TPS jäi Lapissa RoPS:n jalkoihin

TPS:n mollivoittoinen viikko sai sunnuntaina valitettavasti jatkoa Rovaniemellä, josta raitapaidat joutuvat palaamaan kotiin ilman pisteen pistettä. Kotijoukkue RoPS iski heti alkuun ottelun ainoan maalin ja se riitti voittoon isännille. TPS on nyt kärsinyt reilun viikon sisään Veikkausliigassa kaksi tappiota Palloseuroille (Vaasa ja Rovaniemi) sekä pudonnut Suomen Cupista (IFK Mariehamn). Sarjakausi on kuitenkin vasta aivan alussa ja pistemenetyksiä ovat kokeneet muutkin.

RoPS:n Mika Lahtinen iski ottelun voittomaalin jo 8. minuutilla. Lappilaiset puolustivat sen jälkeen äärimmäisen kurinalaisesti ja TPS:n kaikkein paras terä tylsyi siihen. TPS yritti rakentaa omaa peliään melko laihoin seurauksin ja RoPS iski vihaisesti vastaan. Varsinkin ensimäisellä puoliajalla TPS oli aika aseeton. RoPS eteni samoin eväin ja myös lukemin muutamaa päivää aikaisemmin Suomen Cupissa jatkoon HJK:n kustannuksella.

– RoPS puolusti tarkasti ja tiiviisti, eikä sen pitänyt tulla minään yllätyksenä. Me ei vaan pystytty sitä tällä kertaa murtamaan, TPS-luotsi Marko Rajamäki myönsi.

– Nämä kaksi klassista vaihtoehtoa oli. Pelaajien piti päästä pallon kanssa lähelle vastustajaa luomaan jatkuvaa painetta tai sitten palloa on liikutettava todella nopeasti. Sitä kautta voi tulla vastustajalle myöhästymisiä liikkeessä ja on mahdollisuus saada myös pallo pystyyn. Tänään emme näissä onnistuneet. RoPS:n maalissa meillä kävi vielä huono onnikin, Rajamäki vielä manasi.

Lisää uutisia