TPS janoaa ensimmäistä Liigacupin voittoaan

TPS lähtee keskiviikkona Helsinkiin tavoittelemaan kautta aikain ensimmäistä Liigacupin voittoaan. TPS eteni viime viikon keskiviikkona finaaliin kaatamalla välierissä VPS:n Mika Ääritalon maaleilla lukemin 2-0. Finaalipariksi leivottiin päivää myöhemmin HJK, joka selvitti tieltään puolestaan FC Interin pilkkukisan jälkeen. Finaalipaikka on TPS:lle sen historian toinen. TPS joutui maistelemaan finaalitappion katkeraa kalkkia keväällä 2008, kun FC Inter vei kannun lukemin 1-0.

– Koko kevätkausi on mennyt hyvin ja eihän finaaliin mennä kuin voittamaan. Se minulle tuli kuitenkin ihan yllätyksenä, ettei TPS ole koskaan aikaisemmin voittanut Liigacupia, toppari Jani Tanska myöntää.

HJK sen sijaan on, ja peräti neljä kertaa. Klubin viimeisestä voitosta on kuitenkin kulunut jo neljätoista vuotta. HJK on vienyt Veikkausliigassa kolme viimeisintä mestaruutta ja viime kaudella tämän menestysputken kruunasi vielä Suomen Cupin voitto. Tosin TPS löi juuri HJK:n samaisessa Suomen Cupin finaalissa vuotta aikaisemmin.

– Klubilla on sitä voittamisen perinnettä, mutta me lähdetään tappelemaan täysilla voitosta. Ei sinne kannata mennä ketään kumartelemaan, vaan pelaamaan, Tanska naurahtaa.

– Meillä on ihan mukavia muistoja Sonera Stadiumilla pelatusta finaaliottelusta puolentoista vuoden takaa. Sen pelialustaa pidetään hieman vaikeana, mutta ei sen taakse saa piiloutua. Finaali alkaa nollilta ja sen jälkeen alkaa tiukka taistelu Liigacup-kannusta, hyökkääjä Mika Ääritalo puolestaan lupaa.

HJK:n kokoonpano on kokenut melkoisen myllerryksen viime kaudesta. Sen viime vuoden avainpelaajista Alexander Ring ja Teemu Pukki luovat uutta uraa parhaillaan Bundesliigassa ja siellä aiemmin pelannut Aki Riihilahti pisti nappikset lopullisesti naulaan. Chayne Fowler, Jarno Parikka ja lainamies O’Brian Woodbine hankkivat kaikki pelkän menotiketin Vaasan suuntaan.

Stadilaiset hankkivat puolestaan FC Hongan avainpelaajiin kuuluneet Rasmus Schüllerin ja Demba Savagen. Myös MYPA:n kokenut keskikenttäpelaaja Antti Okkonen vakuutti Klubin valmennusjohdon. Oma lukunsa on itse kuningas, eli Jari Litmanen. Legenda on taas innostunut treenaamaan, eikä tarvitse olla mikään ilmiömäinen nero, jos ennustaa Litin edustavan Klubia mös kaudella 2012.

– Todella kovia pelaajia niin meno- kuin tulopuolellakin. Vaikka HJK:sta lähti avainpelaajia maailmalle, niin kyllä ne aina hommaa kovia nimiä myös tilalle. HJK lähtee kauteen kaikkien papereissa taas ykkössuosikkina, eikä kai sitä voi kukaan tosissaan kieltää. Kaikki muuta tulevat perässä haastajina, Ääritalo myöntää suoraan.

– Finaaliin ei voi lähteä peruuttelemaan, vaan on pakko pelaamaan rohkeasti sitä omaa peliä, oli vastassa sitten HJK, tai mikä tahansa joukkue. Oma pelitapa on loksahtanut tässä kevään mittaan jo aika hyvin kohdalleen, joten ei kai sitä kannata lähteä miksikään muuttaamaan, hän vielä muistuttaa

Liigacupin loppuottelu, TPS-HJK, alkaa Helsingin Sonera Stadiumilla keskiviikkona 4.4. klo 18.30.

Lisää uutisia