”Pelejä tulee niin nopeaan tahtiin, että kaikkien on oltava valmiina koko ajan”

TPS:n kolmen vierasottelun putki päättyy sunnuntai-iltana Tampereen Ratinaan. Ilves ja TPS kohtaavat Veikkausliigassa tällä kaudella toistamiseen, ottelu alkaa klo 18.30.

TPS ja Ilves kohtasivat heinäkuun alussa Turussa ja tamperelaiset veivät silloin pisteet mukanaan lukemin 0-1. Ilves pelasi Turussa noin 70 minuuttia vajaalla, mutta se ei estänyt Ilari Mettälää iskemästä ottelun voittomaalia 68. minuutin kohdalla.

Ilves on ollut tähän mennessä sarjassa ihan pienoinen pettymys ja se taistelee parhaillaan paikasta kuuden parhaan joukkueen yksinkertaiseen mestaruussarjaan. Ilves on tällä hetkellä juuri sijalla kuusi, mutta FC Lahti, IFK Mariehamn ja SJK puuskuttavat sen niskaan. Toisaalta kolmantena oleva FC Inter ei ole kuin neljä pistettä Ilveksen edellä.

Ilves saa päivän enemmän toipumisaikaa kuin TPS toipumisaikaa edellisestä ottelusta. Ilves voitti keskiviikkona Naatan Skytän kahdella osumalla IFK Mariehamnin vieraissa 0-2 ja TPS teki torstaina mahtavan nousun 2-2-tasapeliin HJK:ta vastaan Helsingissä. Palloseura pelasi torstaina jo kolmannen peräkkäisen tasapelinsä.

– Saatiin todella upea ja onnistunut loppu HJK-pelille. Jalkapallossa on hienoa se, että pelit kestää sen reilut 90 minuuttia ja joskus lopussa on myös sellaista draamaa. No olihan se loppu oli mahtava, se oli hieno suoritus koko joukkueelta. Nyt on edessä kolmas kova vieraspeli putkeen ja Ilves pääsee vielä päivän enemmän levänneenä kotikentälleen, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson varoittaa.

– Tässä sarjassa jokainen piste pitää taistella ja pitää uskoa mahdollisuuksiin loppuun asti. Meillä on kropat kovilla tällä hetkellä, perjantaina palauteltiin ja lauantaina valmistauduttiin. Käytiin tavallista enemmän taktisia juttuja läpi ja pidettiin vähän pidempi palaveri joukkueen kesken, TPS-luotsi taustoittaa.

TPS oli Bolt Arenalla jo sillassa, mutta kipusi kuin ihmeen kaupalla ottelun viimeisten minuuttien aikana kahden maalin takaa-ajoasemasta tasapeliin. Ensin kokenut Mika Ääritalo ohjasi Oskari Jakosen syötön sisään 87. minuutilla ja todellinen pommi saatiin sitten lisäajalla, kun toppari Rasmus Holma latasi Albijon Mucazin upean sivuttaissyötön ykkösellä verkkoon.

– Me saatiin hienosti apuja penkiltä ja kaikki pääsi hyvin peliin mukaan. Se ei ole mahdollista joka pelissä. Totta kai kaikki kentällä olleet pelaajat täyttivät oman paikkansa torstaina. Pelejä tulee niin nopeaan tahtiin, että kaikkien on oltava valmiina koko ajan, Johansson tietää.

TPS käy omaa selviytymistaisteluaan sarjan tyvipäässä. TPS:n tavoitteena on tietysti uusia Veikkauspaikka suoraan. Ja sehän edellyttää sitä, se pystyy pitämään kaksi joukkuetta takanaan. RoPS on viime kierroksen Haka-voitosta huolimatta seitsemän pistettä TPS:ää ja Hakaa jäljessä ja on näin ykköskandidaatti tällä hetkellä suoraksi putoajaksi. TPS ja Haka jatkavat oma kilpajuoksuaan tällä hetkellä tasapisteissä.

Toppari Juhani Pikkarainen on palannut pelikuntoon, mutta keskikenttäpelaaja Alim Moundi joutuu huilaamaan Ilves-pelin. HJK-pelin huilannut Elmo Heinonen on edelleen myös poissa. Todella hienosti TPS-paitaan sopeutunut Santeri Haarala joutuu kuitenkin jättämään Ilves-ottelun väliin seurojen keskinäisestä sopimuksesta johtuen.

– Toivottavasti Alim saadaan mukaan mahdollisimman nopeasti, mistään vakavammasta ei ole kyse. Joillekin sunnuntain matsi tulee vaan liian nopeasti, joten vaihtoja tulee avausmiehistöön, Johansson ennakoi.

Ilves – TPS on katsottavissa tuttuun tapaan myös Ruudussa: https://www.ruutu.fi/stream/3687098

Lisää uutisia