Takavasaralla kolme pistettä Turkuun

Turun Palloseura lähti taistelemaan tärkeistä pisteistä, kun jalkapallon Ykkösliiga jatkui Pietarsaaressa. Turkulaisittain ilmassa oli vahvaa revanssihenkeä, sillä Jaro oli voittanut joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista tänä vuonna. Keväisen pomppuisella Pietarsaaren keskuskentän luonnonnurmella ei nähty kummaltakaan joukkueelta kauden kauneinta peliä, mutta TPS sai mitä lähti hakemaan: voiton ja täydet kolme pistettä.

– Ei tultu hakemaan kauneuspisteitä. Tultiin hakemaan voittoa ja se saatiin. Olemme erittäin iloisia siitä, sanoi TPS-kapteeni Atte Sihvonen.

TPS sai hyvän startin otteluun, kun turkulaisjoukkue iski avausmaalin jo kolmannella peliminuutilla. Maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Riku Sjöroos keskitti boksiin ja Joonas Lakkamäki ohjasi pallon tyylikkäästi kantapäällään verkon perukoille. Kertakaikkisen komea takavasaramaali!

Pelin edetessä TPS keskittyi yhä vahvemmin ja vahvemmin johtoasemansa suojeluun. Sihvosen mukaan olosuhteet osaltaan ohjasivat päivän pelin kääntymistä puolustusvoittoiseksi taisteluksi: Tepsillä oli ensiminuuteista lähtien johtoasema puolustettavanaan ja vielä varsin pomppuisessa kunnossa ollut luonnonnurmi ei tukenut syöttöpelaamista maata pitkin.

– Se oli nopea aloitus meiltä, vahva startti. Koetettiin pelata pallon kanssa, mutta kenttä oli vähän pomppuinen, niin otettiin riskitasoja vähän alemmas ja keskityttiin enemmän puolustamiseen. Se riitti tänään, kertasi topparina pelannut Sihvonen.

TPS:n päävalmentaja Miika Nuutisen mukaan lähtökohdat Pietarsaaren luonnonnurmella käytyyn kamppailuun olivat selkeät: tyylipisteitä ei jaettaisi, mutta tärkeät sarjapisteet olisivat jaossa.

– Paljon saatiin tehdä töitä puolustussuuntaan ja taistella. Oltiin aika vahvasti meidän blokissamme tänään ja prässättiin vähän alempaa kuin aiemmissa peleissä. Suhteellisen hyvin pystyttiin pitämään Jaro poissa paikoilta. Toki lopussa paine kasvoi ja siinä tarvittiin vähän tolppienkin apua, että nolla pysyi, mutta täytyy sanoa, että meidän pelaajamme olivat tänään hyvin laukausten ja keskitysten edessä. Jokainen oli valmis tekemään niitä voittavia tekoja omassa boksissa, summasi Nuutinen.

Loppuhetkien taistelussa TPS:llä oli kuusi puolustajaa samaan aikaan kentällä. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Jaro pääsi erittäin lähelle tasoitusta, mutta Edvin Cronan pusku kolahti tolppaan. TPS:n maali pysyi lopulta puhtaana loppuun asti ja Palloseura nappasi sarjan kärkikamppailussa mukana pysymisen kannalta erittäin tärkeät kolme pistettä.

– Tehtiin tänään se, mitä pisteisiin tarvittiin ja ollaan iloisia siitä, että palataan kolmen pisteen kanssa kotiin. Kokonaisuudessaan olisimme voineet olla enemmän pallossa tänään ja pelata pidempiä hyökkäyksiä. Sitä kautta olisi saatu pelin kuvasta vähän helpompi meille. Täytyy kuitenkin sanoa, että pelialusta vaikutti aika paljon tänään siihen, millaisella riskitasolla pelattiin, Nuutinen kommentoi.

Voiton ja kolmen pisteen lisäksi tepsiläisittäin iloa iltaan toi pitkään odotettu Riku Riskin paluu pelikentille. Palloseuran laitahyökkääjä loukkaantui elokuussa 2023 pelatussa KäPa-ottelussa. Yli yhdeksän kuukautta pelikentiltä sivussa ollut Riski on käynyt läpi pitkän ja taka-askeleitakin sisältäneen kuntoutusprosessin. Pitkä kuntoutustyö palkittiin tänään, kun Riski kirmasi 73. minuutilla vaihdosta kentälle. Päävalmentaja Nuutinen oli Riskin paluusta luonnollisesti iloissaan.

– Ihan mahtavaa, että Riku palasi kentille! Ei tässä ole uskaltanut tuuletella, ennen kuin se paluu oikeasti tapahtuu. Riku on tehnyt paljon töitä päästäkseen takaisin pelikuntoon, ja olen erittäin onnellinen hänen puolestaan, kun paluu kentille nyt tapahtui. Joukkueen hyökkäyspeliin Riku tuo taidoillaan ja pelinäkemyksellään paljon lisää, ja myös hänen kokemuksensa on varmasti mentaalisesti tärkeä juttu meidän nuorelle joukkueellemme.

TPS:n kausi jatkuu lauantaina 8. kesäkuuta kotikentällä, kun vieraaksi Turkuun saapuu sarjakakkonen JIPPO. Liput otteluun voit ostaa ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

Lopputulos:

FF Jaro – TPS 0–1 (0–1)

Ottelun maalit:

3 min 0–1 Joonas Lakkamäki

Varoitukset:

FF Jaro
33 min Adam Vidjeskog
54 min Sami Sipola

TPS
44 min Aaro Soiniemi
64 min Jesper Karlsson
70 min Umar Bala Muhammed
75 min Onni Helén

TPS:n kokoonpano:

Matias Niemelä (MV)
Aaro Soiniemi
Mehdi Hetemaj
Atte Sihvonen (C)
Joonas Lakkamäki
Tuomas Pippola (88 min Elias Collin)
Aapo Boström (84 min Lasse Ikonen)
Jesper Karlsson
Umar Bala Muhammed (84 min Baba Mensah)
Antti Ulmanen (73 min Onni Helén)
Riku Sjöroos (73 min Riku Riski)

Erotuomari: Matti Roth

Pelipaikka: Pietarsaaren keskuskenttä

Yleisömäärä: 1374

Sää: 21 °, puolipilvistä ja poutaa

Seuraava ottelu: TPS–JIPPO, la 8.6. klo 16.00, Veritas Stadion.

Kooste


Hikihaastattelu

Lisää uutisia