TPS-hyökkääjä Onni Helén valittiin nuorten maajoukkueeseen

TPS-hyökkääjä Onni Helén on valittu Suomen U18-maajoukkueeseen. Poikien U18-maajoukkue pelaa vuoden ensimmäiset maaottelunsa maaliskuussa, kun vastaan asettuvat Sveitsi ja Kroatia.

18-vuotias Helén on TPS-kasvatti, jonka tie Palloseuran edustusjoukkueeseen on kulkenut TPS:n GANT-akatemian kautta. Edustusjoukkuedebyyttinsä lupaava hyökkääjä teki viime kaudella. Menneen kauden päätteeksi hän solmi kaksivuotisen jatkosopimuksen TPS:n kanssa. Helénin osalta kuluva harjoituskausi on sujunut erinomaisesti, sillä nuori kärkipelaaja on iskenyt jo neljä maalia.

Suomen U18-maajoukkueen päävalmentaja Peter Lundberg nimesi Kroatiaan matkaavaan joukkueeseen kaksi maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa.

– Runkomme on tuttu, mutta mukana on myös uusia pelaajia, jotka ovat kehittyneet paljon tämän talven aikana. Monet pelaajista ovat saaneet mukavasti vastuuta Liigacupissa sekä Ykkösliigacupissa – ulkomailla pelaavilla pelaajillamme on niin ikään hyvä pelituntuma. Meillä on jonkin verran loukkaantumisia, mutta isossa kuvassa terveystilanne on ihan hyvä, kommentoi Lundberg Palloliiton kotisivuilla.

Minihuuhkajat pelasi edelliset maaottelunsa viime marraskuussa, jolloin Itävalta voitti tuplamaaottelun kummankin osan. Kroatiassa Lundbergin miehistö pyrkii palaamaan voittokantaan.

– Saamme varmasti kaksi kovaa maaottelua. Päästimme liikaa maaleja edellisissä maaotteluissamme – koko joukkueen puolustaminen on yksi iso asia, jossa meidän tulee kehittyä. Tämän ikäluokan peleissä on näkynyt paljon hyviä asioita pallollisessa pelissä, ja haluamme parantaa sitä puolta entisestään, Lundberg sanoo.

Suomi aloittaa Kroatiassa valmistautumisen maajoukkuevuoteen, joka kruunautuu syksyn U19-EM-karsintoihin. Joukkueen ohjelma tarkentuu, kun EM-karsintojen lohkoarvonnat on suoritettu.

– Olen tyytyväinen tämän vuoden ohjelmaamme. Osallistumme kesäkuussa kovatasoiseen turnaukseen Portugalissa ja pelaamme syyskuussa tuplamaaottelun Romaniaa vastaan. Odotan mielenkiinnolla sitä, millaisen EM-karsintalohkon saamme – päätavoitteemme on syksyn karsinnoissa, ja pyrimme valmistautumaan niihin mahdollisimman hyvin, Lundberg kertoo.

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Eero Vuorjoki (mv), FC Inter (FC Honka)
Tomas von Hellens (mv), CS Maritimo
Akseli Puukko, FC Lahti (FC Reipas)
Niko Nurmi, KäPa (FC Honka, LPS)
Emil Leveälahti, HJK (LePa)
Kaius Simojoki, HJK (KäPa, PPJ)
Gershon Henry, Saint Louis Soccer
Eemil Toivonen, HJK (FC Kontu, MPS)
Gabriel Oksanen, SJK
Eetu Saarela, AC Oulu (OLS)
Samuel Pasanen, FC Lahti (FC Reipas, FC Kuusysi)
Julius Körkkö, AC Oulu (Tervarit Juniorit, HauPa)
Iiro Mendolin, FC Groningen (FC Inter, KaaPo, KaaNa)
Otto Ruoppi, KuPS (MP)
Juho Lähteenmäki, FC Nordsjaelland (Ilves)
Daniel Riihilahti, SK Brann (HJK, MPS)
Julius Paananen, AC Oulu (OLS, OTP, ORPa)
Vilho Huovila, FC Lahti (Kajo, Sudet, Kuusysi)
Elmer Vauhkonen, HJK (KuPS, PK-37)
Pyry Mentu, HJK
Onni Helén, TPS (TuNL)
David Ezeh, HJK (Gnistan, HPS)

Suomen ottelut:
Pe 22.3. 16.30 Suomi–Sveitsi
Su 24.3. 13.45 Kroatia–Suomi

Otteluiden pelipaikoista tiedotetaan myöhemmin. Palloliitto selvittää mahdollisuutta otteluiden striimaamiseen.

Lisää uutisia