Simo Roiha taituroi hattutempun – TPS voittoon kotiavauksessaan

TPS–JäPS 3–0 (1–0)

37 min 1–0 Simo Roiha
50 min 2–0 Simo Roiha (rp)
52 min 3–0 Simo Roiha

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (mv), Joonas Sundman (5 min Joonas Lakkamäki), Rasmus Holma (C), Roope Pakkanen (64 min Albijon Muzaci), Kalle Taimi, Anthony Annan, Daniel Rantanen, Jesper Karlsson, Kasper Hämäläinen (85 min Linus Rönnberg), Simo Roiha (85 min Demba Savage), Jasper Jalonen (85 min Olli Jakonen).

Erotuomari: Joona Kontinen

Pelipaikka: Kupittaa 5, Turku

Yleisömäärä: 438

Kooste: https://youtu.be/fpzbTrRz7LI

Turun Palloseura voitti Ykkösen kauden ensimmäisessä kotipelissään Järvenpään Palloseuran maalein 3–0. Tuulisen Kupittaa 5:n sankari oli hattutempun viimeistellyt TPS-hyökkääjä Simo Roiha. Kupittaa 5:n ämyreistä raikasi lauantaina kolme kertaa TPS Jääkiekon Liiga-finaalien kunniaksi kiekkopeleistä tuttu Hunajata-maalilaulu.

Hattutempusta huolimatta Roiha ei ollut peliin täysin tyytyväinen. Hänen mukaansa ensimmäiseen maaliin asti tulossa vaikutti olevan varsin hankala matsi.

– Oli vähän nihkeä peli, vaikka tulikin 3–0-voitto ja hattutemppu. Ensimmäinen puoliaika oli aikamoista taistelua ja kesti pitkään, että saimme pelin kontrolliin. Toinen puoliaika lähti hyvin käyntiin. Kun saimme toisen maalin, niin siinä vaiheessa tiesin, että tämä on meidän pelimme. Saatiin siihen sitten putkeen vielä se 3–0-maalikin, Roiha sanaili pelin jälkeen.

Peliin sisältyi paljon tavallisesta poikkeavaa. TPS joutui suorittamaan vaihdon jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun laitapuolustaja Joonas Sundman loukkaantui.

Toisella puoliajalla loukkaantumisen vuoksi kentän joutui jättämään TPS-toppari Roope Pakkanen. Lisäksi Rasmus Holma sai verta vuotavan haavan päähänsä ja useampi TPS-pelaaja joutui hakemaan puhtaan paidan verisen tilalle. Holma jatkoi pelin loppuun asti pää kääreessä.

TPS pelasi toisella puoliajalla pitkiä jaksoja alivoimalla. Lukuisien pelikatkojen vuoksi ottelussa pelattiin reilut 8 minuuttia erotuomarin antamaa lisäaikaa.

Loukkaantumisista ja vajaalla pelaamisesta huolimatta TPS:n voitto ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut uhattuna. Päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan TPS:ltä nähtiin kurinalainen ja erittäin ammattimainen esitys tuulisella Kupittaa 5:llä.

– Olosuhteet olivat tänään todella vaikeat. Tuuli oli samantyyppinen kuin silloin Ykköscupin finaalissa. Pelaaminen oli vaikeaa varsinkin ensimmäisellä jaksolla, yritimme vähän liikaa saada täydellistä syöttöä. Tällä ilmalla ja tällä kentällä se ei toiminut. Vastustaja myös pelasi aika lailla sääntöjen rajamailla, mutta meidän piti pitää päämme kylmänä.

Roihan mukaan voimakas tuuli teki pallon lentoradan lukemisen vaikeaksi, huonokuntoinen kenttä taas aiheutti outoja pomppuja ja lukuisat pelikatkot rikkoivat pelirytmiä. Olosuhteet eivät tukeneet TPS:n vahvuuksia, mutta hyvä joukkue pystyy voiton raapimaan olosuhteista huolimatta. Hyvä joukkue TPS kiistatta on, sillä kausi on alkanut kahdella hienolla voitolla.

– Tänään olosuhteet suosivat sellaista futista, jossa rätkitään pitkää palloa ja taistellaan. Todistimme, että osaamme myös sen pelityylin, Roiha totesi.

