TPS ja KuPS päätöskierrokselle erittäin suurin panoksin

TPS kohtaa Veikkausliigakauden 2020 päätöskierroksella viime vuoden mestarijoukkueen, Kuopion Palloseuran. TPS – KuPS alkaa Kupittaan Veritas Stadionilla keskiviikkona 4.11. klo 18.30.

Molemmilla joukkueilla on edelleen todella paljon pelissä. Vierasjoukkue KuPS koettaa varmistaa itselleen hopeiset mitalit ja TPS puolestaan taistelee loppuun asti suorasta säilymisestä Veikkausliigassa. KuPS voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen elokuun lopulla Kuopiossa lukemin 3-1.

HJK jo varmisti Suomen mestaruuden, mutta KuPS on sarjataulukossa toisena ennen päätöskierrosta. Inter päivystää vain pisteen päässä KuPS:sta. HJK kohtaa päätöskierroksella Interin kotiyleisönsä edessä.

TPS lähtee päätöskierrokselle kaksi pistettä IFK Mariehamnin takaa. Raitapaitojen olisi siis pakko pusertaa voitto KuPS:sta, jotta suorat säilymistoiveet pysyisivät elossa. Pahasti hyytynyt IFK Mariehamn kyykkäsi sunnuntaina kotonaan HJK:lle 0-5 ja joukkue matkustaa päätöskierroksella Valkeakoskelle Hakan vieraaksi. TPS-leirissä toivotaan tietysti Hakan kotivoittoa.

– KuPS kuuluu Veikkausliigan suuriin joukkueisiin, joka pelasi hienosti myös eurocupeissa ja taisteli loppuun asti Suomen mestaruudesta. Joka tapauksessa joukkue saa mitalit keskiviikkona. Koko joukkue pelasi lauantaina hienosti SJK:ta vastaan ja meillä on sen ansiosta edelleen omat mahdollisuutemme. Sitä lähdetään yrittämään ja siitä lähdetään taistelemaan, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa.

– On aina hienompaa pelata, kun on panosta. Me pistämme totta kai kaiken peliin, mutta minun on pakko ottaa jo tässä vaiheessa huomioon myös se, että pelit jatkuvat tämän jälkeenkin, Johansson viittaa suoraan mahdollisiin loukkaantumisiin ja pelikieltoihin.

TPS-hyökkääjä Mika Ääritalo päättää keskiviikkona äärimmäisen hienon Veikkausliigauransa. Ääritalo pelaa tietysti joukkueensa puolesta vielä myös liigakarsinnoissa, mikäli joukkue sinne joutuu. 35-vuotias Ääritalo on iskenyt tällä kaudella neljä maalia ja jokainen niistä on ollut äärimmäisen tärkeä. Kaikki Ääritalon osumat ovat poikineet myös pisteitä.

Ääritalo puski 1-0-voittomaalin HIFK:n verkkoon elokuussa sekä ohjasi 2-1-kavennuksen HJK:ta vastaan Helsingissä. Ääritalon kavennuksesta alkoi takaa-ajo, jonka kruununa oli Rasmus Holman 2-2-tasoitus.

RoPS:ia vastaan Ärtsi latasi 2-0-osuman, johon lappilaisten selkäranka katkesi Kupittaalla. Viime lauantaina TPS-ikoni näytti peliälyään ja taituroi 1-0-voittomaalin SJK:n verkkoon.

– Hän todella tärkeä ja johtava pelaaja tälle joukkueelle, häntä kuuntelevat kaikki. Hän on myös erittäin monipuolinen ja fiksu pelaaja, joka voittaa koko ajan peliälyllään tilanteita. Ja kun katsoo tämänkin kauden tilastoja, niin hän on myös edelleen ratkaisija, joka nousee tärkeissä peleissä esiin, Johansson kiittelee.

– Olen puhunut paljon hänen kanssaan ja ymmärrän toki, että fysiikan lait tulevat jossain vaiheessa vastaan. Ääritalo on tehnyt harvinaisen hienon pelaajauran ja olen saanut itsekin pelata hänen kanssaan. Olen sanonut meidän nuorille pelaajille, että hänen pelaamistaan ja sijoittumista kentällä kannattaa katsoa tarkkaan.

TPS:n loukkaantumistilanne on sama kuin viime lauantain SJK-ottelussa. Poissa ovat edelleen Eliécer Espinosa, Elmo Heinonen, Jesper Karlsson ja Juho Lähde.


TPS – KuPS Veritas Stadionilla 4.11. klo 18.30. Liput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-kups-lippuja/271815

TPS – KuPS -ottelu näkyy myös suorana lähetyksenä Ruudusta: https://www.ruutu.fi/stream/3708306

Lisää uutisia