Tintillä edessä kolmas Turun paikallisottelu

Kauden ensimmäiseen paikallisotteluun lähdetään herkullisista asetelmista. TPS on sarjataulukossa aivan terävimmän kärjen tuntumassa ja Inter keikkuu sarjan keskivaiheilla, ainoastaan neljä pistettä Tepsiä jäljessä. Molemmat joukkueet lähtevät taistoon hieman haavoitettuina, sillä TPS joutui tyytymään viime pelissään tasuriin VPS:n kanssa ja Inter on puolestaan hävinnyt kaksi viimeistä liigamatsiaan. Suomen Cupissa molemmat turkulaiset joukkueet etenivät kuudennelle kierrokselle pudottomalla keskiviikkona Kolmosessa pelaavat vastustajansa. Tiedossa on varmasti todella kova taistelu, sillä kumpikaan joukkue ei taatusti halua hävitä tätä kamppailua.

TPS:n kokeneemman osaston peluri Jonatan Johansson sai maalitilinsä auki edellisessä liigaottelussa. Tintti pisti pallon pilkulta varmasti sisään ja pelasti TPS:n pisteille. Tulevassa paikallisväännössä Interiä vastaan liukkaan hyökkääjän maaleilla olisi jälleen tilausta.

– Varmasti tulee kova joukkue vastaan. Heillä on varmasti kova näyttämisen halu, kausi ei ole lähtenyt niillä niin hyvin käyntiin. Varmasti he tulevat satsaamaan kaiken tähän matsiin. Kaikin puolin tärkeä matsi molemmille jengeille.

Vaikka Tintti on viimeiset 14 vuotta viettänyt ulkomaiden kentillä, täysin tuntematon joukkue Inter ei hyökkääjälle ole.

– Tuon Lahti-ottelun näin telkkarista ja muutaman jätkän tunnen maajoukkuekuvioista. Hyvä nippu niillä on, mitä ei vielä ole saatu toimimaan täydellisesti.

Johansson ehti ennen ulkomaiden kiertuettaan pelata ensimmäisen Turun derbynsä vuonna 1996.

– 1995 Inter ei ollut vielä liigassa, mutta -96 pelasin kaksi paikallispeliä. Silloin oli se ylempi loppusarja ja kolmannessa sen vuoden pelissä olin pelikiellossa. Se taitaa olla mun uran ainoa pelikielto, naureskelee Tintti.

Vaikka Tintille on kertynyt uralla tähän mennessä siis ainoastaan kaksi Turun paikallisottelua, ovat nuokin matsit painuneet mieleen tarkasti.

– Mun mielestä se oli silloin ensimmäinen kunnon paikallispeli. Helsingissä oli tietysti ollut, mutta ne eivät jostain syystä sytyttäneet ketään. Inter oli silloin uusi joukkue ja täällä oli sellaista futishuumaa. Muistan sen että siellä oli ihmisiä niin paljon, että he istuivat ihan siinä kentän laidalla. Toisen pelin jälkeen mun piti lähteä inttiin seuraavana päivänä. Senkin mä muistan hyvin, olin just leikannut tukan ennen matsia, myhäilee Tintti lopuksi.

Lisää uutisia