TPS järjesti maalirallin Pallo-Iirojen kustannuksella

Ensi kesän koitoksia varten valmistautuva TPS sai ihan mukavan startin vuodelle 2012. Palloseura jyräsi perjantaina uudessa Javenture-hallissa Pallo-Iirot lukemin 6-1. Raumalaiset ovat Kakkosen B-lohkon parhaita porukoita, mutta toki Veikkausliigalla ja Kakkosella tasoeroa pitääkin olla.

– Se oli tämän kauden ensimmäinen pelimme ja siihen nähden tämä oli ihan kelpo esitys. Eihän peli voi valmista tähän aikaan vuodesta vielä ollakaan, mutta uusia pelaajia pitää ajaa sisään, TPS-luotsi Marko Rajamäki summasi ottelun jälkeen.

Ensimmäiset pari minuuttia menivät pelialustan totutteluun, mutta sitten TPS sai koneensa käyntiin. Varsinkin uusi hyökkääjä Aleksi Ristola juoksi hanakasti paikoille, mutta palloa ei saatu sisään.

16. minuutin kohdalla syntyi sitten ensimmäinen TPS-maali tämän vuoden osalta. Petteri Pennanen juoni vapaapotkua vasemmalta ja lähetti kierteisen pallon oikeaan reunaan maalin eteen. Vanha kettu, Jaakko Nyberg, hiipi oikeaan paikkaan ja puski pallon verkkoon.

– Meillä alussa heti paikkoja, mutta kun muut eivät saaneet palloa sisään, niin vanhan piti tehdä, Nyberg naureskeli.

Ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen Ristola iski oikein sarjatulta Pallo-Iirojen maalia kohti, mutta entinen TPS-maalivahti Jani Tuomala näytti, että refleksit ovat edelleen kohdallaan.

Toisella puoliajalla myös TPS:n sihti alkoi osua kohdalleen. 55. minuutin kohdalla Sami Rähmönen pyöritti palloa oikeassa laidassa ja lähetti sen kohti päätyä Dennis Okarulle. Loppukauden komeetta käänsi pallon nätisti luukulle ja Mikko Hyyrynen pisti kengän väliin.
Kymmenen minuuttia tästä ja Jarkko Hurme tarjoili ja Rähmönen puolestaan avasi kauden maalitilinsä.

72. minuutin kohdalla Juho Lehtonen pisti palloa taaksepäin ja koejaksolla oleva Eriba Kennedy tälläsi pallon jo neljännen kerran ohi Tuomalan. Kun kerran vauhtiin päästiin, niin seuraavaa tarvitsi odottaa vain kolme minuuttia. Maali sai alkunsa Pennanen vihaisesta tykistä. Tuomala torjui, pallo kimpoili maalin edessä ja Okaru pyssytti 5-0.

Vieraat saivat pientä lohtua 83. minuutin kohdalla, kun Ville Kukkanen uitti kavennuksen. TPS:n maalikarkelot päätti Hyyrynen, joka iski iltapäivän toisen lataamalla paluupallon verkkoon.

– Oli tosi mukava pelata pitkästä aikaa. Tässä on joulukuun alusta pelattu pienpelejä ja harjoiteltu, mutta nyt pääsi kunnolla juoksemaan ja kokeilemaan pelituntumaa. Tämä pelialusta on varmaan Suomen parhaita hallialustoja, pirteästi omalla puolustuskaistallaan ylösnousuja harrastanut Kalle Mäkinen kiitteli.

Pallo-Iirojen puolustuspäätä vahti Tuomalan lisäksi toinenkin entinen TPS-pelaaja, laitapuolustaja Iiro Aalto.

– Turkuun on aina kiva tulla ja täältä on erittäin mukavia muistoja. Seuraan tietysti myös Tepsin tekemisiä Raumalta käsin. Koetan olla tässä joukkueessa kokeneempana pelaajana esimerkkinä näille meidän nuoremmille kavereillemme, Aalto jutusteli – vanhaan rentoon tyyliinsä.

TPS:ltä puuttuivat A-maajoukkueen mukana Karibian lämmössä olevat Mika Ääritalo ja Toni Kolehmainen, pikkuvaivoista kärsivä Santeri Mäkinen, sotamies Juho Lähde sekä vasta eilen joukkueeseen liittynyt Jani Tanska.

TPS on seuraavan kerran tulessa tasan viikon päästä, kun joukkue kohtaa Liigacupin avauksessa FC Interin.

Kuva: Tiina Pirilä