TPS edelleen tappioitta – tasapelissä silti karvas maku

Kotijoukkue MYPA ja TPS pelasivat täsmälleen saman 2-2-tasatuloksen kuin viime kaudellakin Kouvolassa. Isännät tekivät viime kauden tapaan ottelun avausmaalin, mutta sitten tahtipuikkoa heilutteli TPS kahdella maalillaan. MYPA kiri ottelun 90.minuutilla vielä 2-2-tasapeliin, joten hieman karvas maku matsista kuitenkin jäi suuhun.

Tepsin akilleenkantapäät olivat tänään MYPA:n Ilari Äijälä ja hänen antamat vapaapotkut. On varmaa, että TPS-puolustus treenaa tällä viikolla vapaapotkuja omassa päässä.

TPS jatkaa edelleen kuitenkin tappioitta kuuden kierroksen jälkeen, mutta voittoja on kasassa vasta kaksi. Pisteitä on kohtuullisesti kymmenen ja raitapaidat kyttäävät sarjan kärjestä kolme pistettä perässä.

– Peli oli hyvää ja pidimme palloa ja löysimme syötöillämme hyvin omia pelaajia. MYPA pääsi lopussa mukaan, emmekä pystyneet pitämään johtoa loppuun saakka. En ole peliin pettynyt, mutta tulokseen olen, TPS-luotsi Marko Rajamäki summasi.

Tepsi lähti otteluun suhteellisen normikokoonpanolla. Tällä kertaa avauksessa aloitti Riku Riski ja Mika Ääritalo aloitti vaihtopenkillä.

MYPA aloitti maalinteon ottelun 29. minuutilla, kun Ilari Äijälä tempaisi vapaapotkunsa ohi Jukka Lehtovaaran TPS:n verkkoon.

TPS raivosi tasoihin vielä ennen taukoa. Toni Kolehmainen lähetti kulman, Jonatan Johansson puski palloa hieman eteenpäin ja Mikko Manninen korjasi lopulta irtopallon maalinedustalta MYPA:n maaliin. Tauolle mentiin siis lukemissa 1-1.

TPS aloitti toisen jakson alun sähäkästi. 47. minuutin kohdalla Robert Milsom nosti pallon vaparista rankkarialueen sisälle, jossa Jaakko Nyberg sai päätään väliin, syöksyi ja puski pallon verkon upeasti maalin vasempaan alanurkkaan.

Sekä Manninen, että Nyberg niittasivat tämän kauden avausosumansa Veikkausliigassa.

TPS:llä oli toisen jakson alussa muutenkin vahva vaihe meneillään, mutta sitä kolmatta osumaa ei kuitenkaan koskaan tullut.

TPS otti uusina miehinä kentälle Chris Cleaverin ja Ääritalon ja tilaa antoivat Johansson ja Riski. Johannsonhan matkustaa viikonlopuksi Huuhkajien matkassa Puolaan, joten lopun lepo tuli itä silmällä pitäen tarpeeseen.

MYPA nousi kuitenkin aivan ottelun lopussa vielä tasoihin, hieman tuurillakin. Äijälän toinen onnistunut vapaapotku sai vauhtia matkan varrella TPS-pelaajista ja painui sitä myöden verkon pohjaan.

TPS ylitti vielä lisäajalla lopullista ratkaisua, mutta tasapeliin oli tällä kertaa tyytyminen.

– Kopissa päällimmäinen fiilis ottelun jälkeen oli ääretön pettymys. Johdimme ottelua ja sitten lopussa tulee maali. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, Rajamäki manasi.

– Meillä on vielä tappiosarakkeessa nolla, mutta tuntuu kuin olisimme hävinneet pari viimeistä otteluamme, Rajamäki myönsi.

30c70ee080","devMode":"false","wpmlLanguageCode":"","menuSettings":{"jetMenuRollUp":"true","jetMenuMouseleaveDelay":"500","jetMenuMegaWidthType":"container","jetMenuMegaWidthSelector":"","jetMenuMegaOpenSubType":"hover","jetMenuMegaAjax":"false"}};