Samalla ryhmällä taas matkaan – uusia miehiä ensi viikolla mukaan

TPS jatkaa otteluitaan Suomen Cupissa sunnuntaina vierailemalla IFK Mariehamnin kotiluolassa, Eckeröhallenissa. IFK Mariehamn – TPS starttaa käyntiin tavallista myöhemmin, eli vasta klo 19.00 alkaen.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun samoista asemista. HJK pöllytti Tepsiä viime lauantaina Helsingissä 3-0 ja maalilleen saman kohtalon koki IFK Mariehamn FC Interin vieraana LähiTapiola -areenalla.

– Klubia vastaan oli aika sekaista ja sumuista peliä. Nyt haetaan selkeyttä niin puolustus- kuin hyökkäyspeliinkin. Olemme käyneet läpi jopa pelin avaamisen perusteita. Meillä on hyvä viikko takana, perjantaina otettiin vähän kevyemmin ja lauantaina sitten valmistaudutaan peliin, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen kertoo.

– IFK Mariehamnilla on sillä tavalla samoissa asemissa, että rakentamisen perusteet on vielä kesken. Uskon kuitenkin, että sunnuntaina nähdään jo ihan hyvää ja virkeää jalkapalloa. Meidän pääpaino on edelleen oman pelin kehittämisessä ja nöyrässä työn teossa, hän painottaa.

TPS lähtee saarille lähes identtisellä ryhmällä, millä se kohtasi HJK:n viime lauantaina. Jere Koponen vartioi maalia ja kakkosena matkaan lähtee Aati Riihimäki.

Santeri Aaltosen selän magneettikuvat tulevat maanantaina ja olemme niiden jälkeen paljon viisaampia, Pikkarainen tarkentaa.

Puolustuksessa mennään myös tutulla miehityksellä. Juhani Pikkaraisella on ollut pientä kireyttä pohkeessa, mutta se tuskin estää pelaamasta. Jami Siirtola saattaa pelata ainakin osan ottelua puolustuksen laidassa.

Keskikentälle on tyrkyllä Alim Moundi, Tomas Hradecky sekä Jesper Karlsson. Hyökkäyspäässä puolestaan jatkavat Mika Ääritalo, Oskari Jakonen, Joakim Latonen, Eetu Kolu sekä Babacar Diop.

Lähteen Juho on vielä sivussa sunnuntaina, mutta palaa maanantaina normaaliin treenivahvuuteen, mikä on hieno asia. Jonni Peräahon tilanne on sitten hankalampi ja hän on valitettavasti pidempään vielä poissa. Hänellä on ollut ongelmia nivuksen ja selän kanssa, Pikkarainen harmittelee.

Eliécer Espinosa on nyt kuitenkin sairauden vuoksi sunnuntaina kokoonpanosta pois. Albijon Muzaci aloitti täysipainoisen harjoittelun tällä viikolla ja paikat ovat aika jumissa. Hän tulee pelaavaan kokoonpanoon varmaankin seuraavaan peliin.

Jos kaikki menee nyt niin kuin pitää, saa TPS heti ensi viikon alusta uuden laitapuolustajan testiin. Kyseessä on vuoden 2000 ikäluokkaa oleva kolumbialaispuolustaja Cristian Vanegas. Vuoden 2002 ikäluokkaa oleva norjalaiskärki Kabamba Tumba Kalabatama saapuu uudestaan Turkuun puolestaan tiistaina.

Ruutu näyttää IFK Mariehamn – TPS -ottelun suorana: https://www.ruutu.fi/stream/3547051  

Lisää uutisia