– Olimme parempia toisen jakson alussa. Tiesin, että toisen jakson alku tulee olemaan meille kriittinen vaihe pelissä ja meidän pitää olla siinä pelin vaiheessa hyviä, niin kuin olimmekin. Saimme pelattua paremmin palloa Jasper Jaloselle ja hyödynnettyä häntä enemmän toisella jaksolla, arvioi päävalmentaja Johansson.

Hattutempun viimeistelleen Simo Roihan lisäksi kunniamaininnan ansaitsee 16-vuotias TPS-laituri Jasper Jalonen. ”Jappe” syötti kaksi maalia ja hankki rangaistuspotkun, josta Simo Roiha niittasi pallon maaliin. Jalosen kausi on alkanut kerrassaan erinomaisesti, sillä kauden avausottelussa hän laukoi hienon maalin ja loi useita hyviä tilanteita.

– Talvikausi oli jo Japelta erittäin hyvä. Hän on jo pitkään ollut teknisesti valmis Ykköseen. Tällä kaudella hän on kokonaisvaltaisesti valmiimpi pelaaja kuin viime vuonna. Japella on selvä rooli joukkueessa ja hän toteuttaa sitä fiksusti, eikä tule hakemaan jokaista palloa. On meidän muiden pelaajiemme työ saada pallo hänelle, jonka jälkeen hän luo yksi vastaan yksi -tilanteita. Jappe on nyt hyvässä flow’ssa, päävalmentaja Johansson kommentoi.

Erityismaininnan ansaitsee myös Tepsin maalivahti Aati Marttinen, joka pelasi nollapelin. Marttinen esitti ensimmäisen puoliajan lopulla huikean paraatipelastuksen, ja TPS pääsi tauolle 1–0-johdossa. Mikäli Marttinen ei olisi venynyt pallon tielle ja JäPS olisi pelin tasoittanut, olisi ottelun tarina voinut muuttua täysin toisenlaiseksi. Marttisen game saverin voit katsoa Youtubesta löytyvästä ottelukoosteesta.

TPS–JäPS-ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Kupittaa 5 -kentällä, sillä Veritas Stadionin nurmi ei ollut vielä pelikunnossa. Vaikka harjoituskentän pelialusta oli jo parhaat päivänsä nähnyt ja tilat ottelutapahtuman järjestämisen osalta puutteelliset, niin tarinana peli Kupittaa 5:llä oli tässä vaiheessa erityisen hieno ja kaunis. Kupittaa 5 :llä ansiokasta juniorivalmentajan työtä teki vuosien ajan rakastettu TPS-legenda Kim Suominen, joka menehtyi samaiselle kentälle työnsä ääreen viime marraskuussa. Kimin muistoa kunnioitettiin ottelun alussa hiljaisella hetkellä.

– Oli hienoa, että tämä peli pelattiin Kupittaa vitosella, Kimille tärkeällä kentällä. Puhuimme ennen matsia, että haluamme tänään tehdä Kimin ylpeäksi, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson sanoi.

hiljainen hetki Kim Suomisen muistoksi

Sydän Pelissä: Simo Roiha

Tepsiin täksi kaudeksi Rovaniemeltä siirtynyt Lapin mies on aloittanut kauden häikäisevän tehokkaasti. Kahden pelatun Ykkösen ottelun jälkeen Roihalla on kasassa jo neljä maalia. Maalien lisäksi Roiha tekee tärkeää työtä joukkueelle voittamalla kaksinkamppailuja ja pitämällä pallon oman joukkueensa hallussa.

– Hienoa, että meillä on Simon kaltainen hyökkääjä. Simo tuo joukkueeseen fyysisyyttä, jota tarvitaan tällaisissa peleissä. Fyysisyys oli yksi iso syy, miksi hänet tähän joukkueeseen hankittiin. Hän pystyy pitämään pallon meillä, vaikka vastassa on kaksimetrinen toppari, kommentoi TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson.


Seuraava ottelu: Tepsin pelit jalkapallon Ykkösessä jatkuvat ensi viikon torstaina 28.4. kotkalaisen KTP:n vieraana Myllykoskella. Peli pelataan poikkeuksellisesti Myllykosken KSOY Stadionilla, sillä Kotkan Arto Tolsa -areenalle vaihdetaan uusi keinonurmi.

Lisää uutisia