Tommi Pikkarainen: ”Tästä eteenpäin pitää omaksua taktisia asioita aika nopeaan tahtiin”

Tommi Pikkaraisen valmentama TPS palasi pelikentille viime lauantaina 92 päivän tauon jälkeen. Puitteet olivat enemmän kuin kohdallaan, kun Veikkausliigaan noussut TPS ja Kakkoseen noussut PIF iskivät Veritas Stadionin huippukuntoisella nurmella yhteen. TPS voitti lopulta ottelun Oskari Jakosen 75. minuutilla tekemällä maalilla.

Koko ottelutapahtuma oli varsinkin henkisesti todella tärkeä tapahtuma, vaikka itse peli olikin tasoltaan varsin vaatimatonta. TPS – PIF -ottelussa konkretisoitui se, että myös kaudella 2020 pelataan sarjajalkapalloa ja vieläpä oikean yleisön edessä.

– Hieno tapahtuma, jossa oli paljon symboliikkaa. Jossain vaiheessa näytti ihan oikeasti siltä, että koko kausi voi jäädä väliin. Siitä ajatusmaailmasta kun lähtee, niin paluu ensin normaaleihin harjoituksiin ja nyt jo pelaamaan tuntuvat todella isoilta asioilta, Pikkarainen alleviivaa.

TPS teki PIF-ottelussa yhteensä seitsemän vaihtoa ja kokoonpanoa päästiin näin testaamaan asianmukaisella laajuudella.

– Kaikki vaihdot suunniteltiin etukäteen ja totta kai kaikki halusivat pelata. Itse pelistä voi sanoa sen, että se muistutti meidän osalta välillä etäisesti jalkapalloa. Muistutan kuitenkin, että meillä mukana sellaisia pelaajia, jotka ovat olleet täällä kolme kuukautta ja ylikin, muiden joiden en ole kunnolla nähnyt vielä edes pelaavan. Pelaajia on turha mainita sen tarkemmin nimeltä, mutta sen voi sanoa, että Juho Lähde juoksi ensimmäisellä puoliajalla jo ihan lupaavan kilometrimäärän.

– Tässä jouduttiin paluttamaan mieliin kolmen kuukauden takaisia aikoja ja olen iloinen jo siitä, että päästiin yleensäkin taas pelaamaan. Tästä eteenpäin pitääkin sitten jo omaksua erilaisia taktisia asioita aika nopeaan tahtiin. Vielä yksi harjoituspeli, sen jälkeen Suomen Cupia ja sitten alkaakin jo Veikkausliiga, Pikkarainen painottaa.

– Tällä viikolla harjoitellaan ja harjoitellaan, torstaina on joukkueen illallinen Ravintola Kivessä, jossa valitaan myös joukkueen kapteenisto. Perjantaina lähdetään jo aamupäivän puolella kohti Tehtaan kenttää, TPS-luotsi paaluttaa loppuviikon ohjelman

TPS:n harjoitusottelut jatkuvat siis ensi perjantaina Valkeakoskella. FC Haka – TPS alkaa Tehtaan kentällä 12.6. klo 15.00.

– Siinä on ensimmäinen kunnon kalibroitu mittari meille pitkän tauon jälkeen. Laskeskelin, että Haka on painanut jo kohta 1,5 vuotta vain kahdella tappiolla ja ne molemmat tappiot ovat tulleet meille. Meidän pelimme ovat olleet tosi tasaisia, mutta olihan Haka talvikaudella meitä tasaisempi joukkue. Tarkoitus olisi kuitenkin pysyä heidän kyydissään perjantaina mukana.

– Meillä on tehtävää molempiin suuntiin. Prässi pitää saada ylhäältä kiinni, Veritaksella ei ehditty yhtään mihinkään, eikä saatu Kakkosessa pelaavaa Piffeniä kunnolla kiinni. Hakan laitapelaaminen on todella laadukasta ja se on yksi heidän tavaramerkkinsä. Eli, pitää pystyä puolustamaan laadulla ylhäältä ja alhaalla. Myös pelin avaamisessa on omat haasteensa. Tässä on muutama peli aikaa saada homma toimimaan, mutta ihan sama se on muillakin, Pikkarainen muistuttaa.

Ensi viikon tiistaina on sitten jo oikeita panoksia pelissä, kun TPS matkustaa Suomen Cupin neljännesvälieräotteluun Vantaan Tikkurilaan. TiPS – TPS alkaa Tikkurilan Urheilupuistossa tiistaina 16.6. klo 18.30.

Lisää uutisia