TPS hakee torstaina jo viidettä peräkkäistä Honka-voittoa

Kotimainen Veikkausliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen torstaina täydellä kierroksella. TPS kohtaa FC Hongan Veritas Stadionilla klo 18.30 alkavassa ottelussa. Maajoukkue-edustuksissa olivat TPS-joukkueesta Jarkko Hurme ja Ville-Valtteri Starck, mutta muuten joukkue on harjoitellut normaalisti tauon aikana. Mukaan mahtui kuitenkin myös kolmen päivän vapaa.

– Tauko meni vähän akkuja lataillessa. Oltiin tuossa muutama päivä lomalla ja sitten jatkettiin harjoituksia taas normaalisti, TPS-hyökkääjä Aleksi Ristola avaa.

Torstain vastustaja FC Honka on saanut koneen kulkemaan ja joukkueella on nyt takanaan viisi voittoa.

– Honka on tosiaan saanut pelinsä rullaamaan ja on ottanut jo monta voittoa putkeenkin. Hyvin ovat sarjataulukossa tällä hetkellä sjoittuneita.

TPS:n alkukausi on ollut vuoristorataa, mutta kauden ensimmäisessä pelissä juuri Honka kaatui lukemin 2-0. TPS:llä on muutenkin parilta viime vuodelta hyvä saldo Honkaa vastaan, sillä takana on neljä peräkkäistä voittoa espoolaisista. Vaikea iltapuhde on kuitenkin tiedossa torstaina kovakuntoista Honkaa vastaan.

– Honka on tosi taitava joukkue. Heillä on paljon nuoria taitavia pelaajia ja he ovat saaneet pelinsä hitsautumaan hyvin yhteen. Odotettavissa on siis vaikea vastustaja.

– Meidän pitää saada suorittamiseemme varmuutta. Jokainen peli vie pelaamista eteenpäin ja tuo sitä kaivattua varmuutta tekemiseen. Nyt pitää treenien kautta saada vain hyvä fiilis ja palaset loksahtamaan kohdalleen ja sieltä siirtää ne sitten peleihinkin, Aleksi päättää.

TPS:n kokoonpanosta ovat torstaina poissa pitkäaikaispotilaat Duarte Tammilehto, Dennis Okaru ja Santeri Mäkinen. Pelikieltoja kärsivät puolestaan Joonas Tursas ja Jarkko Hurme. Avauskokoonpanoon onkin tiedossa aivan uusi nimi.

– TPS-kasvatti, joka on ensimmäistä kertaa avauksessa. On jälleen siis aika ajaa sisään edustusjoukkueeseen yksi uusi TPS-lupaus. Katsotaan miten nuori pelaaja selviää vastuusta, päävalmentaja Marko Rajamäki valottaa.

TPS – FC Honka pelataan Turun Veritas Stadionilla torstaina 13.6. klo 18.30.

Lisää uutisia