TPS jäi pisteittä Subway Kansallisessa Liigassa – HJK nappasi 0-2 voiton

TPS sai kolmanneksi viimeisessä kotiottelussaan vieraita Helsingistä, kun HJK saapui Urheilupuiston yläkentälle. TPS taisteli tiukasti, mutta se ei tällä kertaa riittänyt, vaan helsinkiläiset nappasivat pisteet 0-2 vierasvoitolla.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen puolittainen paikka tuli ottelun seitsemännellä peliminuutilla, kun Nea Lehtola nousi terävästi vasenta laitaa pitkin ja syötti Emmaliina Tulkille joka pääsi laukomaan, mutta Siiri Välimaa oli tarkkana ja nappasi pallon käsiinsä.

Yhdennellätoista peliminuutilla TPS sai pientä pyöritystä HJK:n päätyyn, mutta vierailijoiden puolustus oli tiivis ja piti turkulaiset poissa maalipaikoilta. Vain hetkeä myöhemmin Gabriela Pelogi ja Nelly Lehtilä pitivät HJK:n puolustusta kiireisenä, mutta varsinaisille maalipaikoille ei kuitenkaan päästy.

Ottelun kuudennellatoista minuutilla HJK oli lähellä siirtyä 0-1 johtoon. Vierailijat lähtivät hyökkäämään ja pallo pelattiin Eveliina Parikalle, joka pääsi vetopaikkaan. Pallo leijaili kauniisti, mutta ylärima pelasti mustavalkoiset takaiskulta.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmilla oli omat paikkansa hyökätä, mutta kumpikaan ei meinannut päästä vaarallisille maalipaikoille. Puolustukset olivat tarkkana ja hyökkäykset pidettiin kurissa. Vaarallisin paikka tuli reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun kotijoukkueen puolustukselle tuli paha harhasyöttö ja Parikka pääsi yksin Välimaata vastaan. Välimaa oli kuitenkin tarkkana ja piti pelin maalittomassa tilanteessa.

Tämän jälkeen vaarallisia paikkoja ei nähty, vaan tauolle siirryttiin maalittomassa tasapelissä.

HJK aloitti toisen puoliskon terävästi, sillä ensin Parikka antoi hyvin painetta, mutta Saija Östlundin ja Siiri Välimaan yhteispeli toimi ja peli pysyi maalittomana. Hetkeä myöhemmin Tulkki pääsi laukomaan vaarallisesta paikasta, mutta Östlund nappasi tärkeän blokin ja piti ottelun maalittomana.

Kun ottelua oli pelattu reilu tunti, sai HJK kuudennen kulmapotkunsa ja sitä lähti antamaan Linda Ruutu. Pallo leijaili matalana boksiin ja ensimmäisenä siihen pääsi Palloseuran puolustus. Pallo otti kuitenkin ikävän pompun ja päätyi suoraan Kristina O’Donnellin jalkaan. Tämä pääsi laukomaan maskin takaa ja vierailijat siirtyivät 0-1 johtoon.

Palloseura ei saanut kasattua rivejään kunnolla ja hetkeä myöhemmin se kostautui. Nea Lehtola nousi terävästi maalialueelle ja pyöritteli palloa hetken. Tämän jälkeen päätyrajan tuntumasta keskitys maalille, josta Katariina Kosola sai puskettua vierailijat kahden maalin karkumatkalle.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin oli kolmaskin osuma lähellä. Essi Sainio nousi laitaa pitkin ja pelasi itsensä vetopaikkaan, mutta ylärima oli jälleen mustavalkoisten puolella ja takaosumalta vältyttiin.

TPS ei saanut kiriään kunnolla käyntiin ja HJK puolusti tarkasti. Ottelussa ei nähty enempää maaleja, vaan pisteet matkasivat 0-2 lukemilla Helsinkiin.

 

Palloseuran kanadalainen keskikenttäpelaaja Miranda Smith pelasi kolmannen ottelunsa, mutta ottelu HJK:a vastaan oli ensimmäinen peli kotiyleisön edessä.

– Oli todella hienoa päästä viimeinkin pelaamaan kotiyleisön edessä! Olen ollut Tepsin mukana kuukauden verran, mutta kaksi edellistä matsia ovat olleet vieraspelejä. Yritän itse lähteä jokaiseen peliin positiivisella asenteella, sillä jalkapallossa voi tapahtua mitä tahansa ja kotikenttä tuo aina oman lisänsä peliin. Oli hienoa päästä viimeinkin kotiyleisön eteen! Yritin tässäkin pelissä kaikkeni ja toivottavasti kotiyleisökin huomasi sen.

Palloseuran kova taistelu ei tänään riittänyt, vaan HJK rankaisi virheistä kovalla kädellä. Smith ei kuitenkaan jää murehtimaan tulosta liikaa.

– Tänään taisteltiin hyvin, mutta se ei riittänyt, vaan vastustaja rankaisi virheistämme. Nyt täytyy vain siirtää katseet tulevaan. Meidän pitää saada lisää paikkoja hyökkäyspäähän, jotta pystymme itsekin tekemään maaleja. Olemme kärsineet paljon ikäviä loukkaantumisia, mutta jokaisen täytyy vain antaa parhaansa ja toivotaan, että se riittää.

 

Joukkueen päävalmentajana toimi poikkeuksellisesti John Allen. Allen myöntää, että HJK oli tänään parempi, mutta jäi silti harmittelemaan tapaa, jolla tappio tuli.

– Tällä kaudella on ollut todella paljon loukkaantumisia, joista viimeisimpänä Jenni Rannuksen loukkaantuminen torstain treeneissä. Ajattelimme, että paras ratkaisu on lähestyä ottelua samalla tapaa, kuin Honkaa vastaan. Puolustimme tunnin verran tarkasti, mutta sitten päästimme kaksi helppoa maalia melko nopealla tahdilla. Ottelu oli tuloksellisesti melko tasainen, mutta HJK oli tänäänkin vahva ja pakotti meidät tekemään virheitä, joista se rankaisi kovalla kädellä.

TPS onnistui luomaan hyökkäyspäässä myös omat pyörityksensä, mutta joukkue ei varsinaisiin maalipaikkoihin päässyt.

– Meidän ongelmaksi muodostui se, että kun saimme pallon, emme oikein tienneet, mitä sillä tekisimme. Voitimme palloja mutta emme saaneet käännettyä tilanteita maalipaikoiksi asti. Emme päässeet kunnollisiin haastoihin, tai kaksinkamppailuihin. Toki sama ongelma on näkynyt läpi kauden ja on yksi syy siihen, ettemme ole maaleja saaneet tehtyä. Kyse ei ole vain hyökkääjien ongelmista, vaan kyseessä on koko joukkueen yhteinen asia. Jokainen yrittää kaikkensa, mutta emme silti saa vaarallisia paikkoja.

Joukkueella on nyt pieni tauko ja tämän jälkeen edessä on vieraspeli Tampereen Ilvestä vastaan.

– Ilves hävisi tänään ja JyPK pelaa huomenna. Tällä hetkellä ero on vielä kuusi pistettä ja jaossa on vielä kaksitoista pistettä. Edessä on tärkeitä pelejä, jotka täytyy saada käännettyä itselle.

 

Ottelun kooste on nähtävissä Ruudusta osoitteesta https://www.ruutu.fi/video/3695444

Kuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia