TPS juhlii nyt Turun derbyn voittoa – sarjakärki kaatui 1-0

TPS voitti kauden 2020 ensimmäisen Turun derbyn Aldayr Hernándezin puskumaalilla 1-0. TPS pystyi näin kääntämään kauden ensimmäisessä paikallispelissä kaikki ennakkoarviot päälaelleen. Ennen lauantaita FC Inter oli voittanut kaikki Veikkausliigapelinsä Turussa ja TPS vastaavasti hävinnyt kaikki kotiottelunsa Kupittaalle. Hieno taisteluvoitto toi roppakaupalla lisää uskottavuutta koko TPS-leiriin.

– Äärimmäisen tärkeä voitto meille, mutta mikä tärkeintä uskottiin tähän ja pelattiin oikeasti hyvin. Meillä oli maalipaikkoja nyt enemmänkin, mutta totta kai niitä sarjajohtajallakin oli. Tämä suunta on se oikea, TPS-toppari Rasmus Holma naulasi pelin jälkeen.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson lähti kauden ensimmäiseen derbyyn yllättävän levollisen ja häneltä onnistuikin kaikki. Hän oli saanut puhallettua joukkueeseensa tarpeeksi rennon ilmapiirin ja se näkyi kentällä. TPS-luotsin taktiikka onnistui myös täydellisesti ja pelaajavalinnat menivät täysin nappiin. TPS puolusti uhrautuvasti ja urhoollisesti, mutta joukkue pystyi luomaan myös useita hyviä maalipaikkoja.

TPS otti Rovaniemen vierailunsa jälkeen kauden toisen voittonsa ja nousi sarjataulukossa kuuteen pisteeseen. RoPS jäi taakse jo neljän pisteen päähän ja raitapaidat pyrähtivät myös FC Hakan ohi kahdella pisteellä. TPS:n edessä seuraavana on SJK, joka sekään ei ole enää kuin kaksi pistettä edellä.

– Olen erityisen ylpeä siitä, että olimme tänään joukkueena tarpeeksi rohkeita ja teimme sen mukaisia ratkaisuja. Tämä oli minulle nyt viides pelini päävalmentajana ja niistä on tullut kuusi pistettä. Se on hyvä keskiarvo ja olen ihan tyytyväinen siihen. Nyt nautitaan vähän, mutta HIFK-ottelu tulee jo pian, ensi keskiviikkona, Johansson muistutti.

TPS:n voittomaali syntyi jo 11. minuutin kohdalla. Hienon pelin pelannut Santeri Haarala antoi vapaapotkun vasemmalta ja pallo löysi tiensä Interin boksissa suoraan Hernándezin päähän, joka puski vastustamattomasti ensimmäisen sarjapelimaalinsa TPS:n paidassa.

Derby-konkari Mika Ääritalolla oli kaksi loistavaa paikkaa lisätä Palloseuran johtoa. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Haarala vapautti hänet keskeltä puolittaiseen läpiajoon, mutta Inter-maalivahti Henrik Moisander venytti pallon eteen. Toisella puoliajalla Albijon Muzaci pisti ovelan pienen siirron sivuun ja Ääritalo antoi vasurinsa laulaa, mutta Moisander sai jälleen käpälänsä väliin ja pelasti tilanteen.

Oli Interilläkin toki omat maalipaikkansa ottelussa. Toppari Rick Ketting ja maalipörssin kärkimies Timo Furuholm saivat molemmat pallon kertaalleen TPS-maalin ylärimaan, mutta sen lähemmäs maalia sarjajohtaja ei päässyt.

Jere Koponen oli TPS:n maalissa se puolustuksen viimeinen lukko. Hän hoiteli tonttinsa erittäin varmasti, mutta teki normaalin päivätyön päälle vielä muutaman paraatipelastuksen sekä oikea-aikaisen ulostulon. Koponen on kerta kaikkiaan vakuuttavassa vedossa tällä hetkellä.

– Meillä oli tänään sellainen sydän mukana pelissä, mikä pitää kantaa mukana tästä eteenpäin. Tiedettiin ennakkoon, että tämä voisi olla käänteen tekevä matsi meille koko kaudelle. Hemmetin hienoa, miten taisteltiin ihan loppuun asti. Inter sai lopussa painetta, niin kuin tällaisessa tilanteessa yleensä käy, mutta selvittiin hienosti niistä, Koponen summasi.

– Tällaisia pelejä joskus tulee, On painetta ja tilanteita, mutta kun niistä tulee onnistumisia, ne ruokkii taas toisiaan. Itsekin pääsin vähän flow-tilaan parin hyvän torjunnan jälkeen. Jatketaan tästä nyt tätä hyvää boogieta ja viedään se mukana ensi keskiviikon HIFK-otteluun, Koponen lupasi.

TPS karkasi Turun derbyissä nyt kahden voiton karkumatkalle FC Interistä. Paikallispelien kaikkien aikojen saldo kirjataan TPS:n voitokkaan lauantain jälkeen lukemin 16-13-14.


Ottelukooste TPS jalkapallon YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=B6tlSVHJH4w

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia