Juniorit: Valmennuspäällikön kuukausikatsaus – elokuu 2023

15.09.2023 10:30

TPS:n valmennuspäällikkö Miro Varhelahti päivittää uudessa kuukausikatsauksessaan Tepsin juniorijoukkueiden tuoreet kuulumiset ja tarkastelee omasta näkökulmastaan elokuussa järjestettyä Aura Cupin 20-vuotisjuhlaturnausta. Valmennuspäällikön kuukausikatsauksen yhteistyökumppanina toimii TietoAreena.

TietoAreenan kuukauden tarjous

F-Secure Total – Kattava tietoturvapaketti erikoishintaan!

Pidä tietokoneesi ja henkilökohtaiset tiedot suojattuina F-Secure Total -lisenssillä, joka kattaa kolme laitetta vuoden ajan. Tämä erikoistarjous on saatavana nyt vain 59,90 €:n hintaan (normaalisti 99,99 €). Tutustu alla tarkemmin siihen, mitä F-Secure Total sisältää ja kuinka se voi auttaa sinua suojaamaan digitaalista elämääsi.

F-Secure Total on monipuolinen tietoturvapaketti, joka tarjoaa laajan valikoiman suojauksen tasoja:

  • Virus- ja haittaohjelmansuojaus: F-Secure Total sisältää tehokkaan virusten ja haittaohjelmien torjunnan, joka pitää laitteesi puhtaina ja turvallisina.
  • Selaimen tietoturva: Paketti sisältää selaimen tietoturvan, joka suojaa sinua haitallisilta verkkosivuilta ja estää haitallisten skriptien suorittamisen.
  • Wi-Fi-verkon tietoturva: Tarkista ja vahvista Wi-Fi-verkkosi turvallisuus varmistaaksesi, että henkilökohtaiset tiedot pysyvät suojattuina julkisissa verkoissa.
  • Suojaus hakkereilta ja identiteettivarkailta: F-Secure Total suojaa identiteettiäsi ja estää hakkereita pääsemästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi.
  • Sähköpostin ja latausten tarkastus: Se skannaa sähköpostit ja lataukset haitallisten liitteiden ja tiedostojen varalta.
  • Tietosuoja ja valvonta: Voit hallita yksityisyyttäsi ja asettaa rajoituksia lastesi laitteille.

F-Secure Total tarjoaa kattavan suojauksen sekä tietoturvasta että yksityisyydestä huolehtimiseen. Se on helppo asentaa ja käyttää, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat pitää tietonsa turvassa verkon vaaroilta.

Älä jätä tietoturvaa sattuman varaan! Hyödynnä tämä erikoistarjous ja hanki F-Secure Total -lisenssi vuodeksi kolmelle laitteelle nyt 59,90 €:lla. Suojele itseäsi ja perhettäsi verkossa ja nauti huolettomasta digitaalisesta elämästä.

Mainitse TPS-yhteistyö TietoAreenassa asioidessasi, niin saat hyödynnettyä tarjouksen. Tarjous voimassa lokakuun loppuun asti.

TPS-pelaajat maajoukkueessa

Hikaru Viherlaakso oli valittu mukaan Suomen U17-tyttöjen tuplamaaotteluun Itävaltaa vastaan, mutta joutui valitettavasti jättämään tapahtuman väliin loukkaantumisen vuoksi.

Alan Ahmed pelasi Suomen U16-maajoukkueen tuplamaaotteluissa Ruotsia vastaan Eerikkilässä. Molemmat ottelut päättyivät tasapeliin maalein 1–1. TPS-hyökkääjä Ahmed syötti jälkimmäisessä ottelussa Suomen tasoitusmaalin.

TPS-kasvateille tuli myös elokuussa kutsuja maajoukkuetehtäviin: Dren Terrnava valittiin Suomen U19-poikien mukaan Wales-maaotteluihin Eerikkilään. Lucas Bergström ja Niklas Pyyhtiä valittiin mukaan U21-maajoukkueeseen, ja kaksikko nähtiinkin nyt syyskuun alussa Pikkuhuuhkajien riveissä Veritas Stadionilla maaottelussa Islantia ja EM-karsintaottelussa Sveitsiä vastaan.

TPS:n juniorijoukkueet

Sarjojen syyskierrokset ovat täydessä käynnissä. Huippuvaiheen joukkueissa A-pojat sekä B-ikäluokan tytöt ja pojat jahtaavat omissa sarjoissaan SM-karsintapaikkoja ensi talveksi – kaikki joukkueet ovat hyvissä asetelmissa tämän tavoitteen suhteen.

Myös nuorempien ikäluokkien sarjoissa riittää panosta – P15-joukkue tavoittelee paikkaa kauden huipentavaan Kai Pahlman -turnaukseen, joka pelataan Turussa. 12–14-vuotiaiden ikäluokissa on mahdollista saavuttaa ensi kaudelle sarjapaikkoja tämän kauden lähtötilannetta paremmalta tasolta. Sarjapaikkojen merkitys nuorten ikäluokissa voidaan nähdä monella tavalla. Selvää on, että kehittäviä pelejä tarvitaan arkeen kaikille pelaajillemme ja tässä korkeimman tason sarjapaikat ovat luonnollisesti tärkeässä roolissa. On kuitenkin myös huomattava, että arjessa vieläkin tärkeämpää on päivittäinen työ harjoituskentillä ja pelaajien kehittyminen. Seurauksena tästä saavutamme ajan myötä myös juuri sen tasoisia sarjapaikkoja, joita omalla työllämme ansaitsemme.

Elokuulta nostan vielä esille Tukholmassa pelatun, Brommapojkarnan järjestämän, BP Volkswagen Cupin, jossa mukana oli neljä TPS:n ikäluokkaa – tytöistä 11- ja 12-vuotiaat ja pojista 10- ja 11-vuotiaat. Lisää kokemuksia kansainvälisistä otteluista laadukkaita vastustajia vastaan kertyi siis usealle TPS-juniorille. Turnauksen aikana pystyttiin myös vahvistamaan entisestään suhteita tukholmalaisiin seuroihin ja saamme tulevaisuudessakin tarjottua TPS-pelaajien polulla säännöllisesti tasokkaita ottelutapahtumia länsinaapurissa, johon matkustaminen on ajankäytön ja kustannusten osalta tehokasta. Tulevana talvena pyrimme mahdollistamaan näitä kokemuksia myös nuoriso- ja huippuvaiheissa niin tyttöjen kuin poikienkin joukkueillemme.

Aura Cup 2023

Jani Mesikämmen kirjoitti jo aiemmin TPS-tarinoissa ansiokkaan reportaasin elokuun alussa järjestetystä Aura Cupista, sen voit lukea TPS:n kotisivuilta tästä linkistä. Turnausviikonlopun tunnelmiin voit kurkistaa myös yhteistyökumppanimme RajuLiven tekemän after movien kautta, joka on katsottavissa TPS TV:ssä tämän linkin kautta.

Työnnän kuitenkin oman lusikkani soppaan tuomalla esiin valmennuspäällikön näkemyksiä samasta viikonlopusta. Kyseessä on tärkeä ja perinteikäs, jo 20 vuotta täyttänyt turnaus, joka on monella tavalla suurin ja merkittävin tapahtuma, jonka vuosittain järjestämme.

Turnausviikonlopun onnistumisen taustalla vaikuttavien tekijöiden lista on pitkä. Osan eteen tehdään töitä vuoden ympäri, jotta oltaisiin turnauksen lähestyessä ja sen aikana valmiina keskittymään täysillä niihin asioihin, jotka ovat käsillä vasta turnausviikolla ja pelipäivien aikana. Kun tässä prosessissa onnistutaan, päästään turnausviikonlopun hektisyydestä huolimatta tilanteeseen, jossa ihmiset voivat nauttia tunnelmasta ja muiden TPS-perheen jäsenten seurasta. Tänä vuonna tunnelman kruunasivat upeiden ihmisten lisäksi myös mahtava sää sekä sunnuntaina Veritas Stadionilla turnauksen huipentaneet finaalipelit.

Tähän kohtaan sopivat myös yhdet henkilökohtaiset kiitokset: turnauksen eteen työskentelee vuosittain kymmeniä vapaaehtoisia, joista jokainen tekee mittaamattoman arvokasta työtä. Vapaaehtoiset kutsuttiinkin VIP-vieraiksi TPS:n miesten edustusjoukkueen kotiotteluun Helsingin IFK:ta vastaan. Yksi henkilö antoi kuitenkin tämän(kin) vuoden Aura Cupiin sellaisen panoksen, että tahdon tässä yhteydessä nostaa hänet esille. P2011-joukkueen huoltajana toimiva Johan Ekman on turnausorganisaation monitoimimies, jonka vastuulla ovat mm. otteluohjelmat, tulospalvelu ja tänä vuonna myös Veritaksen finaalitapahtuman tuottaminen kuulutuksineen – valtava määrä työtä, ongelmanratkaisua ja heittäytymistä turnauksen onnistumisen eteen. Kiitos, Johan!

Valmennuspäällikölle Aura Cup on loistava tilaisuus nähdä laajasti TPS-perheen lapsiurheiluvaiheen toimintaa. Pelaajat pelaavat, valmentajat valmentavat ja pelaajien vanhemmat, muut toimihenkilöt ja talkoolaiset huolehtivat siitä, että hommat toimivat kahden hektisen turnauspäivän ajan. Lisäksi turnaus on hieno tilaisuus kohdata muiden seurojen toimijoita ja vaihtaa ajatuksia. Tämä on asia, jossa näen myös kehityspotentiaalia ja haluaisinkin meidän jatkossa löytävän vielä jonkun uuden keinon lisätä kohtaamisia ja ajatustenvaihtoa eri seurojen valmentajien kesken.

Ensi vuoden turnauksen suunnittelu on ollut tiukasti käynnissä jo tovin, tulevan suunnittelua aloitettiin jo tämän vuoden turnauksen aikana. 20-vuotiaan turnauksen vahvalle pohjalle on hyvä rakentaa uutta. Kansainvälisyys, urheilullinen kiinnostavuus, tapahtuma-alueen kehittäminen ja rohkeidenkin uusien toimintatapojen kokeilu ovat esimerkkejä asioista, joita pyrimme kehittämään nykyisen hyvän päälle – tavoitteena on se, että jo olemassa oleva laatu jalostuu entistä timanttisempaan muotoon vuodelle 2024.

Loppuun haluan vielä koko seuran puolesta kiittää kaikkia Aura Cupin turnausjärjestelyihin osallistuneita. Turnauksen toteuttaminen vaatii aina valtavan määrän ihmisiä ja yhteistä ponnistelua. Ilman vapaaehtoisia emme pystyisi tällaista turnausta järjestämään. Iso kiitos kaikille tämän vuoden turnauksen tekijöille!

Miro Varhelahti
valmennuspäällikkö

Valokuvat: Tiina Pirilä & Janne Hirvensalo