TPS himoitsee Liigacupin jatkopaikkaa lauantaina

TPS tarjoaa seuraavaksi viihdettä Javenture-Areenalla ensi lauantaina. Kyseessähän on tietysti Jalkapallon Liigacup ja vieraaksi tänne Turkuun saapuu IFK Mariehamn. TPS – IFK Mariehamn alkaa siis lauantaina 10.3. klo 13.45.

TPS paranteli viime perjantaina FC Interin kustannuksella omia osakkeitaan ennen alkulohkovaiheen kahta viimeistä kierrosta jo niin hyviksi, että jatkopaikka on jo lähes varma. Voitto IFK:sta vasta kuitenkin sinetöisi jatkopelit.

– Liigacup on kilpailu, jossa on myös panosta, joten jokaista ottelua lähdetään voittamaan. Tämä on tässä alkuvaiheessa viimeinen kotipelimme Liigacupissa ja sen jälkeen käymme vielä Valkeakoskella. Haluamme ehdottomasti olla mukana neljännesvälierissä ja jatkaa niin pitkälle kuin mahdollista, TPS-luotsi Marko Rajamäki painottaa.

IFK on sikälikin mielenkiintoinen vastustaja, että se on ainoa joukkue, joka on kyennyt TPS:n Liigaupissa lyömään. Hieman kohmeinen Palloseura matkusti Eckeröhalleniin aivan helmikuun alussa ja otti pataan 3-0.

– Me ei otettu pelistä aloitetta ja silloin siellä joutuu yleensä vaikeuksiin. Jos vaan mennään kentälle ja ikään kuin odotellaan, että jotain alkaisi vähän kuin itsestään tapahtumaan, käy yleensä niin kuin kävi. Olihan meilläkin toki omat paikkamme, mutta se pallollinen aloitekyky puuttui, TPS-luotsi Marko Rajamäki muistelee.

– Ajoimme toki takaa, mutta vaikeaahan siellä kolmen maalin tappioasemasta on nousta. Toinen puoliaika oli toki enemmän hallussamme, mutta ei pelimme mitään kovin hyvää kuitenkaan ollut, Rajamäki myöntää.

Viime perjantaina TPS kuitenkin otti toistamiseen pisteet Interiltä ja nousi 1-lohkossa keulupaikalle yhdeksällä pisteellä. Nyt onkin jo ihan toinen ääni kellossa.

– Kyllähän siinä pelissä pääsi tunnelmaan. Koko joukkueella oli sellainen positiivinen hyvä virinä ja voittamaanhan kentälle aina mennään, TPS-toppari Jani Tanska muistutti

IFK sai enemmän kuin mieluisan vahvistuksen, kun kaksi viimeistä kautta Djurgårdenissa Kasper Hämäläisen seurakaverina pelannut Jani Lyyski päätti palata saarille. Lyyski pelaa samaa paikka kuin Tanska jän johti IFK-puolustusta edellisen kerran kaudella 2008. Sen jälkeen Lyyski pelasi kauden VPS:ssä, jonne Tanska puolestaan siirtyi kaudeksi 2010.

– Lyyski on todella kokenut kaveri, joka pelaa jo rutiinillaan aina hyvällä tasolla. Kaikki tietävät, että hän on vaarallinen ilmassa, mutta hän erittäin taitava myös avaamaan peliä. IFK sai tärkeän miehen riveihinsä, Tanska tietää.

Toinen erittäin mielenkiintoinen nimi on hieman ailahtelevainen IFK-hyökkäjä Aleksei Kangaskolkka, joka kuritti Tepsiä viimeksi kahdella maalillaan.

– Hän on aina vaarallinen hyökkääjä, jos saa vaan tilaa. Hänellä on vahva vasen jalka ja häntä ei saa päästää kääntymään vapaasti. Eli tiukalla puolustamisella tila pois, Tanska kiteyttää olennaisen.

Tanska itse on kotiutunut Turkuun erinomaisesti. Pitkä loukkaantuminen on nyt kaukaista historiaa ja peli maistuu kuin tikkunekku.

– Nyt tuntuu todella hyvältä. Kaikki on sujunut päivä päivältä paremmin niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. Kunto, pelityyli ja -tuntuma alkavat kaikki olla paremmin hallussa ja tuntuu siltä, että peli peliltä tietää paremmin sen oman roolinsa, Tanska myhäilee.

Lisää uutisia