TPS herkutteli välieriin näytöstyyliin

TPS selvitti tiensä Liigacupin välieriin murskaamalla MYPA:n Urheilupuiston yläkentällä näytöstyylin lukemin 4-0. TPS oli ottelussa alusta loppuun asti valovuoden vieraitaan edellä. TPS kohtaa välierissä VPS:n ja kyseinen ottelu pelataan Turussa todennäköisesti
tiistaina tai keskiviikkona.

– Olimme todella surkeita ja TPS erittäin hyvä, siinä kaikki olennainen. Emme onnistuneet tänään oikeastaan missään, MYPA:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas niputti joukkojensa ala-arvoisen iltapuhteen.

TPS pisti MYPA:a vastaan alusta alkaen sellaisen karusellin päälle, ettei jatkajasta ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä. MYPA:n surkeutta ja toisaalta TPS hyvyyttä kuvaa se, että vieraat saivat ensimmäisen kunnon laukauksen kohti TPS-maalia vasta 75. minuutin kohdalla – ja isännät johtivat siinä vaiheessa jo 3-0.

TPS aloitti myös tämän kamppailun vuoden 2012 tavaramerkillään, eli iskemällä maalin ennenkuin peli kunnolla edes alkanut. Ottelua oli käyty vasta vajaa viisi minuuttia, kun Palloseura rakenteli todella näyttävän hyökkäyskuvion. Petteri Pennanen sai pallon vasemmalta laidalta ja juoksutti muutamaa MYPA:n pelaajaa. Hän siirsi pallon ovelasti keskelle ja se kierrätettiin kauniisti lopulta oikealle laidalle, josta Sami Rähmönen lähetti millimetrin tarkan keskityksen maalille. TPS:n talvikauden sensaatio Aleksi Ristola säntäsi jälleen oikeaan aikaan paikalle ja puski pelivälineen vuorenvarmasti ohi Antti Kuismalan.

TPS kaappasi avausmaalin jälkeen hallinnan entistä selkeämmin itselleen. Mainiolla pelipäällä ollut Pennanen hassutti MYPA:n pelaajia välillä miten tahtoi ja kerran mies latasi pallon oikeaan tolppaan. Ilmeisesti tuo tolppaveto oli jo jonkinlainen enne, sillä 39. minuutin kohdalla hän täräytti pallon komean soolon päätteeksi samaisen oikean tolpan juureen.

– Nämä kaksi maalia syntyivät niistä upeista eri pelaajien yksilösuorituksista, joita tänään nähtiin poikkeuksellisen paljon. Niihin ne ottelut yleensä ratkeavat, näyttää valmentaja
fläppitaulullaan ennen ottelua mitä tahansa, TPS-luotsi Marko Rajamäki totesi.

TPS:n toisen puoliajan suoritus oli samaa tarkkaa ja taitavaa työskentelyä kuin ensimmäinenkin. Myös maalimäärä oli identtinen. Pikkukolhuistaan toipunut Mika Ääritalo huudatti noin 500-päistäyleisöä kolmannen kerran 59. minuutin kohdalla uittamalla pallon
nuottaan luontaisella hyökkääjän vaistollaan ja röyhkeydellään läpiajon päätteeksi.

Kentän komein kuvio nähtiin, kun Toni Kolehmainen ja Pennanen hassuttelivat mielin määrin MYPA:n pakkien kustannuksella. Pennasen seinä vapautti lopulta Kolehmaisen nokitusten Kuismalan kanssa, mutta tämä täräytti pallon epäonnekseen tolppaan. MYPA:n näennäinen
pyristely loppui viimeistään 86. minuutin kohdalla, kun vanha kettu Mikko Hyyrynen nöyryytti MYPA:n puolustusta vielä kertaalleen.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki teki varsin viisaan eleen päästämällä kaikki vaihtopenkin kenttäpelaajat kentälle ottelun vanhentuessa.

– Tämä oli hieno ilta ja vastuutakin jaettiin. Puolustuspelimme oli jälleen hyvä, enkä nyt nopeasti keksi mitään moitittavaa, vaikka tietysti pelimme pitää kehittyä vielä ennen varsinaista liigakautta. Eihän valmentaja saakaan koskaan olla täysin tyytyväinen. En vielä tiedä varmasti, koska VPS tulee tänne välieräottelua pelaamaan. Ensi viikolla joka tapauksessa, mutta levätään myös hetki, Rajamäki suunnitteli.