TPS juniorijalkapallo: ”U19-maajoukkuevalintoja, Nordic Academy Gameseja & paluumuuttajia”

TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Joonas Laurikainen kävi kertomassa TPS jalkapallon medialounaalla Ravintola Pikku-Torressa seuran junioripuolen viimeisimmät kuulumiset. Laurikainen on erittäin tyytyväinen siitä, että peräti kuusi seuran pelaajaa on kutsuttu U19-maajoukkueisiin. Onni Valakari jJuho Montola valmistautuvat 30.8.-4.9. pelattavaan EM-kotikisojen esiturnaukseen. Suomi kohtaa turnauksessa eurooppalaiset huippumaat, Belgian, Hollannin ja Portugalin. Ottelut pelataan Seinäjoella ja Vaasassa.

Tyttöjen U19-maajoukkue puolestaan valmistautuu EM-karsintoihin, jotka pelataan Eerikkilän Urheiluopistolla 12.-18.9. Suomi kohtaa EM-karsinoissa Israelin, Bosnia-Hertsegovinan ja Serbian. Valmistavalle leirille Vantaalle valittiin 24 pelaajaa, joista 20 seuloutuu lopulliseksi EM-karsintajoukkueeksi. TPS:stä lopullisesta EM-karsintapaikasta lähtevät kisaamaan Milla-Maj MajasaariElli Pikkujämsä, Wilma Spets ja Jutta Rantala.

Laurikaisen haastattelu TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/tps-juniorijalkapallo-u19-maajoukkuevalintoja-nordic-academy-gameseja-paluumuuttajia/

TPS on osallistunut keväästä alkaen neljän ruotsalaisen ja neljän muun suomalaisen seuran kanssa Nordic Academy Games -junioriturnaukseen alle 12-, 13- ja 14-vuotiaiden poikien ikäluokissa. Suomalaisten ja ruotsalaisten joukkueiden yhdessä järjestetyn turnauksen pääsyn kriteereinä on ollut kansallisen tason menestyksekäs työ junioreiden parissa viime vuosina. Nordic Academy Games -turnausta on pelattu ja pelataan neljänä viikonloppuna Suomessa ja Ruotsissa maaliskuusta syyskuuhun. Jokainen turnauksen yksittäinen ottelu pelataan suomalaisten ja ruotsalaisen joukkueiden kesken. TPS pelasi viime viikonloppuna kaikkien ikäluokkien osalta Paimiossa Brommapojkarnaa ja AIK:ta vastaan. Laurikainen on ollut kauttaaltaan erittäin tyytyväinen Nordic Academy Gamesien antiin ja toivoo turnaukselle ensi vuodelle jatkoa.

TPS juniorijalkapallo saa myös nimekkäitä paluumuuttajia, kun Marko Rajamäki ja Jasse Jalonen liittyvät seuran juniorivalmennustoimintaan mukaan. Rajamäki on ehtinyt valmentaa urallaan Veikkausliigassa päävalmentajana seitsemän kautta. Jalonen palaa puolestaan TPS:ään naapuriseura FC Interin junioreista. Molemmat ovat myös entisiä TPS:n liigapelaajia. Kummankaan uuden TPS-valmentajan toimet eivät ole päätoimisia, vaan molemmat jatkavat edelleen myös siviilitöissään. 44-vuotias Jalonen on jo liittynyt mukaan TPS:n 04- ja 05-ikäluokan valmennukseen ja Rajamäki aloittaa oman valmennustyönsä marraskuun alussa. Ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Rajamäki saa vastuulleen TPS:n 06-ikäluokan kilpajoukkueen.

Rajamäki palaa ikään kuin juurilleen, sillä hänen valmennusuransa alkoi TPS juniorijalkapallon palveluksessa vuoden 2002 lopulla. Rajamäki valmensi TPS:n A-pojat Suomen mestaruuteen kaudella 2008. Hänen vastuullaan oli lisäksi TPS:n akatemiatoiminta. Edustusjoukkueen puolelle hän siirtyi kaudeksi 2009. TPS:n edustusjoukkueen hän valmensi päävalmentajana kaksi kertaa SM-pronssille sekä kertaalleen Suomen Cupin voittoon. Rajamäellä on valmentajana UEFA:n Pro-lisenssi. Rajamäki on liittynyt myös Suomen U19-ikäluokan poikien maajoukkueen valmennusryhmään mukaan. U19-ikäluokka valmistautuu parhaillaan ensi vuoden EM-kotikisojen esiturnaukseen, joka pelataan 30.8.-4.9.

– Hyvillä mielin lähden taas käytännön valmennustoimintaan mukaan. Olen Kuopiosta paluun jälkeen opiskellut lisää asioita jalkapallosta. Minulle avautui nyt järkevä kokonaisuus yhdistää oma siviilityö, U19-maajoukkueen kotikisaprojekti sekä TPS:n juniorityö. Halusin TPS:ssä fokuksen yhteen joukkueeseen ja olen sitoutunut tähän 3-4 vuoden projektilla. On hienoa päästä tekemään taas töitä omassa kotikaupungissa ja kasvattajaseurassa, Rajamäki painottaa.

– Pääsen näkemään, missä 06-ikäluokan pojat ovat vahvoja ja missä asioissa on eniten kehittämistä. Pojat ovat mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa. Uskon, että osaan tehdä heidän kanssaan oikeita asioita ja tunnistaa myös lahjakkuuksia, Rajamäki muistuttaa.

 

Lisää uutisia