TPS avasi pistetilinsä – Rähmönen täräytti pilkulta tasoituksen

IFK Mariehamn ja TPS avasivat pistetilinsä Suomen Cupin alkulohkossa pelaamalla 1-1-tasapelin Eckeröhallenissa. Kotijoukkue meni johtoon avausjakson alkupuolella, mutta Palloseura kuittasi puntit tasoihin heti toisen puoliajan alussa. TPS:llä on avauspinnansa kanssa tasapisteissä IFK Mariehamnin, HIFK:n ja Hongan kanssa. HJK ja Inter ovat alkulohkon kärjessä kuudella pisteellä.

TPS hyökkäili suhteellisen hanakasti erityisesti laitojen kautta ja pelin taso oli muutenkin pari luokkaa parempaa kuin HJK:ta vastaan viikko sitten. Koko ottelun tempo oli myös ihan kohtuullinen. Ottelussa piisasi siis vauhtia ja oli mukavasti myös maalitilanteita, eli tapahtuma oli varsin yleisöystävällinen.

IFK Mariehamnilla tärppäsi heti sen ensimmäisestä tilanteesta. Kotijoukkue hyökkäsi sähäkästi 12. minuutin kohdalla. Albion Ademi passasi Riku Sjöroosille vasemmalle. Entinen TPS-laituri palautti pallon keskelle suoraan Peter Makrilloksen jalkaan. Tämä australialaissyntyinen, mutta myös Kreikan passilla liikkuva, keskikenttäpelaaja teki nopean harhausliikkeen vasemmalle ja latasi sen jälkeen pallon vasurilla verkon perille.

TPS sai kulman vajaan 20 minuutin kohdalla. Sami Rähmönen lähetti pallon oikealta puolelta ja Aldayr Hernández sai päätä väliin, mutta Oskari Forsman venyi pallon aivan maalin vasemmasta alakulmasta.

Heti perään Babacar Diop pääsi virittelemään, mutta Forsman oli jälleen skarppina.  TPS pyrähti myös nopeaan vastaiskuun, mutta Oskari Jakosen ja Tatu Varmasen kuvio päättyi IFK-puolustuksen jalkoihin.

IFK sai suhteellisen vihaisen vaiheen päälle reilun puolen tunnin jälkeen. Kotijoukkue sai myös aikaan muutaman ilkeähkön laukauksen sekä erikoistilanteen. TPS sai taas uutta myllyä aikaan jakson lopulla. Diop ampui kertaalleen oikealta todella tulisesti, mutta Forsman sai jälleen näppinsä oikea-aikaisesti väliin.

– Olihan tässä iso ryhtiliike HJK-pelin jälkeen ja tietysti pistetili oli hieno saada auki. Ensimmäisellä puoliajalla varsinkin oli vauhtia, mutta niinhän sitä mitä pitääkin olla. Meillä oli aikamoinen määrä maalipaikkoja, olisihan niistäkin voinut jo sen yhden tehdä avausjaksolla, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen myönsi.

– Ihan tasainen jakso, meillä oli myös omat paikkamme. Forsmanin Osku otti muutamia hyviä koppeja, mutta palloja pitää saada myös sisään. Syöttöihin tarvitaan lisää rauhallisuutta ja sitten meidän pitäisi päästä enemmän sinne linjojen taakse, TPS-hyökkääjä Oskari Jakonen puolestaan summasi ottelun avausjakson.

TPS saikin sitten lentävän startin ottelun toisella puoliajalle. Rähmösen lähetti oikealta kulman ja pallo kimpoli sen jälkeen ilmeisesti IFK-puolustajan käteen. Joka tapauksessa erotuomari Mattias Gestranius oli tilanteessa järkähtämätön ja näytti heti pilkkua. Pallon taakse asettui Rähmönen, joka kumautti pelivälineen varmasti maalin keskelle.

TPS-kipparin onnistuneen pilkun jälkeen painettiin taas lujaa päästä päähän ja tilanteita aukesi nopeaan tahtiin molemmilla maaleilla. Molemmat joukkueet aloittivat vaihtorumbansa toisella jaksolla ja se toi molempien peliin myös uusia haasteita.

Ottelun lopussa joukkueet painoivat sen verran rohkeasti eteenpäin, että kummankaan leirin tavoite ei jäänyt epäselväksi. Mitään tasapeliperuutteluja ei nähty, vaan molemmat jengit pyrkivät kolmen pisteen saaliiseen kiinni ottelun loppuvihellykseen asti.

– Toinen jakso oli vähän rauhallisempi kuin ensimmäinen, mutta sitkeästi taisteltiin myös loppumatsi hyvällä moraalilla loppuun asti. Molemmat halusivat avaustappion jälkeen voittaa tämän, mutta ehkä tämä meni näin oikein. Vaatimustaso on aika paljon kovempi kuin vuosi sitten tähän aikaan ja nyt tuntuu siltä, että se on oivallettu. Vaihdot meni suurin piirtein niin kuin oli kaavailtu. Ensi viikolla nähdään uusia miehiä mukana ja päästään myös cupissa ensimmäistä kertaa kotikentälle, Pikkarainen muistutti.

Ottelun kooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-ifk-mariehamn-tps-1-1-02-02-2020/

TPS pelaa Suomen Cupissa kauden 2020 ensimmäisen kotiottelunsa tosiaan ensi perjantaina. TPS – HIFK alkaa LähiTapiola -areenalla pe 7.2. klo 14.00 alkaen. TPS tiedottaa HIFK-ottelun käytännön järjestelyistä lisää maanantaina 3.2.

Lisää uutisia