Tappioton kausi ja Bundesliigan mestaruus – TPS-kasvatti Lukas Hradeckyn kipparoima Leverkusen teki historiaa

Saksan Bundesliigan päätöskierros pelattiin eilen, ja mestariksi kruunattiin maalivahti Lukas Hradeckyn kipparoima Bayer Leverkusen. Leverkusen oli lopulta täysin omaa luokkaansa. Joukkue keräsi kauden aikana 90 pistettä ja voitti mestaruuden 17 pisteen erolla ennen Stuttgartia.

Mikä uskomattominta, Leverkusen ei hävinnyt sarjakauden aikana yhtään ottelua. Kauden aikana pelattiin 34 ottelua, joista Leverkusen voitti 28 ja pelasi kuusi kertaa tasan. Kyseessä on historian ensimmäinen kerta, kun Bundesliigan mestaruus voitettiin ilman tappioita. Leverkusenille mestaruus on 120-vuotisen seurahistorian ensimmäinen.

TPS-kasvatti Hradecky vartioi Leverkusenin maalia yhtä vaille kaikissa Bundesliiga-kauden otteluissa. ”Luke” torjui kauden aikana 15 nollapeliä, mikä oli eniten kaikista Bundesliiga-maalivahdeista.

Kaikki kilpailut huomioiden Leverkusenin tappiottomien otteluiden putki on nyt 51 ottelun mittainen. Se on historian pisin Euroopan top 5 -sarjoissa. Leverkusenilla on tällä jalkapallokaudella edessään vielä kaksi isoa peliä: Eurooppa-liigan finaali ja Saksan Cupin finaali.

Valokuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia