Ria Öling on Naisten Liigan heinäkuun Veikkauksen pelaaja

TPS:n MM-kisakävijä Ria Öling pelasi mahtavan heinäkuun Naisten Liigassa, kun TPS kipusi ja nousi ylemmän loppusarjan puolelle. Ria valittiin heinäkuussa kahdesti kentän parhaaksi pelaajaksi. Maaleja tämä vikkelä keskikenttäpelaaja iski yhteensä kuusi.

– On lähtenyt sujumaan todella hyvin. Vaihdoimme vähän pelisysteemiä ja pääsin keskemmälle pelaamaan. Olemme saaneet voittoja ja pisteitä, Öling tuulettelee SPL:n sivuilla.

– Kyllä nyt on mennyt todella hyvin. Olen ollut jokaisen pelin jälkeen tyytyväinen, vaikka ainahan on tietysti parannettavaa, hän jatkaa.
 
Turkulaiset jäivät viime vuonna alaloppusarjaan ja sijoittuivat lopulta seitsemänsiksi. Öling toivoo hyvän heinäkuun auttavan joukkueen tietä myös syksyllä.
 
– Nyt olisi tarkoitus pitää kuudes paikka, jotta pääsisimme yläloppusarjaan. Teemme kaikkemme sen eteen, Öling lupaa.
 
Öling kuului alle 20-vuotiaiden naisten maajoukkueeseen, joka palasi juuri Kanadassa järjestetyists MM-kisoista. Turkulainen pelasi ensimmäisessä ottelussa Pohjois-Koreaa vastaan sekä päätöskamppailussa Ghanaa vastaan. Erityisesti peli afrikkalaisia vastaan sopi taitavalle pelaajalle.
 
– Tiistaina meni hyvin. Kikat purivat ghanalaisiin, Öling hymähtää.
 
Suomen saldoksi turnauksesta jäi kolme niukkaa tappiota. Kahteen viikkoon mahtui kuitenkin myös paljon positiivista.
 
– Vien mukanani hyvän fiiliksen. Arvostan myös entistä enemmän TPS:ssä pelaamistani. Saan pelata siellä enemmän omalla paikallani. Olen enemmän keskellä ja roolini on aika vapaa. Se on hyökkäyssuuntaan helpompaa, Öling vielä pudotteli.
 
TPS jatkaa Naisten Liigaa lauantaina 30.8. Åland Unitedin vieraana Ahvenanmaalla.

Lisää uutisia