TiPS-ennakko: ”Me lähdetään pelaamaan kuin mitä tahansa sarjapeliä”

TPS kohtaa Tikkurilan Palloseuran Suomen Cupin neljännesvälierissä tiistaina. TPS:n tiistainen vastustaja pelaa Kolmosen tasolla, joten raitapaidoilla on ottelusta vain yksi tavoite. Voitto ja sitä myöden paikka kahdeksan parhaan joukossa.

– Jatkopaikka täytyy ottaa, eli pitää voittaa ja sillä siisti. Vastustajasta on vaikea lähteä sanomaan paljoakaan, koska en tunne tämän hetken TiPS:iä. Muutamalla pelaajalla on hyvä liigaura takana, mutta viime vuoden Regions´ Cupin finaali taitaa olla jo vähän vanhaa materiaalia, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen myöntää.

– Me lähdetään pelaamaan kuin mitä tahansa sarjapeliä. Eli, vauhtia ja aggressiivisuutta pitää olla tarpeeksi. Uskoisin, että yhdessä asiassa ollaan edellä, me ollaan harjoiteltu vastustajaa enemmän, hän lohkaisee perään.

Palloseura pelasi viime perjantaina harjoitusottelun FC Hakaa vastaan ja lopputuloksena oli 1-0-tappio. TPS:n puolustus selvisi urakasta ihan kohtuullisin arvosanoin, mutta hyökkäyspeliä joukkueella ei ollut nimeksikään. On selvä asia, että TPS:n hyökkäyspään pelin pitää terävöityä, ettei Tikkurilan illassa tule tuskaista. TPS pitää saada maalitili auki myös tarpeeksi varhaisessa vaiheessa, ettei peli puuroudu liian väkinäiseksi.

– Mitä pidemmälle tällainen cup-peli etenisi ilman tehtyä maalia, sitä enemmän sitä virtaa sataa vastustajan laariin. Näinhän se vaan menee, Pikkarainen tietää.

Pikkaraisella on omat haasteensa joukkueen kokoonpanon suhteen, mutta maanantain viimeistelyharjoitukset ja viime viikon Haka-peli selvensivät asioita kuitenkin melko paljon.

– Ihan ok tilanteesta me lähdetään reissuun. Kyllä se avauskin sieltä kirkastui tämän paivän aikana viimeistään, saatiin hyvää infoa myös Haka-pelistä. Hyökkäyspään peliin tulee muutoksia, siis ryhmitykseenkin, ja myös uusia nimiä tullaan näkemään avauksessa, Pikkarainen paljastaa.

TPS pääsee tiistaina matkaan ihan leveällä kokoonpanolla, vaikka myös poissaolijoita riittää. Rasmus Holma potee jalkaansa vähintään vielä muutaman viikon, eikä Eliécer Espinosan takareisikään mahdollista vielä pelaamista. Puolustuksen tukipilari Aldayr Hernández potee puolestaan pelikieltoa. Ja kun Holma sekä Hernández jättävät toppariosastolle kahden miehen verran paikattavaa, niin kapteeni Sami Rähmönen tulee luutimaan Tikkurilassa topparin tontilla Juhani Pikkaraisen parina.

– Jo Haka-ottelusta puuttuneet Jesper Karlsson, Alim Moundi ja Jonni Peräaho eivät ole vielä kokoonpanossa mukana, Pikkarainen vielä vahvistaa.

TiPS alkaa Vantaan Tikkurilan Urheilupuistossa tiistaina 16.6. klo 18.00.

TiPS-TPS-ottelu näkyy myös Ruudusta: https://www.ruutu.fi/stream/3623263

Lisää uutisia