Puolustaja Meri-Tuulia Reponen ja laitahyökkääjä Jenna Koivisto jatkavat Turun Palloseurassa

Turun Palloseura on solminut yksivuotiset jatkosopimukset puolustaja Meri-Tuulia Reposen, 28, ja laitahyökkääjä Jenna Koiviston, 18, kanssa. Reposelle alkava kausi on kolmas TPS:n edustusjoukkueessa, Koivistolle toinen.

Meri-Tuulia Reponen tuo Palloseuran joukkueeseen kokemusta, rauhallisuutta ja monipuolisuutta. Hän pystyy pelaamaan sekä keskuspuolustajana että laitapuolustajan roolissa.

– Meri-Tuulia on varmaotteinen ja monipuolinen puolustuspään pelaaja. Pelaajana hän on sellainen, jonka voi laittaa tilanteessa kuin tilanteessa kentälle, ja häneltä saa aina sen, mitä tilaa. Kokemuksensa kautta Meri-Tuulia tuo kentälle rauhallisuutta, analysoi TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen.

– Meri-Tuulia on pelannut meillä nyt pari vuotta, ja on ollut ilo seurata hänen kehitystään tänä aikana, Salonen jatkaa.

Reposella on yli kymmenen vuoden mittainen kokemus Naisten Ykkösen peleistä TPS:n, Turun Weikkojen ja Pyrkivän joukkueista. Edessä siintävää uran ensimmäistä liigakautta Turussa syntynyt ja kasvanut pelaaja odottaa innolla.

– Onhan se tosi kiva ja hieno juttu päästä kotikaupungin seuran kanssa mittaamaan tasoa Kansallisessa Liigassa. Olen saanut nyt parin viimeisen kauden aikana paljon lisää varmuutta ja rauhallisuutta omaan pelaamiseeni. Hyvin ja luottavaisin mielin suuntaan tulevaan kauteen, Reponen tuumaa.

Eurasta kotoisin oleva Jenna Koivisto pelasi viime kaudella ensimmäiset pelinsä TPS:n edustusjoukkueessa. Koivisto pelasi viime vuonna myös TPS:n T18-juniorijoukkueessa kahdeksan ottelua ja viimeisteli niissä kahdeksan maalia. Ensimmäisen edustusjoukkuemaalinsa nuori hyökkääjä teki muutama viikko sitten Kansallisessa Cupissa.

– On hienoa jatkaa uraa Tepsissä. Olen päässyt nyt harjoituskaudella hyvään vauhtiin ja odotan jo mielenkiinnolla ensimmäisiä liigapelejä ja niiden tuomaa uutta haastetta. Sitä varten oikeastaan aikanaan tänne Turkuun muutinkin, että saan uusia haasteita pelaajana. Olen kokenut tämän hyväksi ympäristöksi kehittää itseäni, ja olen pystynyt hyvin yhdistämään opiskelun ja jalkapallon, Koivisto kertoo.

Koivisto tietää, että hyppy junioripeleistä aikuisten peleihin on iso, mutta hän luottaa pitkäjänteisen työnteon tuovan tulosta.

– Onhan se iso harppaus nuorelle pelaajalle. Naisten peleissä joutuu kamppailemaan ihan eri tavalla ja käyttämään kroppaansa. Junioripeleissä pelaaminen on enemmän yksilösuorittamista, eikä vielä niin kollektiivista joukkueena tekemistä. Fyysinen kamppailuvoima on se, mitä itse tarvitsen vielä lisää, arvioi Koivisto.

– Jenna on nopea ja ketterä laitahyökkääjä, joka osaa lukea peliä hyvin. Hän on nuori ja aikuisuransa ensi askelia ottava pelaaja, jossa näen paljon lahjakkuutta, kommentoi Salonen.

Valokuva median käyttöön


Kausikortit Kansallisen Liigan kaudelle 2023 ovat myynnissä! TPS:n naisten edustusjoukkueen kausikortin voit tilata Lyyti-pavelun kautta. Kausikortin hinta on 50 €.

Lisää uutisia