Palloseuralle jälleen maalin tappio – JyPK vahvempi 2-1 lukemin

TPS kohtasi Subway Kansallisen Liigan kahdennessatoista ottelussa Jyväskylän Pallokerhon.Turkulaisten tuska ei hellittänyt, vaan joukkue koki kolmannen perättäisen maalin tappion, kun JyPK nappasi 2-1 kotivoiton.

Kotijoukkue tuli otteluun vahvasti ja nappasi pallonhallinnan itselleen alusta asti. JyPK:n hyvä alku oli tuottaa tulosta heti alussa, mutta paitsioliputus pelasti Palloseuran takaiskulta.

Seuraavaa paikkaa ei tarvinnut odottaa pitkään, sillä ottelun viidennellä minuutilla kotijoukkue nousi terävästi oikeaa laitaa pitkin. Keskityksen jälkeen pallo jäi pomppimaan maalialueelle ja päätyi lopulta Riikka Liljan jalkaan. Lilja pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta laukaus suuntautui suoraan kohti Siiri Välimaata, jolla oli helppo työ napata pallo syliinsä.

Kotijoukkueen seuraava vaarallinen paikka tuli yhdeksännellä minuutilla. Tiina Tiainen nousi vahvasti puolustuksen läpi ja antoi hyvän pystysyötön Liljalle, jonka poikkisyöttö ei kuitenkaan päätynyt kenenkään jalkaan, vaan tilanne päättyi maalipotkuun. 

Kaksikko oli pahanteossa myös minuuttia myöhemmin, mutta tällä kertaa Välimaata rikottiin ja tilanne päättyi vapaapotkuun. TPS lähti vapaapotkun jälkeen terävään hyökkäykseen, mutta Jenni Rannuksen keskitys suuntautui suoraan Pauliina Tähtisen käsiin.

Kun ottelua oli pelattu noin kaksikymmentä minuuttia, päätyi pallo lopulta Palloseuran maaliin. Ensin Henna Honkanen pääsi yksin Välimaata vastaan, mutta tämän TPS vielä selvitti. Seuraavassa tilanteessa Riikka Lilja keskitti laidalta maalialueella ja Alma Forstén upotti pallon yläriman kautta maalin perukoille.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue sai kaksi mahdollista tuplata johtonsa. Ensin Lilja pääsi vetopaikalle, mutta Välimaa oli tarkkana ja nappasi pallon käsiinsä. Hetkeä myöhemmin Honkanen vapautti Henni Rinkisen maalipaikkaan, mutta Välimaa selvitti myös tämän.

Puolen tunnin kohdalla Nelly Lehtilä kaadettiin ja TPS sai vapaapotkun hyvältä paikalta. Pallon taakse asteli tuttuun tapaan Saija Östlund, joka lähti keskityksen sijaan laukomaan suoraan kohti maalia. Laukaus kuitenkin leijaili korkeana maalin yli.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin TPS puolustukselle kävi paha nukahdus, kun Honkanen jäi yksin maalialueelle ja pallo pomppi hänen jalkaansa. Honkanen lähti kuitenkin vielä hakemaan syöttöä, jonka puolustus ehti katkomaan.

Hetki ennen ensimmäisen puoliajan loppua Nella Kettunen nousi vetopaikalle, mutta laukaus epäonnistui ja kotijoukkue selvitti tilanteen. Ensimmäiselle puoliajalla ei nähty enempää maaleja, vaan tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Palloseura sai heti tauon jälkeen hyvän paikan tasoittaa ottelu, kun JyPK joutui rikkomaan ja TPS sai vapaapotkun vaaralliselta paikalta. Pallon taakse astelivat Saija Östlund ja Mira Andersson. Vetäjäksi valikoitui lopulta Andersson, jonka laukaus leijaili niukasti maalin yli.

Ottelun 51. peliminuutilla Forstén syötti Honkasen maalipaikkaan, eikä tämä erehtynyt, vaan pallo upposi aivan oikean tolpan juuresta sisään.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa pitkään, sillä mustavalkoiset onnistuivat kavennuksessa jo seuraavalla minuutilla. Netta Laasio teki hyvän nousun oikeaa laitaa pitkin ja antoi hyvän keskityksen maalin eteen. Molempien joukkueiden pelaajat lähtivät pelaamaan palloa ja se kimposi lopulta kotijoukkueen omasta pelaajasta ohi Tähtisen ja TPS kavensi ottelun 2-1 lukemiin.

Palloseura lähti hakemaan tasoitusta ja seuraava paikka tuli vähän yllättäen, kun Östlund lähti laukomaan liki puolesta kentästä kohti maalia. Pallo leijaili kauniisti, mutta aavistuksen verran liian korkeana, sillä ylärima pelasti kotijoukkueen takaiskulta.

Ottelun viimeisen vartin aikana nähtiin runsaasti maalipaikkoja. Palloseuran puolelta Nelly Lehtilä pelasi itsensä parikin kertaa maalipaikkaan. 77. minuutin kohdalla Lehtilä pääsi puskemaan Laasion keskityksestä, mutta kosketus palloon ei ollut hyvä ja pallo leijaili maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Lehtilä pelasi hienosti itsensä vetopaikkaan, mutta laukaus oli aavistuksen verran liian korkea ja pallo leijaili maalin yli.

