TPS ja FC Inter päätyivät 1-1-tasapeliin

TPS ja FC Inter pelasivat kauden 2018 toisen derbyn Veritas Stadionilla, ja jälleen yli 5000:n katsojan edessä. Joukkueet päätyivät hieman sekavien vaiheiden jälkeen 1-1-tasapeliin. Kauden ensimmäinen paikallispeli oli heittämällä parempi ja viihdyttävämpi ottelu kuin kauden toinen koitos.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-fc-inter-1-1-20-06-2018/

TPS sai otteluun lentävän lähdön, kun Jani Virtanen nosti pallon ohi Inter-maalivahti Henrik Moisanderin jo ottelun 2. minuutilla. Maalitilanne tuli TPS:n ensimmäisen hyökkäyksen päätteeksi ja pallo pomppi vapaana olevalle Virtaselle vähän kuin varkain.

Elias Ahde toi palloa ja syötti Mika Ääritalolle. Pallo osui sen jälkeen Interin puolustajaan ja tuli siitä minulle. Pääsin aika vapaasti ja rauhassa laittamaan sisään, kauden ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa tehnyt Virtanen kuvaili.

TPS:n avausmaali tuli todella nopeasti, mutta sen jälkeen Palloseuran peli meni jotenkin kipsiin ja sekaisin. FC Inter pyöritteli palloa ehkä hieman näennäisestikin sen jälkeen pitkät tovit, mutta mitään kovin vaarallista sekään ei saanut aikaiseksi. Ottelun ensimmäinen puoliaika ei jäänyt aikakirjoihin minään suurena spektaakkelina.

Ottelun toisen puoliajan alkua hallitsi edelleen vierasjoukkue FC Inter ja hallinta johti tasoitusmaaliin 58. minuutilla. Kokenut Inter-kapteeni Timo Furuholm pääsi kiertämään Jonathan Viscosin oikealta ja laittamaan pallon sen jälkeen tyhjiin. TPS:n paras vaihe ottelussa alkoi oikeastaan heti FC Interin johtomaalin jälkeen. Pallo alkoi totella paremmin TPS-pelaajia ja joukkue otti pelin hallinnan itselleen. TPS:n varsinaiset maalipaikat oli kuitenkin aika vähissä ja FC Inter teki pienen loppurynnistyksen vielä aivan peli lopussa, mutta ei senkään johtomaali kovinkaan lähellä ollut.

– Kukaan ei halua päästää maalia ottelun toisella minuutilla, varsinkaan derbyssä.  Meillä oli sen jälkeen omat hyvät vaiheemme pelissä. Me pelasimme ihan hyvää jalkapalloa ja uskoimme omaan tekemiseemme. Meidän tasoitusmaalimme jälkeen TPS tuli lujaa peliin takaisin. Kokonaisuudessa tasapeli oli kuitenkin varmaan ihan oikeutettu lopputulos, FC Interin päävalmentaja John Allen summasi.

– Saatiin maali heti alussa, se on ollut harvinaista meille yleensäkin kotiotteluissa ja on tietysti postiivista. Ekalla jaksolla ei saatu peliä kulkemaan oikein millään, annettiin niin paljon helppoja syöttöjä pois, ettei sellaisella pallonhallinnalla pysty kunnolla pelaamaan. Ei vaan saatu omaa peliä kulkemaan. Inter söi meiltä niitä meidän vahvuuksiamme hyvin pois, joita olisi tarvittu, TPS-luotsi Mika Laurikainen pohdiskeli ensimmäisen puoliajan tapahtumia.

– Mutta toisella puoliajalla päästiin mukaan Interin tasoituksen jälkeen ja peli muuttui. Me saatiin se pallonhallinta meille ja saatiin luotua tilanteitakin. Laskeskelin, että sellainen määrä meillä oli kuitenkin tilanteita, että meidän pitäisi tehdä enemmän kuin yksi maali. Tässä pelissä se tasatulos on kuitenkin ihan oikea lopputulos, koska oltiin niin huonoja ekalla jaksolla. Mitään pois ottamatta Interiltä tietenkään. Toinen peräklkäinen tappioton peli, se tekee meille hyvää. Oltaisiin toki tarvittu ne kaikki pisteet, mutta mennään nyt sitten piste kerrallaan, kun se kerran näin menee, Laurikainen vielä pyöritteli.

Lisää uutisia