Tammikuun kuukauden vapaaehtoinen tepsiläinen on Olli Sorsakivi

TPS Jalkapallo palkitsee yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP Turun Seudun kanssa joka kuukausi kuukauden vapaaehtoisen tepsiläisen. Tammikuun kuukauden vapaaehtoiseksi on valittu Olli Sorsakivi, joka toimii TPS:n P2012-joukkueen joukkueenjohtajana. TPS ja OP Turun Seutu palkitsevat Ollin taidemaalari Johanna Oraksen suunnittelemalla Kardemumma Design -seinälautassetillä.

Valitsijaraadin perusteet Ollin valinnalle:

”Minulla on ollut paljon loistavia joukkueenjohtajia, mutta Ollin työnteon määrä ja halu olla valmentajien sekä pelaajien apuna on ollut ihan ylivertaista. Olli on aina paikalla peleissä ja treeneissä. Ja yhtään asiaa hän ei jätä hoitamatta, vaan päinvastoin hoitaa asiat aina välittömästi.”

”Olli on P2012-joukkueen arjen, treenien ja pelitapahtumien pyörittäjä, jonka ansiosta vanhemmat voivat keskittyä kannustamiseen, valmentajat valmentamiseen ja pelurit pelaamiseen. Todellinen joukkueenjohtajakone, joka on aina läsnä ja joka hoitaa niin pelurien kuin vanhempien isommat ja pienemmät asiat kuntoon jokaikinen päivä.”

”Olli toiminut jo vuosia joukkueenjohtajana, ja toimii tälläkin hetkellä lähes 30 pojan ja kolmen peliryhmän JoJona. Olli on aina avulias ja pitää pelaajat vanhempineen ajan tasalla. Ilman Ollia ei arki toimisi! :)”

”Olli huolehtii suurella sydämellään koko P2012-ikäluokan pelaajista. Aina paikalla, aina valmiina auttamaan.”

Moi! Kuka olet ja kuinka kauan olet tehnyt vapaaehtoistyötä Tepsissä?

– Olen Sorsakiven Olli ja olen toiminut joukkueenjohtajan tehtävissä 2012-syntyneiden poikien joukkueessa nyt reilun kahden vuoden ajan.

Miten päädyit mukaan Tepsin toimintaan?

– Pojan jalkapalloinnostuksen takia lähdimme hakemaan uusia haasteita hänen harrastukselleen. Olimme kuulleet paljon hyvää Karlssonin Lassen valmennuksesta ja halusimme sen kokea. Sitä kautta päädyimme poikani kanssa Tepsin toimintaan mukaan, ja sillä tiellä ollaan.

– Nyt pojan kasvaessa vaihtui ikäluokan vastuuvalmentajaksi Petri Jokela, joka on tuonut oman hyvän lisänsä toimintaan, kun pojat ovat nyt jo vähän vanhempia. Treeneissä tehdään harjoitteet hyvällä asenteella, peleissä annetaan kaikki ja kaiken kaikkiaan joukkueessa on tosi hyvä henki, se on saanut meidän pysymään tässä mukana.

Mitä kaikkea työnkuvaasi Tepsissä kuuluu?

– Näen tärkeimmäksi tehtäväkseni helpottaa vastuuvalmentajan työtaakkaa. Olen harjoituksissa keräämässä palloja ja siirtämässä maaleja. Teen treeneissä kaiken mahdollisimman helpoksi valmentajille. Pyrin aina olemaan paikalla treeneissä.

– Joukkueenjohtajan työhön kuuluu toki myös olla yhteyshenkilö seuran, valmentajien, pelaajien vanhempien ja muiden seurojen välillä. Yhteyshenkilönä on tärkeä ansaita omalla toiminnallaan kaikkien tahojen luottamus. Tehtävä on monipuolinen. Välillä toimin ikään kuin sihteerinä ja välillä taas pallopoikana. Tämä on sellaista yleishyödyllistä touhua.

Minkälaisia kokemuksia vapaaehtoistyö Tepsissä on sinulle antanut ja mikä työssäsi on parasta?

– Nautin siitä, että näen ympärilläni sen, että kaikki tekevät tätä tosissaan. Meidän joukkueessa kaikki ihmiset ovat samanhenkisiä. Pojilla on kova into kehittyä aina vain paremmiksi jalkapalloilijoiksi, ja sitä on ilo seurata.

Mitä TPS sinulle merkitsee?

On tietysti hienoa kantaa perinteikkään seuran logoa rinnassa. Enemmänkin lähestyn asiaa kuitenkin toiminnassa mukana olevien ihmisten kautta. Minulle merkitsevät Tepsissä eniten ne ihmiset, joiden kanssa tässä hommia tehdään. On hienoa, kun kaikki ovat täysillä mukana toiminnassa. Haluan itse tehdä aina parhaani, ja ympärillä on samanlaisia ihmisiä niin valmentajina, pelaajina, huoltajina kuin vanhempinakin.

Minkälainen suhde sinulla on jalkapalloon?

– Minulla on taustaa sekä jääkiekosta ja jalkapallosta. Jalkapallosta aloitin aikanaan urheiluharrastukset, mutta sitten 15-vuotiaana junnuna jääkiekon vauhti tempasi mukaansa ja jalkapallo jäi hetkeksi. Nyt omien lasten kautta jalkapallosta on taas muodostunut itselleni tosi tärkeä asia elämässäni. Poika pelaa Tepsissä ja tytär Ruskon Pallossa. Vaimokin on innostunut jalkapallosta. Pelejä tulee katsottua yhdessä telkkarista ja jompi kumpi vanhemmista on aina myös futiskentän laidalla lasten mukana. Jalkapallosta on muodostunut meille sellainen koko perheen juttu.

Miksi kannattaa lähteä vapaaehtoiseksi urheiluseuraan?

– Nyt kun olen joukkueenjohtajana, niin pääsen elämään lasten mukana ne kaikki fiilikset pelireissuilla, kentän laidalla ja pukukopissa. Välillä se on raskasta, mutta kyllä se myös antaa tosi paljon, kun näkee onnistumisten lapsille tuoman ilon ja pääsee elämään niitä urheilun synnyttämiä tunteita heidän kanssaan. Nyt meillä on keväällä tulossa joukkueen kanssa turnausreissu Barcelonaan. Siitä tulee varmasti ikimuistoinen kokemus kaikille.

– Auttavia käsiä tarvitaan aina joukkueissa, ja kannustan kyllä lähtemään mukaan.

Lämmin kiitos hienosta työstäsi Tepsin hyväksi, Olli!

Lisää uutisia