TPS haastaa taas Ilveksen – loppuviikosta myös sopimusuutisia

TPS kohtaa lauantaina harjoitusottelussa Tampereen Ilveksen. Kyseessä on siis jo neljäs peräkkäinen Palloseuran treenipeli ensi kauden Veikkausliigajoukkuetta vastaan. Ilves – TPS alkaa Tampereen Kaupissa lauantaina 17.4. klo 14.30. Aamulehti näyttää Ilves – TPS -ottelun suorana lähetyksenä lukijoilleen.

TPS kohtaa Ilveksen jo toista kertaa tämän pre seasonin aikana. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen oli LähiTapiola Areenalla tammikuun puolessa välissä ja silloin Ilves antoi Tepsille kunnolla kyytiä lukemin 1-7. Tammikuinen tappio ei tullut ihan täytenä yllätyksenä, sillä TPS:llä ei ollut silloin sopimuspelaajia edes avauskokoonpanon verran.

TPS kohtasi myös Ilveksen reservijoukkueen Eerikkilän leirin päätteeksi maaliskuussa ja päihitti silloin Mansen ylpeyden kakkosmiehistön lukemin 3-1. Tuo peli muistetaan erityisesti siitä, kun Jasper Jalonen avasi oman henkilökohtaisen maalitilinsä TPS:n edustusjoukkueessa.

– Saadaan taas kiva peli tähän tärkeään väliin. Molempien sarjojen kaudet siirtyivät ja molemmat joukkueet tarvitsevat vielä kovia pelejä ennen odotettua sarja-avausta. Saadaan erittäin kova vastustaja vieraskentällä ja lähdetään parantamaan vähän valmiimpana joukkueena sitä edellistä tappiota, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson myhäilee.

Johansson on tyytyväinen joukkueensa keväiseen kehityskaareen. Pelaajat ovat pysyneet terveinä, uusi pelisysteemi alkaa iskostumaan ja joukkueen uudet vahvistukset ovat sopeutuneet raitapaitaan hyvin.

– Maalivahti Jere Koponen missasi Suomen Cupin, mutta on päässyt sen jälkeen hyvin sisään. Hän on koko ajan varmempi ja varmempi ja jatkaa maalilla. Puolustuksessa Samba Benga saadaan takaisin, mutta Kalle Taimi puuttuu edelleen. Puolustus on toiminut erittäin hyvin ja olen luottavainen sen suhteen. Atte Sihvonen on ollut vahva ja tuonut kokonaisuuteen varmuutta, Johansson kiittelee

Alim Moundi ja Jesper Karlsson ehtivät pelata viime kaudella kolme peliä yhdessä, joista me voitimme kaksi. Heidän pelityylinsä sopii toisilleen, molemmat ovat erinomaisia esimerkiksi prässäämään. Alimilla on taustalla hyvä peruskunto, mutta jonkin verran hommia vielä edessä sen suhteen. Me ollaan vaihdettu hyökkääjiä viime peleissä aika aktiivisesti ja kilpailutilanne on kova. On erilaisia tyyppejä, puhtaita kärkimiehiä, pelintekijöitä ja vastahyökkäyspelaajia. On myös mahdollista, että saamme Eliecer Espinosan kentälle jo Tampereella, Johansson toivoo.

Jos kaikki menee nyt mukavan odotetusti, julkaisee TPS ennen viikonloppua vielä uuden pelaajasopimuksen. TPS saanee freesiä ja lupaavaa hyökkäysvoimaa keskikentälleen. TPS:n kokoonpano ei ole vielä siinäkään vaiheessa välttämättä valmis, vaan hyökkäyspään vahvistuksia tähyillään aktiivisesti, mutta harkiten.

– Sen jälkeen arvioimme hyvin tarkkaan budjetin puitteissa, mitä me teemme. On selvää, että hyökkäyspää on se osasto, jonne mahdollisia vahvistuksia vielä katsotaan, Johansson vahvistaa.

TPS:n avauskokoonpano: Jere Koponen, Juhani Pikkarainen, Atte Sihvonen, Rasmus Holma, Samuel Mahlamäki, Alim Moundi, Jesper Karlsson, Juri Kinnunen, Joakim Latonen, Albijon Muzaci, Oskari Jakonen

Vaihtopelaajat: Santeri Aaltonen, Santeri Pohjolainen, Severi Pöysä, Elmo Heinonen, Kabamba Kalabatama, Jasper Jalonen, Samba Benga

Aamulehti näyttää Ilves – TPS -ottelun suorana lähetyksenä siis lukijoilleen. Aamulehden voi tilata kuukaudeksi yhdellä eurolla: https://www.aamulehti.fi/jalkapallo/art-2000007918993.html

Lisää uutisia