TPS jätti PS Kemin jo viiden pisteen päähän

TPS ja PS Kemi pelasivat lauantai-iltapäivällä Veritas Stadionilla todellisen jännitysnäytelmän, joka päättyi lopulta kotijoukkueen 3-2-voittoon. Molemmat leirit kokivat tunneskaalojen molemmat ääripäät ottelun edetessä. TPS meni tauolle maalin johdossa, mutta PS Kemi tuli takaa ja tasoitti ja meni sen jälkeen johtoon. Sen jälkeen TPS löi pelin vauhdilla tasoihin ja meni loppujen lopuksi ohi.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-ps-kemi-3-2-07-07-2018/

– Oli tärkeä peli ja saatiin lopulta todella tärkeät pisteet. Hieno nousu tappioasemasta. Ajattelin itse jo heti aamusta, että on meidän päivä. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että me noustiin ja osoitettiin luonnetta, TPS-luotsi Mika Laurikainen pudotteli helpottuneena ottelun jälkeen

Skotlantilainen David Hannah puolestaan luotsasi PS Kemiä nyt uransa toisessa Veikkausliigaottelussa. Keskiviikkona joukkue hävisi HJK:lle ja nyt tuli tappio TPS:lle. Hän piti pitkän ja äänekkään saarnan joukkueelleen pelin jälkeen kopissa, ollen luonnollisesti erittäin pettynyt lopputulokseen.

– Voiton menettäminen harmittaa. Meillä oli kaikki mahdollisuudet täyteen pistepottiin, mutta tehomme eivät riittäneet voittoon, Hannah manasi.

PS Kemi hallitsi ottelu enemmän tai vähemmän aina puoleen tuntiin asti. TPS teki ensimmäisen kunnollisen ja organisoidun hyökkäyksen 35. minuutin kohdalla. Mika Ääritalo piti palloa ja imi PS Kemin puolustuksen mukaansa. Jonni Peräaho hiipi paikalle takaoikealta ja Ääritalo vapautti hänet nokitusten kemiläisten maalivahdin, Oskari Forsmanin, kanssa. Peräaho antoi lapikkaan puhua ja pallo painui aivan maalin vasempaan alanurkkaan. Maali oli Peräaholle koko liigauran ensimmäinen.

Ottelun toisen puoliajan TPS aloitti hyvällä sykkeellä. Riku Sjöroos kumautti pallon vasempaan tolppaan heti jakson alkajaisiksi, mutta sen jälkeen iski PS Kemi. Kevin Tano ampui suhteellisen vaarattoman näköisen vedon, mutta pallo pomppasi jotenkin Jonathan Viscosin ohi TPS-maaliin.

– Siinä tilanteessa tämä näytti jo hieman kääntyvän siihen vanhaan malliin, meillä oli vähän epäonnea sen pompun kanssa, mistä tuli se PS Kemin ensimmäinen maali tuli, Laurikainen harmitteli.

PS Kemi iski toisen kerran 63. minuutin kohdalla, kun Keaton Isakssonin veto painui sisään. TPS tuli kuitenkin tasoihin jo seuraavalla minuutilla, kun todella ärhäkän sisääntulon tehnyt Onni Valakari pyssytti pallon sydämensä kyllyydestä ohi Forsmanin.

TPS:n 3-2-voittomaali oli kahden konkarin komeaa yhteistyötä. Sami Rähmönen pyyhälsi oikeaa laitaa ja pistin matalan passin kohti maalinedustaa. Mika Ääritalo juoksi paikalle juuri oikeaan aikaan ja ohjasi pallon verkkoon.

– Tuntui jotenkin, että se oli epäsuhtaista, että ekalla jaksolla kun oltiin aika heikkoja, mutta tehtiin kuitenkin maali. Toiselle puoliajalle taas lähdettiin hyvin, saatin hyvät paikat, mutta vastustaja teki sitten ne maalit. Nopea tasoitus oli tärkeää ja voittomaali tuntui jotnekin ansaitulta. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että tällaisen pelirupeaman jälkeen pystyttiin pelaamaan kuitenkin tällainen peli. Ei varmasti kaikilta osin ollut ihan parasta mahdollista TPS:ää, mutta tuloksekasta se loppujen lopuksi tänään oli. Olen todella tyytyväinen, että saatiin lopetettua tämä tiukka otteluputki voittoon, hän totesi helpottuneena.

Laurikainen oli erittäin tyytyväinen siihen, että Veikkausliigan ottelutahti hieman rauhoittuu heinäkuun loppua kohden.

– Nyt on pitkästä aikaa melkein viikko aikaa harjoitella ja se on ensimmäinen sellainen viikko viiteen viikkoon, Laurikainen vielä huokaili.

TPS nousi voittonsa myötä 16:een pisteeseen ja ero sarjassa viimeisenä olevaan PS Kemiin on nyt viisi pistettä. Myös IFK Mariehamn jäi sarjataulukossa TPS:n taakse.

Lisää uutisia