Pelaajat tutuiksi: #2 Selja Leiwo

Pelaajat tutuiksi -juttusarjassa tutustutaan Turun Palloseuran pelaajiin. Tänään esittelyvuorossa on Selja Leiwo.

Nimi: Selja Leiwo
Ikä: 19 v
Pelinumero: 2
Pelipaikka: Keskuspuolustaja
Seurahistoria: KaaNa, KaaPo, TPS

Minkä ikäisenä ja missä aloitit jalkapallon?
– Futiksen aloitin noin 8-vuotiaana Kaarinan Nappuloissa.

Miten päädyit jalkapallon pariin?
– Tästä propsit mun äitille. Ei kukaan jaksanu kattella mun energian määrää junnuna, nii äiti sit mietti et mikä urheilulaji ois sellane, jossa sais juosta ja riehua luvan kanssa ja kuskas mut sit futiskentälle.

Millaisesta perheestä tulet?
– Hyvin mielenkiintoisesta. Äiti, isosisko, isoveli ja viel pikkuveli. Isäki ain tsemppaa. Meijän perheessä on kyl joka lähtöön ihmisii. Kaikilla on ihan omat kuviot. Osa laulaa ja taiteilee, osa kirjottaa ja lukee ja mä urheilen.

Kuka tai ketkä ovat olleet parheiten tukenasi?

– Äiti. Aina kuskannu ja syöttäny mua ja kestäny kaikki mun mielentilat ja huonotki hetket. Ei kyl oo saanu siit tarpeeks kiitosta, mut on kyl ollu kärsivällisin nainen ikinä. 

Mitä tekisit, jos et pelaisi jalkapalloa?
– Ei mitään hajua! En oo sitä joutunu ikinä miettimää, mut joku muu intohimo ois ollu pakko löytää. Varmaa joku muu pallolaji. Jenkkifutis on ain näyttäny tosi siistiltä!

Mitkä ovat vahvuutesi kentällä?
– Puolustaminen. Esimerkiks yksi vastaan yksi -tilanteet ja peliäly. Sanoisin kans, et oon rohkee ja johtava pelaaja.

Mitkä ovat vahvuutesi kentän ulkopuolella? 
– Itsevarmuus ja rohkeus! Välillä oon ongelmissaki sen takii, et sanon aina mitä mieltä mä oon ja oon kyl aina anteeks pyytelemättä oma itteni.

Mitkä ovat heikkouksiasi?
– Itsekriittisyys. Välillä oon vähä liianki rankka itteäni kohtaa, enkä osaa aina levätä.

Mitkä ovat olleet suurimpia vastoinkäymisiä urallasi?
– Loukkaantuminen. Mun isoin loukki oli vähän pääl vuos sitte, ku mun selkään tuli rasitusmurtuma ja olin sit yli puol vuotta kentiltä pois. Se sattu myös tosi huonoon kohtaan mun uraa. Ensin koronan takia peruttiin maajoukkuetapahtumii noin vuoden verran. Sitte ku maailma aukes taas ja oltiin valmistautumassa EM-karsintoihin, nii jäin sitte loukin takii pois. Onneks nyt loppuu kohti pääsin takas ja nyt oon valmis taas uusiin haasteisiin!

Mikä on futiksen vastapaino elämässäsi?
– 
Ei hirveesti oo. Frendit ja sosiaalinen elämä on se, miten rentoudun arjessa, jotta pystyn antaa kaikkeni fudikselle!

Mitä sinä tuot joukkueeseen?
– Tunnetta, fiilistä ja kehittymisen intoa! 

Onko sinulla pelipäivän rutiineja tai taikauskoja?
– Tykkään tehä ”primerit” edellisenä iltana tai pelipäivän aamuna. Sit hyvää safkaa ja musiikkia. Tärkein on kyl mun laittautumishetki, ku saan pistää hiukset ja itteni valmiiks ennen peliin lähtöö. Jengiläiset aina vähä nauraaki mulle ku pelipäivän bussis mul on mukana joku peili, mut uskon ikuisesti sanontaan ”look good, feel good, play good”.

Mikä on tähänastisen urasi mieleenpainuvin futismuisto?
 Maajoukkuetapahtumat. Kaikki leirit, maaottelut ja karsinnat vuosien varrelta. En ikinä junnumajuissa nyt päässy kokemaa kisoja ku matka loppu karsintoihin, mut nyt seuraaviin haasteisiin. Myös viime kauden liiganousu oli kyl kovan duunin tulosta ja jäi sydämeen.

Saat soittaa kopissa yhden biisin ennen peliä. Minkä valitset? Miksi?
– Mul on useempi biisi, joita kuuntelen aina ennen peliä, mut jos joku pitäis sanoo, ni se ois varmaan joku Nicki Minajin biisi. Näitki on useempi mut ”Only” ja ”Barbie dreams” on sellaset, millä nostatan mun fiilistä aina.

Mitä odotat ensi kaudelta? 
– Vahvaa pelaamista. Ootan et pääsen pelaamaan kovii pelejä ja antamaan kaikkeni tälle joukkueelle!

Mitä ajatuksia sinulla on tämän hetkisestä joukkueesta?
– Kova jengi on kasassa. Vahva puolustuslinja ja monii erilaisii hyökkääjii ja kova maalivahtikolmikko. 

Miten kauteen valmistautuminen sujuu?
– Hyvin. Kausi alkaa nyt parin päivän päästä, et kyl mä oon ainaki valmis. Ei tässä muuta ku syödään hyvin ja lähetää voittamaan!


Kansallisen Liigan kausi käynnistyy 15. huhtikuuta. TPS:n naisten edustusjoukkueen kausikortin voit tilata Lyyti-palvelun kautta hintaan 50 €. Tervetuloa kannustamaan Seljaa ja Tepsiä!

Lisää uutisia