Taistelu Veikkausliiga-paikasta sai dramaattisen loppuratkaisun – FC Lahti jatkaa liigassa

FC Lahti ja Turun Palloseura pelasivat sunnuntaina Lahden stadionilla liigakarsinnan toisen osaottelun, jossa ratkaistiin ensi kaudella Veikkausliigassa pelaava joukkue. Kun liigakarsintojen ensimmäinen osaottelu Turussa oli päättynyt 1–1-tasapeliin, oli tilanne se, että Lahden stadionilla voittoa juhliva joukkue juhlisi myös liigapaikkaa. Ensi kauden liigapaikan nappasi lopulta FC Lahti 2–1-voiton turvin.

– Kun hyppäsin tähän mukaan, lähdimme tekemään suhteellisen lyhyttä kuukauden mittaista projektia. Tiedettiin, että se päättyy tänne. Omasta mielestäni matka eteni aina tähän asti aika pitkälti suunnitelmien mukaan. Meillä on ollut pitkiä palavereja, joissa on käyty pelaamisen yksityiskohtia läpi. Joukkue on tämän lyhyen ajan heittäytynyt hyvin tekemiseen ja antanut kaikkensa. Siitä se ei jäänyt nytkään kiinni, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki kommentoi pelin päätyttyä.

– Onhan tämä iso pettymys. Tavoite oli vain ja ainoastaan voitto tänään. Tiedossa oli, että jommallakummalla kausi päättyy huonosti. Tällä kertaa se oli meidän pettymyksemme. Kiitos kaikille tässä projektissa mukana olleille, Rajamäki sanoi.

Liigakarsinnan ratkaisuottelu sai dramaattisen alun, kun pallo vietiin kymmenen minuutin pelin jälkeen pilkulle. Erotuomari Oliver Reitala puhalsi pilliinsä TPS-pelaajan käsivirheen vuoksi. FC Lahden Altin Zeqiri ampui pallon tarkasti ja voimalla verkon perukoille.

– Tänään olimme alkuun vähän vaisuja. Pelin kuva oli se, että emme päässeet ensimmäisellä puoliajalla pelaamaan Lahden kenttäpuoliskolle. Lahti oli siinä ensimmäisellä puoliajalla parempi, analysoi Rajamäki.

TPS:n rivit harvenivat kauden ratkaisuottelussa harmittavalla tavalla loukkaantumisten myötä. Kapteeni Rasmus Holman oli hoitotoimenpiteistä huolimatta jätettävä ottelu kesken puolen tunnin pelin jälkeen. Holma poistui viheriöltä kannattajien ansaittujen aplodien saattelemana. Holman tilalle kentälle vaihdettiin viime pelin kokonaan loukkaantumisen takia missannut Simo Roiha. Roiha pystyi lopulta pelaamaan tänään vain avauspuoliajan viimeisen vartin, ja toiselle puolikkaalle lähdettäessä TPS suoritti jälleen vaihdon, kun Linus Rönnberg asteli kentälle Roihan tilalle.

TPS jahtasi tasoitusmaalia läpi toisen puoliajan, ja pallo kävi jo lähimmillään Lahden maalin ylärimassa. Tepsi sai viimein palkinnon 89. minuutilla. Linus Rönnberg murtautui laidalta keskityspaikkaan ja nosti pallon Antonio Regueron vartioiman Lahti-maalin edustalle. Paikalla oli ensimmäisenä TPS-puolustaja Juri Kinnunen, joka latasi pallon ohi Regueron. TPS-leirissä ja mustavalkoisten kannattajien keskuudessa ilo oli hetken aikaa ylimmillään, ja muutaman minuutin päässä edessä häämötti jo jatkoaika uusine mahdollisuuksineen.

Kaikki kuitenkin muuttui kuin salaman iskusta vain pari minuuttia tasoitusmaalin jälkeen. FC Lahti sai kulmapotkun, kun pelattiin jo erotuomarin antamaa lisäaikaa. Kevin Kouassivi-Benissan antoi matalan kulman etualueelle. Se ei tulosta tuottanut, vaan pallo kimposi takaisin Kouassivi-Benissanille, joka latasi pelivälineen uudestaan TPS:n boksiin. TPS-maalilla Jere Koponen onnistui vielä venymään Macoumba Kandjin laukauksen tielle, mutta paluupallosta Teemu Penninkangas iski Lahdelle Veikkausliiga-paikan ratkaisseen 2–1-maalin.

Sunnuntain ottelun lopputuloksen myötä TPS:n pelit jatkuvat ensi kaudella miesten Ykkösessä.

– Meillä oli selkeä tavoite juhlakaudelle: nousu Veikkausliigaan. Pääsimme erittäin lähelle tavoitettamme, mutta lopulta kausi päättyi epäonnistumiseen. Työ jatkuu, mutta nyt täytyy hetkeksi pysähtyä, analysoida mennyt ja miettiä keinoja tulevaan. Kiitos kannattajillemme, yhteistyökumppaneillemme ja koko TPS-yhteisölle tuesta, sanoo FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä.

Lopputulos:

FC Lahti – TPS 2–1 (1–0)

Ottelun maalit:

10 min 1–0 Altin Zeqiri (rp)
89 min 1–1 Juri Kinnunen
90+1 min 2–1 Teemu Penninkangas

TPS:n kokoonpano:

Jere Koponen (MV)
Samba Benga
Rasmus Holma (C) (30 min Simo Roiha (46 min Linus Rönnberg))
Anthony Annan (79 min Santeri Pohjolainen)
Olli Jakonen
Joonas Lakkamäki
Albijon Muzaci
Jesper Karlsson (varoitus) (63 min Daniel Rantanen)
Kasper Hämäläinen
Roope Pakkanen
Joonas Sundman (79 min Juri Kinnunen (varoitus))

Erotuomari: Oliver Reitala

Pelipaikka: Lahden stadion

Yleisömäärä: 2700

Ottelun kooste

Lisää uutisia