Runkosarja kaartuu jo loppusuoralle – Johansson varoittaa RoPS:n vaarallisuudesta

TPS kohtaa maanantaina 19.10. Veritas Stadionilla Rovaniemen Palloseuran klo 18.30 alkaen. Suuria panoksia ei tästäkään pelistä puutu, sillä TPS:llä on mahdollisuus karistaa RoPS kauas kannoiltaan ja venyttää joukkueiden välinen piste-ero jo kymmeneen.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson saalisti uudessa pestissään ensimmäisen voittonsa juuri Rovaniemellä elokuun 1. päivänä. TPS meni RoPS-ottelussa johtoon kolme kertaa ja kolmannen maalin jälkeen myös johto piti loppuun asti. TPS:n maalit viimeistelivät Juhani Pikkarainen, Olawale Tehe sekä Jonni Peräaho.

– Pitää kuitenkin muistaa, missä silloin mentiin. Oltiin kaksi pistettä silloin ennen peliä RoPS:n perässä ja otettiin vasta kauden ensimmäiset pisteet ja voitto. Meillä meni sen jälkeen elokuu muutenkin hyvin ja ajettiin myös Haka kiinni. Molemmat Haka-tappiot totta kai harmittavat erittäin paljon, koska enemmänkin oli tarjolla. Nälkä kasvaa koko ajan ja niin pitää ollakin, mutta taistelu jatkuu nyt näistä lähtökohdista, Johansson muistuttaa.

RoPS on hakenut kauden toisteiseksi ainoan voittonsa Valkeakoskelta ja sen pistesaldoa koristaa lisäksi vain kaksi tasapelipistettä. Viime RoPS pelasi viimeksi kotonaan ja hävisi FC Lahdelle puhtaasti 0-4.

RoPS on koettanut kaikkia mahdollisia konsteja saadakseen pelinsä toimimaan, mutta sen materiaali ei ole vaan kantanut parempaan. Se on kuitenkin varmaa, että joukkueen uusi päävalmentaja Mikko Mannila koettaa ladata kaikki peliin juuri maanantaisessa TPS-ottelussa.

– RoPS on todella vaarallinen vastustaja. Ne taistelee elämästä, eikä niillä tässä tilanteessa ole kauheasti hävittävää. Meidän pitää ensin muistaa kaikki perusasiat, kuten perustaistelu, fyysisyys ja aggressiivisuus ja mennä niiden jälkeen vasta sitten taktisiin kuvioihin, Johansson tietää.

TPS pelasi perjantaina ison pelin Valkeakoskella, mutta joutui lopulta taipumaan Hakalle 2-1. Haka (18) kasvatti eronsa TPS:ään (12) kuuteen pisteeseen ja jätti raitapaidat yhä selkeämmin liigakarsijan paikalle. TPS:llä on kuitenkin edelleen yksi peli vähemmän pelattuna kuin Hakalla.

– Haka sai maalin heti alkuun, vaikka oltiin treenattu niitä tilanteita. Haka yllätti muutenkin pelaamalla kolmella topparilla, mutta puolen tunnin jälkeen saatiin oma peli kulkemaan. Kun saatiin tasoitus toisella jaksolla, siitä seurasi pientä passiivisuutta. Meillä oli enemmän paikkoja, mutta niistä pitää tehdä. Se ensimmäisen puoliajan lopun tilanne jäi kaivelemaan ja sain siitä itsekin kortin. Medon ulosajo olisi saattanut muuttaa peliä aika paljon, Johansson myöntää.

TPS joutui pitämään kahden viikon tauon yhteisharjoituksista ja joukkue pääsi palaamaan harjoituskentälle vasta tämän viikon alussa. Muutaman treenikerran jälkeen vastaan tuli sitten heti Haka, eikä asiaan kovin suurta parannusta saatu loppuviikostakaan.

– Lauantaina palauteltiin perjantain peli ja sunnuntaina päästiin kunnolla treenikentälle. Harjoiteltiin, palaveerattiin ja puhuttiin tietysti myös RoPS:sta.

TPS:n loukkaantumistilanne on tällä hetkellä hyvä, sillä poissa ovat varmuudella vain pitkäaikaispotilaat, Eliécer Espinosa ja Jesper Karlsson. Johansson pääsee näin valitsemaan maanantain kokoonpanonsa perjantaita laajemmasta ryhmästä.

TPS pelaa Veikkausliigassa nyt loput runkosarjan neljä otteluaan Turussa, koska sen ainoa jäljellä oleva vieraspeli on ensi torstainen Turun derby. TPS kohtaa paikallispelin jälkeen vielä SJK:n ja KuPS:n.


Liput TPS – RoPS -otteluun Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-rops-lippuja/271813

Ottelun infopaketti: https://fc.tps.fi/yleinen-infopaketti-ma-19-10-tps-rops-otteluun

TPS – RoPS on nähtävissä tuttuun tapaan myös Ruudussa: https://www.ruutu.fi/stream/3708198

Lisää uutisia