Simo Roihan rankkarimaali kaatoi JäPS:n – TPS voittoon hurjassa taistelupelissä

JäPS – TPS 0–1 (0–0)

55 min 0–1 Simo Roiha (rp)

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv, C) (varoitus), Demba Savage, Roope Pakkanen, Samba Benga, Joonas Lakkamäki, Linus Rönnberg (65 min Albijon Muzaci), Jesper Karlsson, Daniel Rantanen, Anthony Annan (varoitus), Kasper Hämäläinen, Simo Roiha.

Pelipaikka: Järvenpään keskuskenttä

Erotuomari: Juho Nieminen

Yleisömäärä: 923

Kooste: https://youtu.be/3aXeYPzFSpc

Järvenpäässä nähtiin kahden perinteikkään Palloseuran välillä hurja taistelu, joka päättyi lopulta turkulaisjuhliin. JäPS:n turmioksi koitui jälleen TPS-hyökkääjä Simo Roiha. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa hattutempun latonut Roiha iski tänään voittomaalin rangaistuspotkusta.

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

”Olen erittäin tyytyväinen tämän päivän vierasvoittoon. Tiesimme, että tästä tulee vaikea ja fyysinen peli. Tiesimme, että Järvenpäässä kenttä ei ole hyvässä kunnossa.

Tiesimme, miten JäPS tulee pelaamaan. Puhuimme koko viikon ajan, että tänään täytyy näyttää luonnetta ja pelata joukkueena. Pitää uskaltaa pelata, kun paikka avautuu.

Mielestäni otimme aivan ansaitusti voiton ja kolme pistettä. Kentällä oli vain yksi joukkue, joka halusi pelata. Se ei ollut JäPS:n ongelma, vaan meidän ongelmamme, mutta me klaarasimme sen mahtavasti.

Avausjaksolla meillä oli jo hyvä paikka siirtyä johtoon. Toinen jakso alkoi meidän dominoinnillamme. Saimme luotua tilanteita, joista yhdestä sitten tuomittiin ansaitusti meille pilkku ja Simo ampui sen sisään.

Tiesimme, että ottelun alku tulisi olemaan vaikea. Vastustajalla oli tällä viikolla Suomen Cupin peli, joten he varmasti yrittäisivät saada aikaisen johtomaalin ja vetäytyä sen jälkeen alas.

Keskittymisemme oli erinomaista koko ottelun ajan ja pystyimme pitämään johtoasemamme loppuun asti. Pidimme jälleen nollan omissa.

Täytyy nostaa esille nuoren topparin Roope Pakkasen hyvät otteet. Hän on kehittynyt paljon pelaajana ja johtaa Samba Bengan kanssa puolustuslinjaamme todella hyvin. Meillä on nyt tietyillä pelipaikoilla kapea materiaali useiden loukkaantumisten vuoksi. Keskikenttäpelaaja Jesper Karlsson pelasi tänään hienon matsin laitapuolustajan tontilla.

Nyt täytyy jo nopeasti siirtää keskittyminen maanantain kärkikamppailuun. Tahti on kova. Toivottavasti saamme jonkun nyt loukkaantuneena sivussa olleista pelaajista mukaan maanantaina.”

Laitapuolustaja Jesper Karlssonin kommentit:

”Ei ollut helppo peli tänään. Taistelimme hyvin. JäPS:iä vastaan ei ole kiva pelata.

Kenttä oli varsinkin keskialueelta todella huonossa kunnossa, minkä tiesimmekin jo etukäteen. Kentällä oli myyrän koloja. Tiesimme, että jos pelaamme suoraviivaisesti, niin tulemme saamaan tilanteita – kuten saimmekin, ja se riitti.

Kolme pistettä on kolme pistettä. Voimme olla tyytyväisiä tähän.

En ole ikinä ennen aloittanut ottelua laitapuolustajana. Se oli uusi haaste minulle. Pelasin vieläpä vasempana laitapakkina näin oikeajalkaisena pelaajana. Töitä sai tehdä tänään.

Kävimme ennen peliä läpi, miten laitapuolustajan tontilla pitää pelata: täytyi pysyä samassa tasossa meidän linjan kanssa, varoa JäPS:n hyökkääjien pystyynjuoksuja ja tehdä paljon duunia. Onnistuin siinä ihan tarpeeksi hyvin tänään.”

Sydän Pelissä: Simo Roiha

Turkuun täksi kaudeksi hankittu hyökkääjä Simo Roiha on osoittautunut erittäin arvokkaaksi pelaajaksi joukkueelleen. Roiha tekee hartiavoimin töitä jokaisessa ottelussa ja siihen päälle vielä viimeistelee tehokkaasti. Varsinkin rangaistuspotkuissa tämä Lapin mies on aivan lyömätön tekijämies, kuten taas tänään nähtiin.

Seuraava ottelu: TPS – KTP, ma 4.7. klo 18.30, Veritas Stadion, Turku. Liput peliin myy Tiketti.

HUOM! TPS – KTP -ottelun pelipäivä on muuttunut ennen kauden alkua ilmoitetusta päivämäärästä.

Lisää uutisia