Minuuttia myöhemmin kotijoukkueella oli mahdollisuus sinetöidä ottelun voitto 3-1 maalilla. Kia Voutilainen karkasi Palloseuran puolustukselta ja pääsi yksin Välimaata vastaan. Välimaa tuli kuitenkin hyvin vastaan ja onnistui pelastamaan tilanteen kulmaksi.

Nopea peli jatkui, sillä jälleen seuraavalla minuutilla oli TPS:n paikka iskeä pallo maaliin. Laasio antoi kauniin keskityksen maalialueelle, mutta Rannus ei aivan ehtinyt palloon. TPS yritti hakea tasoitusta loppuun asti, mutta JyPK sai kulutettua ajan loppuun ja kolme pistettä jäivät Jyväskylään.

 

Maanantaina joukkueen harjoitusrinkiin liittynyt Miranda Smith lunasti heti paikkansa Palloseuran avauksesta. Tappiosta huolimatta Smith jakoi kehuja niin joukkueelleen, kuin Kansallisen Liigan tasolle.

– Kansallisen Liigan taso vaikuttaa todella hyvältä. Peli on nopeaa, fyysistä ja teknisesti hyvää ja pallo liikkuu kentällä todella hyvin. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä vaikea, emmekä saaneet omaa peliämme kulkemaan. Tauolla teimme pieniä muutoksia ja pääsimme peliin mukaan. Olimme rauhallisempia pallon kanssa ja peli tasoittui. Se ei valitettavasti tänään riittänyt.

Vaikka tappio teki Palloseuran loppukaudesta haastavamman, muistuttaa Smith, että pisteitä on jaossa vielä paljon.

– Loppukausi ei ole helppo, mutta jalkapallossa mikä tahansa on mahdollista. Nyt täytyy vain pystyä pitämään positiivinen asenne päällä. Täytyy vain maanantaina lähteä hyvällä asenteella treenaamaan, jotta saadaan loppukaudesta mahdollisimman hyvä. 

 

Palloseuran päävalmentaja Sami Haltia oli lopputuloksesta harmillinen ja myöntää, että ottelun alku ei onnistunut tavoitteiden mukaisesti.

– En osaa sanoa miksi, mutta ottelun alku oli meiltä todella vaikea. Haluttiin selkeä ja turvallinen alku, mutta ei siinä onnistuttu. Toki näin päävalmentajana mietin, onnistuiko pelisuunnitelma tarpeeksi hyvin, vai olisiko pitänyt lähteä liikkeelle jollain toisella suunnitelmalla. Nyt lähdettiin puolustamaan syvältä, mutta kokeiltiin tätä tauolla muokata. Saatiin joukkueen puolustuspeliä paremmaksi ja oltiin väkevämpiä, mutta JyPK pääsi siitä huolimatta maalipaikoille. 

Vaikka JyPK iski ottelussa kaksi maalia, oli sillä paikat useampaankin maaliin. Siiri Välimaan hyvät otteet pitävät kuitenkin vierailijat pelissä mukana.

– En ole tarkistanut tilastoja, mutta Siiri on varmasti torjunut eniten koko Kansallisessa Liigassa ja tänäänkin hän antoi meille mahdollisuudet. Siiri ottaa kyllä joka pelissä todella tärkeitä torjuntoja. Siiri on loistava maalivahti ja vaikka vastustaja olisikin hyökännyt tiukasti koko matsin, on Siiri aina antanut mahdollisuuden pisteille.

Miranda Smithin kohdalla Haltia myöntää, että alku oli vaikea, mutta toisella puoliajalla otteet olivat jo todella lupaavia.

– Ottelun alku oli Mirandalta vaikea, mutta se on ymmärrettävää. Emme pystyneet tällä viikolla treenaamaan koko kentän peliä, joten tottuminen vei oman aikansa. Toisella jaksolla Miranda esitti sitä, mitä häneltä toivottiin. Hän oli pelattavana, rytmitti peliä hyvin, voitti kaksinkamppailuja ja taisteli tiukasti jokaisessa tilanteessa. Toinen puoliaika oli Mirandalta erittäin lupaavaa pelaamista.

Tappio JyPK:lle oli kova isku Palloseuralle, sillä ero karsijan paikkaan on nyt yhdeksän pistettä. Vaikka loppukausi ei ole helppo, lähtee Palloseura taistelemaan tiukasti jokaisesta pisteestä.

– Puhuttiin pelaajien kanssa, että tämä oli iso tappio. Nyt täytyy vain keskittyä tulevaan ja lähteä tekemään pieniä välitavoitteita. Vaikka se ei tuloksissa näy, on joukkueen tekeminen ollut todella hyvää ja kaikki tekevät paljon työtä. Tänäänkin sain kiitellä pelaajia todella paljon. Kaikki pistävät kaikkensa likoon ja harmittaa heidän puolestaan, ettei se tuota tulosta. Nyt täytyy pitää huolta siitä, että kaikki pystyvät vetämään loppuun asti samalla asenteella. On toki ymmärrettävää, jos tulokset painavat, mutta ne asiat pitää hoitaa yhdessä. Taistellaan täysillä loppuun asti ja tukalasta tilanteesta huolimatta pyritään nauttimaan pelaamisesta ja tehdään kaikkemme, jotta onnistutaan ylittämään itsemme.

 

Ottelun kooste on nähtävissä Ruudun kautta osoitteesta:https://www.ruutu.fi/video/3678965

Lisää uutisia