TPS ja KuPS jäivät lopulta maaleitta (kooste)

TPS ja KuPS pelasivat maalittoman tasapelin perjantai-iltana Kupittaan Veritas Stadionilla. Tasapeli oli kokonaisuuteen nähden ihan oikeutettu lopputulos, vaikka TPS:llä oli voitto kuin tarjottimella ottelun lisäajalla. Jälleen pirteän pelin pelannut TPS-hyökkääjä Joakim Latonen kaadettiin ja pallo pistettiin pienten neuvottelujen jälkeen pilkulle. KuPS-maalivahti, turkulaistaustainen, Otso Virtanen onnistui kuitenkin torjumaan hänelle tutun Miro Tenhon vedon. TPS:n kotiotteluiden maalisaldo osoittaa siis edelleen nollaa.

– Totta kai harmittaa se, että emme tee pilkusta maalia. Se alkaa olla meille melkoinen peikko. Mutta tässä sarjassa on joukkueita, jotka meillä on ollut selkeästi mahdollisuus voittaa ja sellaisia joukkueita, joilta me saadaan piste otettua ja pelataan kuitenkin hyvin. KuPS on niitä joukkueita, joilta piste on hyvä tulos. Totta se pilkku jättää kuitenkin karvaan maun, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen pyöritteli.

– Harmittavat hieman nuo muutamat tuomiot, mitkä tulivat pelin lopputiimellyksessä. Esimerkiksi käsivirhe Tepsin päässä, mutta meidän olisi pitänyt naulata tämä peli meidän muista paikoista. Olisi tämä tietysti voinut olla ikävämpikin lopputulos meidän kannalta, mutta Otso Virtanen hoiti maalissa hommansa hienosti, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kiitteli.

TPS aloitti ottelun sähäkästi ja KuPS oli ottavana osapuolena ottelun ensimmäisellä puoliajan alun, kunnes KuPS:kin pääsi juoneen mukaan. Aleksi Ristola pääsi tinttaamaan pallon tolpan kautta maaliinkin asti, mutta tilanne liputettiin niukkana paitsiona. TPS-maalivahti Miikka Mujunen teki yhden paraatipelastuksen jo ottelun avausjaksolla.

– Meillä oli ekalla jaksolla tavoitteena se, että saadaan yleensäkin pirteämpi ote peliin, päästään hyökkäämään, mutta myös puolustetaan rohkeammin. Siinä me onnistuttiinkin, koska KuPS ei saanut heti konettaan käyntiin, Laurikainen totesi.

– Eka puoliaika oli aika tasainen, oltiin vähän alkuun ujoja tuon alustan kanssa, koska ei oikeastaan koskaan olla nurmella, paitsi nämä pelit, Honkavaara muistutti

Kuopiolaiset saivat pelinsä käyntiin ottelun toisella puoliajalla ja TPS joutui puolustustaisteluun. KuPS sai pallon kertaalleen TPS-maalin ylärimaan ja loput selvitti Mujunen. TPS pyrki toisella puoliajalla nopeisiin vastaiskuihin, mutta KuPS:n kokenut puolustus oli jatkuva kilpenä edessä.

– KuPS sai toisella pelinsä käyntiin ja jouduttiin puolustuskannalle tosi vahvasti. KuPS:illa oli muutama tosi vaarallinen paikka ja meillä ei ollut oikeastaan mitään ennen sitä lopun pilkkua, Laurikainen myönsi.

– Tänään oli vähän hidas käynnistyminen, mutta toinen puoliaika oli tosi vahva meiltä. Luotiin tilanteita aika paljon, mutta tiettyä päättäväisyyttä puuttui viimeistelystä. Luotiin ihan hyvin paikkoja, mutta oltaisiin voitu olla vähän tehokkaampia niissä meidän maalitilanteissa, Honkavaara summasi.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-kups-0-0-01-06-2018/

TPS jatkaa Veikkausliigapelejä maaottelutauon jälkeen SJK:n vieraana Seinäjoella tiistaina 12.6. TPS pelaa seuraavan kotiottelunsa saman viikon perjantaina, kun FC Lahti saapuu Turkuun vieraaksi. Perjantai-illan ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 20.30.

Lisää uutisia