torjuttua tilanteen kulmaksi. Vain hetkeä myöhemmin Ilves pääsi kolisuttamaan tolpan ulkoreunaa, mutta sen lähemmäs ei päästy.

Kotijoukkue ei hyödyntänyt omia paikkojaan, mutta lopulta TPS sai maaliverkot heilumaan. Ilveksen maalille luotiin kova paine ja pallo päätyi Viivi Spetsin jalkaan. Tämä tähtäsi tarkkaan ja upotti pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Hetkeä myöhemmin toinen maali oli lähellä, kun Amanda Aatsinki tarjoili Jatta Keskitalolle hyvän paikan, mutta tämän kokeilu meni ohi. Maalia ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kauaa, sillä vain muutamaa minuuttia myöhemmin Keskitalo syötti maalin edessä vapaana olleelle Yasmin Baasousille, joka iski kauden ensimmäisellä maalillaan 0-2 lukemat.

TPS suoritti ottelun lopussa vielä kolme vaihtoa, kun Nelly Lehtilä, Saana Kallio ja Julia Sainio tulivat kentän puolelle. Vaihtoja voisi kuvailla hyviksi, sillä ensin Lehtilä pääsi Aatsingin keskityksestä puskemaan niukasti maalin yli ja aivan ottelun loppuhetkillä Saana Kallio pääsi iskemään loppulukemat 0-3. Nollapeli oli maalilla olleelle Hämäläiselle kauden neljäs ja vaikka maalivahtivalmentaja Siiri Välimaa löysikin pelistä myös parannettavaa, oli hän ottelun tuloksesta tyytyväinen.

– Vaikka ensimmäisellä puolikkaalla Merillä ei ehkä ollut paljon torjuttavaa, niin oli hommaa silti paljon. Hänen olemuksensa oli ihan omaa luokkaansa ja hän oli aina pelattavana tarjoten vaihtoehtoja. Jos linjan taakse tuli palloja, näytti Meri nopeasti, että sinne ei ole tulemista. Toisella puolikkaalla meillä oli vähän vaikeampia hetkiä, mutta näitä tulee kaikille lähes joka ottelussa. Ne kuitenkin saatiin tänään selvitettyä ja maalivahdin rooli korostui taas hyvin. Keskusteltiin juomatauolla siitä, että pitää pystyä vaatimaan muilta parempaa. Meri oli vakuuttava ja nappasi muutaman tärkeän tilanteen kiinni mahdollistaen voiton.

TPS on pitänyt maalinsa koskemattomana kuudesti ja on päästänyt kauden aikana vähiten maaleja. Kesähelteitä mehujäätä syöden helpottanut Välimaa voi olla tyytyväinen siihen, miten hän on yhdessä Hämäläisen ja Inkeri Niemen kanssa onnistunut.

– Haluan ajatella, että tulos tarkoittaa sitä, että olemme tehneet asioita oikein. Yksi iso voimavara on ollut se, että vaikka meidän kolmen keskuudessa on todella hyvä henki, niin vaadimme silti toisiltamme aina vain parempaa tulosta. Molemmat haluavat päästä kentälle ja koska molemmat voisi sinne pistää, niin kumpikaan ei saa tyytyä tasoonsa, vaan pitää pystyä vaatimaan enemmän.

Vaikka maalivahtipeli toimisi, ei se yksistään kolmea pistettä voi tuoda, vaan tulosta tarvitaan myös hyökkäyspäässä. Tiivistunnelmaisessa pelissä myös maalivahtivalmentaja lähti tuulettamaan normaaliakin enemmän.

– En ole varmaan koskaan ennen tuulettanut niin, että olisin noussut penkiltä ylös. Siitä voi ehkä keskustella, oliko maalin ajankohta oikea, mutta sitä ei voi kiistää, etteikö se olisi ollut todella ansaittu. Prässi toimi läpi pelin hyvin ylhäältä asti ja saatiin pidettyä Ilves kurissa, kun taas itse päästiin pelaamaan oman suunnitelman mukaisesti. Hetkeä myöhemmin Yasmin iski 0-2 lukemat ja vaikka Ilves yritti loppuun asti taistella, niin se viimeinen terävyys katosi.

TPS lähti otteluun allaan kaksi tappiota, mutta Välimaan mukaan se ei joukkueen sisällä näkynyt lainkaan. Seuraavaan otteluun mustavalkoiset saavat valmistautua rauhassa, sillä tulevalla viikolla ei ole peliä.

– Meillä oli kaksi vaikeaa peliä alla, joten olihan tämä iso ja maukas voitto. Viikko on treenien osalta ollut yksi kauden parhaista ja se näkyi erittäin hyvin myös kentällä. Ketään ei jäänyt miettimään mitään ylimääräistä, vaan ajatus pysyi omassa tekemisessä. Nyt olisi viikko, jonka aikana saamme rauhassa ensin palautella ja sen jälkeen sitten keskitytään enemmän taktisiin asioihin.

 

Hyökkääjä Yasmin Baasousi pelasi taas muutaman ottelun tauon jälkeen avauskokoonpanossa ja hän myöntää, että kun nimi näkyi kentän puolella, olivat tunnelmat korkealla.

– Nyt on taas tehty paluu avaukseen! Helpolla se ei tullut, sillä piti ensin kuntouttaa polvea ja sen jälkeen taas tehdä kovaa työtä, jotta kentälle pääsee. Se kuitenkin tuotti tänään taas tulosta. Ensimmäisellä puoliajalla oli vielä vähän hakemista sään kanssa, mutta pelin edetessä siihen ehti tottua. Kilometrejä tuli tänään todella paljon ja vaikka peli olikin raskas, niin se kestettiin hyvin.

Baasousin hyvä ottelu palkittiin lopulta myös maalin muodossa, kun yhteistyö Jatta Keskitalon kanssa tuotti toivottua tulosta.

– Saatiin Jatan kanssa katsekontakti ja pyysin palloa itselleni. Tarjoilu pelasi ja vain hetkeä myöhemmin pallo löytyikin jo maalin yläkulmasta. Maali oli itselleni samalla ensimmäinen sarjatason maali naisten edustusjoukkueessa, joten olihan se hienoa. Nyt vain kovaa eteenpäin ja kohti uusia maaleja!

 

Kokoonpanossa nähtiin tänään myös yksi odotettu paluu, kun loukkaantumisen selvittänyt Amanda Aatsinki aloitti penkin puolella. Kun päävalmentaja Salonen ilmoitti hänelle, että nyt olisi syytä mennä lämmittelemään, sillä edessä olisi vaihto kentälle, oli Aatsinki silminnähden onnellinen.

– Oli ihanaa päästä taas kentälle, sillä kuntoutuksen kanssa on tehty niin paljon työtä. Nyt kaikki on taas kunnossa ja pääsen taas pelaamaan. Se on ihan eri maailma, kun pelejä joutui seuraamaan kentän laidalta, mutta nyt oltiin taas kunnolla mukana joukkueen tekemisessä!

Vaikka Aatsinki tarjoilikin hyviä syöttöjä maalille, odottaa hän tulevilta peleiltä paljon parempaa.

– Mielestäni päivän peli ei ollut omalta osaltani mitenkään erikoinen, vaan pikemminkin parannettavaa löytyi paljon, sillä pelitatsi oli vielä vähän hukassa. Nyt vain katseet kohti tulevia treenejä ja pelejä ja tavoitteet siihen, että kovalla työllä ansaitaan paikka avauksessa!

Lisää uutisia