TPS joutui taipumaan Vaasan draamassa

TPS hävisi sunnuntaina VPS:lle dramaattisten vaiheiden jälkeen Vaasassa lukemin 3-2. VPS jäi näin TPS:lle kaudella 2011 voittamattomaksi seuraksi, kun vaasalaiset voittivat myös kauden ensimmäisen kotiottelunsa ja Turussa päädyttiin pistejakoon.

VPS sai otteluun salama-alun, kun Edgar Bernhardt syötti ottelun 3. minuutilla pallon maalin eteen ja Antonio Inutile sijoitti pelivälineen ohi Henrik Moisanderin verkon perukoille. Ennen puoliaikaa TPS:n Kalle Mäkinen antoi mainion passin maalin eteen ja Juho Lehtonen opotti pallon ohi VPS-vahti Tomer Chencinskin.

Kotijoukkue siirtyi jälleen johtoon, kun toista puoliaikaa oli pelattu runsas vartti. Inutile syötti tällä kertaa oikealta maalin eteen ja Valtter Laaksonen uitti pallon verkkoon. TPS pääsi vielä otteluun mukaan tasoittamalla pilkulta. VPS-pakki Jyrki Saranpää kaatoi rangaistusalueella Petteri Pennasen ja Toni Kolehmainen iski pallon varmasti alakulmaan.

Ottelun viimeiset peliminuutit olivat sitten todella dramaattisia. Moisander kaatoi VPS:n jamaikalaispelaaja Steven Morriseyn ja palloa näytettiin jälleen pilkulle. Avausmaalin syöttänyt Bernhardt täräytti vaasalaiset jo kolmannen kerran johtoon. Eivätkä TPS-ongelmat siihen loppuneet, sillä Moisanderille lätkäistiin päälle vielä punainen kortti ja siitähän seuraa automaattisesti kahden matsin suora pelikielto. Nuori Otso Virtanen joutui näin debytoimaan liigatasolla aika pahaan paikkaan.

– Mielestäni meidän pallollisessa pelaamisessa ja hyökkäämisessä oli juonta ja ideaa. Olimme vaarallisia ja pelasimme sellaisia kuvioita, joita halusimme. Roopea emme saaneet ruokittua, vaikka hän teki ne tarvittavat liikkeet. Hyökkäyspelissä oli monta asiaa, mitä harjoittelemme, ja miten haluamme pelata, TPS-luotsi Marko Rajamäki pohdiskeli.

– Akilleenkantapääksi muodostui puolustaminen. Vaasa teki maalit vastahyökkäyksistä. Ne oli tiedossa jo etukäteen, heti HJK-voittomme jälkeen. Meillä oli kaksi päivää aikaa fiksata niitä asioita. Kyllähän se valmennuksen piikkiin menee, jos tietää millä aseilla vastustaja tulee, mutta he silti tekevät maaleja niillä. Huonoa valmentamista ja valmistautumista siinä mielessä, etten saanut meidän pelaajiamme hoksaamaan sitä, mitkä Vaasan Palloseuran pelissä ovat vaaratekijöitä. Ei auta kuin analysoida peliä DVD:ltä pitkällä bussimatkalla kotiin, jotta nähdään, missä tehtiin virheitä. Sitten lähdetään eteenpäin ja miettimään Jaroa, hän vielä totesi

Lisää uutisia