SJK Akatemia -ennakko: ”Pitää päästä takaisin omalle hyvälle tasollemme”

Turun Palloseuran pelit miesten Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina 15. toukokuuta, kun Tepsi kohtaa vieraissa SJK Akatemian. Seinäjoella pelattava ottelu potkaistaan käyntiin kello 18.30.

TPS:n edellinen ottelu päättyi tappioon Pargas IF:lle maalein 0–2. Tulos oli pettymys sekä pelaajistolle että valmennukselle. Päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan Piffen-peli on käyty rehellisesti läpi joukkueen pukukopissa.

– Suurin pettymys ja yllätys minulle oli se, että meidän peruspelaamisemme, joka on ollut alkukaudella hyvällä tasolla, oli Piffen-pelissä niin huonolla tasolla. Peruspelaamisella tarkoitan sitä, miten liikumme muodossa, miten voitamme kaksinkamppailuja ja kakkospalloja, miten aktiivisia olemme puolustuksessa ja hyökkäyksessä sekä sitä, miten nopeasti prässäämme. Kaikilla näillä pelin osa-alueilla olimme kaukana alkukauden hyvästä tasostamme. Näiden syiden takia Piffen-peli kääntyi tappioksemme, päävalmentaja analysoi.

Johanssonin mukaan tärkeää on se, miten joukkue reagoi tällaiseen tilanteeseen. Tappiot ovat erottamaton osa urheilua. Kun tappio on käyty läpi, täytyy katseet suunnata positiivisesti tulevaan. Kauden alku on kokonaisuutena ollut hyvä. TPS on Ykkösen sarjataulukossa kolmannella sijalla, yhden pisteen sarjakärki Gnistanin perässä. Sunnuntaina TPS kohtaa sarjakakkosen SJK Akatemian.

– Vaikea vieraspeli edessä. SJK Akatemia on saavuttanut hyviä tuloksia. Joukkueessa on pelannut paljon niin sanottuja edustusjoukkueen pelaajia. Odotan, että saamme nyt pyyhittyä Piffen-pelin mielestämme pois. Nyt pitää päästä taas takaisin omalle hyvälle tasollemme, Johansson sanoo.

TPS ja SJK Akatemia kohtasivat maaliskuun alussa Ykköscupissa. Tuon ottelun TPS vei nimiinsä puhtaasti maalein 3–0.

– SJK Akatemia on hyvin pelaava joukkue, joka yrittää rakentaa peliä alhaalta. Heidän joukkueessaan on taitavia nuoria jätkiä, muutama kokenut pelaaja sekä nopeat kärkimiehet ja todella hyökkäysorientoituneet wingbackit. Meidän täytyy joukkueena puolustaa hyvin muodossa, Johansson ennakoi.

Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt yhden ottelun lisää pelikieltoa TPS:n Anthony Annanille 28.4. pelatun KTP–TPS-ottelun tapahtumista. Annan sai ottelussa kaksi keltaista korttia ja siten ulosajon. Hän oli pelikiellossa PIF-ottelussa ja on nyt lisärangaistuksen myötä pelikiellossa myös ottelussa SJK Akatemiaa vastaan.

Pitkäaikaispotilaat Joonas Sundman ja Onnipekka Pajula ovat varmuudella sivussa TPS:n riveistä. Kasper Hämäläisen ja Rasmus Holman pelaaminen sunnuntain ottelussa on epävarmaa. Loukkaantumisesta toipuva Santeri Pohjolainen on nyt ollut parissa treeneissä mukana. Pohjolainen ei ole vielä täydessä kunnossa, mutta on näillä näkymin ryhmässä mukana.

Lisää uutisia