TPS jäi paikoistaan huolimatta taas ilman palkintoa (kooste)

TPS hävisi perjantaina HJK:lle niukasti lukemin 0-1. Rutinoitunut Klubi iski omasta paikastaan maalin ja piti sen jälkeen nollan omissa. TPS:llä oli jälleen omat paikkansa, mutta viimeistely kotikentällä tuntuu tällä hetkellä ylivoimaisen vaikealta. Vastapainoksi todettakoon, että TPS on iskenyt jokaisessa vierasottelussaan kaksi maalia vastustajan verkkoon.

HJK aloitti ottelun armottomalla paineella, mutta noin vartin jälkeen peli sitten tasaantui. Vaikka HJK myllytti alun, jäivät ne varsinaiset maalipaikat kuitenkin vähiin.

Sen jälkeen TPS sai kaksi todella maukasta paikkaa melkein peräkkäin. Onni Valakari laukoi vasemmalta, mutta HJK-vahti Maksim Rudakov ehti pallon eteen. Hetkeä myöhemmin Mika Ääritalo puski oikealta, mutta jälleen Rudakov ehti tilanteeseen.

– Oltiin ihan alussa aralla jalalla liikkeellä, mutta meillä ei ole alkukaudella ollut kuitenkaan sellaista peliä, että ei oltaisi saatu hyökkäyspeliä kuitenkin käyntiin. HJK onnistui sumputtamaan meidät alussa niin, että ei päästy mistään oikein liikkeelle. Nostan joukkueelle hattua siitä, että sen jälkeen uskallettiin lähteä haastamaan ja luomaan tilanteita, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kiitteli.

– Aloitettiin todella hyvin ja ensimmäisellä kymmenellä minuutilla meillä oli parikin paikkaa ja pelatiin Tepsin päädyssä. Sen jälkeen Ville Jalasto loukkaantui, pelattiin vajaalla ja TPS:llä oli parikin paikkaa tehdä maali, HJK-luotsi Mika Lehkosuo summasi ottelun alun.

HJK iski voittomaalinsa 43. minuutin kohdalla. Slovenialaiskärki Filip Valencic pääsi lataamaan pallon boksista vasempaan alanurkkaan.

– Selvittiin sitten siitä ja ottelun ensimmäisen puoliajan loppu kääntyi taas meille. Oltiin taas vaarallisia hyökkäyssuuntaan ja saatiin se saatavissa ollut maali, Lehkosuo vielä jatkoi.

– Ottelun toisella jaksolla saatiin sitten oma peli kulkemaan ja olen tyytyväinen pelirohkeuteen. HJK:lla on muka ollut huono alkukausi ja silti joukkue on käytännössä sarjan kärjessä. Ne pelit mitä minä olen nähnyt, niin aikamoisia pussipuolustuksia vastaan HJK on saanut pelata. Me ei otettu sitä vaihtoehtoa, vaan koetettiin haastaa Klubi omalla pelillä, Laurikainen totesi ylpeänä.

– Siihen olen tyytymätön, että ei saatu sitä maalia aikaiseksi. Nämä pelit toistaa nyt sitä samaa kaavaa meidän kohdalla ja taas jäi se palkinto saamatta, Laurikainen taas vastaavasti manasi.

– Ottelun toisella puoliajalla lopetettiin vähän pelaaminen. Ei saatu enää pallokontrollia ja peli meni vähän sekavaksi. Tepsillä oli lopussa vielä muutama paikka ja meillä taas 2 vastaan 1 -, tai jopa 3 vastaan 1 -vastahyökkäyksiä, mutta ei saatu vietyä niitä loppuun asti, Lehkosuo puolestaan harmitteli.

– Jatkettiin kuitenkin meidän hyvää vierassaldoa, joka on viidessä pelissä ja neljä voittoa ja yksi tasapeli. Nyt pitää siirtää sama kotiluolaan, meillä on kolme kotipeliä tulossa putkeen, Lehkosuo vielä painotti.

TPS:n Joakim Latonen teki debyyttinsä Veikkausliigassa ja oli varsin vakuuttava. Nuori kärki oli mukana ensimmäisen puoliajan paikoissa ja isossa roolissa myös toisella puoliajalla. Hän kilautti pallon kertaalleen tolppaan ja ampui kerran kunnolla päin Rudakovia.

– Olen tyytyväinen Latoseen, hän täytti ne odotukset, mitä oli. Hän oli muutaman kerran aika hyvin mestoilla, pystyi pitämään palloa rauhassa ja teki oikein hyvän debyytin. Hän tekee kovasti tuloaan tuohon meidän aloituskokoonpanoomme, Laurikainen myönsi.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-hjk-0-1-18-05-2018/

TPS:n peli jatkuvat jo ensi tiistaina, kun viime kauden kilpakumppani FC Honka saapuu Veritas Stadionilla. Ottelu alkaa myös klo 18.30.

Lisää uutisia