Savić ja Prosa vahvistavat TPS:ää loppukauden 2018

Veikkausliigapaikastaan taisteleva TPS on vahvistanut joukkuettaan kahdella uudella pelaajalla. Serbialaispuolustaja Željko Savićin ja virolaishyökkääjä Albert Prosan sopimukset kattavat kauden 2018 loppuun asti.

Željko Savić siirtyy TPS-paitaan FC Hongasta. 30-vuotias keskuspuolustaja on pelannut tällä kaudella espoolaisten riveissä kolme Veikkausliigaottelua. Savić saapui Veikkausliigaan SJK:n riveihin jo kaudeksi 2014. Hän juhli seuraavana kautena SM-kultaa seinäjokelaisten riveissä. Hän siirtyi kaudeksi 2016 PS Kemin paitaan.

Savić on pelannut yhteensä 97 Veikkausliigaottelua ja viimeistellyt niissä kaksi maalia. Savić pelasi ennen Suomeen tuloa kotimaassaan Serbiassa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, FK Inđijassa.

Albert Prosa siirtyy TPS-paitaan Maltan pääsarjaseura Vallettasta, jossa hän pelasi puolen vuoden sopimuksella tammikuusta 2018 lähtien. 27-vuotias Prosa debytoi Viron pääsarjassa, Meistriliigassa, keväällä 2008 tartolaisen JK Tammekan riveissä. Hän pelasi Tammekassa kaikkian 113 ottelua ja viimeisteli niissä 42 maalia. Hän siirtyi vuonna 2011 tallinnalaisen FC Floran paitaan. Florassa otteluita kertyi 126 ja niissä syntyi 61 maalia.

Elokuussa 2016 Prosa pelasi uransa ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa. Hän siirtyi RoPS:iin elokuussa ja pelasi Rovaniemellä kauden 2016 loppuun asti. Prosan Veikkausliigasaldoksi tuli kymmenen ottelua ja kaksi tehtyä maalia. Kaudeksi 2017 hän palasi Viron pääsarjaan, mutta tällä kertaa FCI Tallinnin riveihin. Hän pelasi 35 pääsarjaottelua ja viimeisteli niissä 27 maalia jakaen sarjan maalikuninkuuden.

Prosa on pelannut seitsemän A-maaottelua Viron paidassa ja hän on viimeistellyt niissä yhden maalin. Hän on pelannut myös 33 poikien ja nuorten maaottelua.

– Taistelemme koko seurana Veikkausliigapaikasta loppuun asti, mitään emme anna ilmaiseksi. Saimme nyt kaksi laadukasta pelaajaa joukkueen mukaan loppukaudeksi. Tiedämme molempien pelaajien osalta, mitä saamme. Prosa on erinomainen viimeistelijä ja sellaista me tarvitsemme. Savić tuo puolestaan kokemusta ja johtajuutta puolustuslinjaamme. Meillä on ollut viime otteluissa ongelmia kentän molemmissa päissä, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen myöntää.

– Korostan kuitenkin samalla sitä, että koko joukkueen pitää nyt nostaa suoritustasoa, että voisimme saavuttaa tavoitteemme. Jokaisen pelaajan pitää myös taistella omasta peliajastaan, mitään ei tule nyt ilmaiseksi. Uskon kuitenkin vahvasti, että syyskaudella nähdään kauden parasta TPS:ää. Vain Veikkausliigapaikka kaudeksi 2019 tyydyttää meitä. Laitan myös itse aivan kaiken likoon, että tavoite saavutetaan, Laurikainen lupaa.

Lisää uutisia