Tommi Pikkaraisesta TPS Juniorijalkapallon valmennuspäällikkö

TPS Juniorijalkapallo ry on nimittänyt Tommi Pikkaraisen valmennuspäällikökseen. 41-vuotias Pikkarainen on valmentanut viimeksi Jalkapallon Veikkausliigassa pelaavaa VPS:ää, jossa hän toimi päävalmentajana viime kauden alusta tämän vuoden heinäkuuhun. Liigatason kokemusta valmennustehtävistä löytyy myös FF Jaron ja FC Interin penkin takaa. Pikkarainen pelasi aikanaan myös itse Veikkausliigassa 39 ottelua seuroinaan KPV ja PPT, mutta pelaajaura päättyi 24-vuotiaana polvivammaan. Pikkarainen on toiminut vastuuvalmentajana myös VG-62:ssa, SalPa:ssa sekä PIF:ssä.

Panostusta nuorten valmennustoimintaan
TPS tunnetaan yhtenä Suomen maineikkaimmista kasvattajaseuroista.
Kehittääkseen junioritoimintaansa edelleen, on TPS osana kehitysstrategiaansa päättänyt panostaa erityisesti 10-14-vuotiaiden poikien ja tyttöjen valmennustoimintaan. Tämä TPS:n valitsema junioritoiminnan painopiste on suoraan linjassa Suomen Palloliiton laatiman Visio 2020:n ja siihen liittyvän pelaajien yksilöllisten taitojen kehittämistyön kanssa. Pikkarainen tulee jatkossa vastaamaan koko TPS:n nuorisovalmennustyön kehittämisestä ja johtamisesta.

– TPS jalkapallo teki laajan kartoitustyön ja Pikkarainen valikoitui ensimmäiseksi vaihtoehdoksemme. Olimmekin erittäin tyytyväisiä, kun nuorten pelaajien kehittämisessä ja liigavalmentajanakin meritoitunut huippuammattilainen innostui heti tarjoamastamme haasteesta. Edellisen merkittävän kehittämishankkeemme, oman harjoitushallin hankkimisen jälkeen, olemme suunnitelleet seuraavan kehittämishyppäyksen ottamista. Halusimme toteuttaa tämän lisäämättä junioreittemme harrastuskustannuksia ja se mahdollistui yritysyhteistyökumppaneidemme avustuksella, TPS Juniorijalkapallo ry:n varapuheenjohtaja Teppo Virta kiittelee.

Tavoitteena olla esikuva muille seuroille
Pikkarainen on toiminut valmentajana jo 15 vuotta ja niistä viimeiset viisi vuotta suomalaisen huippujalkapallon lisäksi myös lasten ja nuorten parissa.

– Siitä on auennut täysin uusi näkökulma siihen, mitä me suomalaisessa juniorijalkapallossa teemme ja mitä me ennen kaikkea voisimme tehdä. Saan nyt olla mukana kehittämässä suomalaisen huippu- ja kasvattajaseuran toimintaa ja olla osana laajempaa kokonaisuutta kuin koskaan aiemmin urallani. Unelmani on, että toiminta- ja harjoittelukulttuurimme kehittyisi niin laadukkaaksi, että se voisi toimia jonkinlaisena veturina tai esikuvana myös muulla Suomessa, Pikkarainen muistuttaa.

– Haaste on valtava, koska työ on ollut tähänkin asti laadukasta, mutta kyllä selkeitä kehityskohteitakin on olemassa. Lähden siitä, että me varsinaissuomalaiset voimme kehittää kiinteällä ja avoimella alueellisella yhteistyöllä entistä enemmän tulevaisuuden liiga- ja maajoukkuepelaajia. Nyt avainasemassa ovat 10-14-vuotiaat juniorit ja työn laatu heidän kanssaan, Pikkarainen tietää.

Lisätietoja:
Teppo Virta 0400-827 368
Varapuheenjohtaja, TPS Juniorijalkapallo ry

Tommi Pikkarainen 045-131 0019
Valmennuspäällikkö, TPS Juniorijalkapallo ry

Lisää uutisia