TPS-IFK Mariehamn maanantain kärkiottelussa Turussa

Veikkausliigassa neljäntenä oleva TPS kohtaa maanantaina Kupittaalla sarjakolmosen IFK Mariehamnin. Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen tänä vuonna Maarianhaminassa ja pisteet jäivät tuolloin saarille lukemin 2-1. IFK iski voittomaalinsa vasta lisäajalla.

-Se peli osui siihen huonompaan ajanjaksoomme ja menetimme kaikki pisteet vasta ihan ottelun lopussa. Meillä on ollut nyt hyvä draivi päällä erityisesti kotona ja sitä on tarkoitus jatkaa. Voitimme viime kaudella IFK:n kaikissa keskinäisissä otteluissa ja sille tielle on tarkoitus palata, TPS-puolustaja Kalle Mäkinen suunnittelee.

IFK Mariehamn on Veikkausliigan ehdottomasti suurin positiivinen yllättäjä toistaiseksi. Joukkue on täysillä jopa mestaruustaistelussa mukana, vaikka ei joukkuetta kukaan aivan kärkeen varmasti ennakkoon veikannut. Ahvenanmaalaisten tappavan nykyvireen sai tuntea nahoissaan viime maanantaina koko liigan kärkijoukkue FC Inter.

-IFK pelasi Turussa tasapainoisen ja hyvä ottelun ja näytti miksi sen sijoitus on noin hyvä. Ja jos Inter ei ollut hävinnyt pariin vuoteen yhtään kotipeliään liigassa, niin eiköhän sekin jotain IFK:n iskukyvystä kerro, Mäkinen muistuttaa.

IFK:n tulivoimasta vastaa pääasiassa kaksikko Petteri Forsell – Aleksei Kangaskolkka. Molemmat ovat iskeneet jo peräti yhdeksän maalia mieheen. Joukkue on kuitenkin muutenkin erittäin tasapainoinen ja puolustaa myös hyvin.

-Forsellin kanssa saadaan olla todella tarkkana. Hänellä on loistava kosketus palloon ja mahtava pelisilmä. Hän pystyy aivan yllättäviin ratkaisuihin ja on eräänlainen taitelija. Häntä ei saa päästää missään nimessä palloihin kiinni. Kangaskolkka on taas nopea hyökkääjä, joka kyttää palloja linjan taakse ja iskee kun paikka tulee, Mäkinen varoittelee.

Veikkausliigan kärkitaistelu on tasaisempi kuin vuosiin ja myös kärkijoukkueet ovat alkaneet menettämään pisteitä. Jopa HJK ja Inter ovat olleet yllättävän haavoittuvaisia viime aikoina.

-Osa joukkueista pelaa tietysti eurocup-otteluita ja se voi näkyä jossain. IFK:ta se ei kuitenkaan koske. Sarja on todella tasainen ja kukaan ei tunnu pääsevän muilta karkuun. Vaikka me hävittiin viimeksi ihan turhaan Jyväskylässä, niin meillä on edelleen yksi ottelu muita vähemmän pelattuna. Tämä IFK-ottelu ja seuraava kotipeli Interiä vastaan näyttävät jo suuntaa koko kauden osalta, Mäkinen uskoo.

TPS – IFK Mariehamn pelataan siis maanantaina 6.8. klo 18.30 alkaen.

Lisää uutisia