Toimitusjohtaja Janne Kytölän tilannekatsaus

FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölän uusi tilannekatsaus on julkaistu. Tämänkertaisessa toimitusjohtajan tilannekatsauksessa Kytölä käy läpi tilikauden kolmannen kvartaalin tapahtumia, aikaväliä kesäkuu–elokuu.

TPS Jalkapallo haluaa lisätä avoimuutta toiminnassaan, ja toimitusjohtajan tilannekatsausten lisäksi olemme tänä vuonna alkaneet julkaista myös seuran junioripuolella avaintehtävissä toimivien toiminnanjohtaja Kim Ekroosin ja valmennuspäällikkö Miro Varhelahden omia katsauksia. Kimin tuoreimman toiminnanjohtajan tilannekatsauksen pääset lukemaan tästä linkistä. Miron uusimpaan valmennuspäällikön kuukausikatsaukseen voit syventyä tästä klikkaamalla.

Katsaus kolmanteen kvartaaliin

Miesten Ykkösen runkosarjakausi on takana ja paraikaa meneillään ovat ylemmän loppusarjan ratkaisupelit. Vaikka pelikentillä jalkapallokausi 2023 on vielä kesken, on TPS:n toimiston puolella jo valmisteltu kautta 2024. Näin toimitusjohtajan näkökulmasta uuden kauden suunnittelu on niin myynnin kuin urheiluasioiden osalta eniten työllistävä asia tässä kohtaa vuotta. Vuosikelloja on nyt pyritty siirtämään entistä aikaisemmaksi koko TPS Jalkapallossa, niin myös miesten edustusjoukkueessa – oli sarjatasomme ensi kaudella sitten mikä tahansa.

Elokuussa aloitimme rekrytoimaan asiakkuuspäällikköä vahvistamaan seuramme myyntiorganisaatiota. Saimme hyvän määrän hakemuksia ja tällä hetkellä meillä on rekrytointiprosessissa menossa haastatteluvaihe.

Kuluneen kesän aikana jaoimme jälleen yhdessä yhteistyökumppaneidemme ja Turun kaupungin kanssa kaikille turkulaisille esiopetusikäisille lapsille aidot TPS-pelipaidat. Haluamme saada mustavalkoiset värit entistä paremmin näkyviin kaupunkikuvassa, sekä totta kai uutta kannattajapohjaa ja uusia harrastajia seuraan. TPS-paitojen jakoa olivat mahdollistamassa yhteistyökumppanimme LähiTapiola, OP Turun Seutu, Terveystalo, Ravintola Mauno, RTV, PUMA ja Stadium. Iso kiitos heille!

Turun Palloseuran mustavalkoiset värit ovat näkyneet kaupungin katukuvassa tänä vuonna myös bussimainonnan avulla. Olemme yhdessä Kenguru Median, Jappiksen ja Rabbit Visualsin toteuttaneet kanssa kampanjan, jonka avulla tuomme TPS Jalkapallon miesten ja naisten edustusjoukkuepelaajat sekä Tepsin värit näkyviin turkulaisten arjessa.

Urheilullinen tilanne

Tuloksellisesti TPS:n miesten edustusjoukkueen kesä meni erittäin hyvin. Joukkueen kurssi kääntyi kesäkuussa ja se saalistikin runkosarjan viimeisestä 15 ottelussa komeat 35 pistettä, häviten vain kahdesti näissä otteluissa. Ero sarjan kärkijoukkueisiin on kuitenkin pysynyt koko kauden lähes samana heikosti menneen alkukauden vuoksi.

Kesän siirtoikkunassa pidimme silmät ja korvat auki, mutta yhteistuumin valmennuksen kanssa totesimme, ettei tässä kohtaa ole tarvetta vahvistaa joukkuetta, muuten kuin käyttämällä toppari Yannis Lamgahezin sopimusoptio loppukauden osalta.

Vaikka kuluva kausi on vielä kesken, olemme taustalla jo hyvissä ajoin rakentaneet myös tulevaisuutta. Pari viikkoa sitten saimme kiinnitettyä TPS:n miesten edustusjoukkueen tulevien vuosien päävalmentajaksi erittäin lupaavan nuoren polven valmentajan, Miika Nuutisen. Pelaajapuolellakin olemme olleet aktiivisesti rakentamassa tulevaa. Kesän aikana solmimme jatkosopimukset Umar Bala Muhammedin ja oman kasvattimme, poikien maajoukkuepelaaja Aapo Boströmin kanssa. Näen todella tärkeänä seuramme tulevaisuuden kannalta, että pystymme valmistautumaan tulevaan hyvissä ajoin kaikilla eri sektoreilla, oli sarjatasomme ensi kaudella mikä tahansa.

Taloudellinen tilanne

Kustannusten nousu nostattaa tällä hetkellä taivaalle pienen synkän pilven ja luo epävarmuutta urheiluseurojen toimintaan. Samojen haasteiden kanssa painii niin TPS Jalkapallo kuin moni muukin suomalainen urheiluseura.

Liikevaihtomme on tällä hetkellä jäljessä viime kautta, samoin kuin yritysmyyntimme. Toukokuun loppuun mennessä TPS oli saavuttanut kausikorttimyyntitavoitteensa ja kesäkuukausien aikana tavoite oli jo hieman ylitetty. Lipunmyyntitulot ovat edelleen jäljessä viime kautta, sillä keväällä jouduimme Veritas Stadionin kenttäremontin pelaamaan kaksi kotipeliä evakossa Yläkentällä.

Kulukuurin ansiosta olemme saaneet menopuolella kulut kuriin viime kautta paremmin, mutta tulopuolella meillä on vielä paljon töitä edessä.

Janne Kytölä
toimitusjohtaja, FC TPS Turku Oy

Lisää uutisia