Palaavatko TPS:n naiset mitalijoukkueeksi 31 vuoden tauon jälkeen?

TPS:n molemmat edustusjoukkueet pelaavat todella suurista asioista viikonloppuna. TPS:n naiset pelaavat Naisten liigan ylemmässä jatkosarjassa lauantaina FC Honkaa vastaan. Ottelu alkaa Yläkentällä klo 16.00. Mikäli TPS voittaa, palaa se varmuudella mitalikantaan 31 vuoden tauon jälkeen. Sitä paitsi Naisten liigaa on jäljellä lauantainkin jälkeen vielä kaksi ottelukierrosta.

TPS:n naisten edustusjoukkue pelasi Naisten liigassa upean runkosarjan sijoittumalla siinä toiseksi. Raitapaidat lähtivät näin loistavista asemista Naisten liigan ylempään jatkosarjaan. TPS:n tahti on kiihtynyt ylemmässä jatkosarjassa edelleen, sillä kaksi ensimmäistä ottelua ovat päättyneet TPS:n voittoon. Ensin kaatui Kuopion Pallokissat Turussa lukemin 3-1 ja sen jälkeen haettiin täysi pistepotti Åland Unitedilta vieraissa luvuin 1-2. Nämä molemmat joukkueet ovat perinteisesti olleet vaikeita vastustajia TPS:lle.

TPS kohtaa lauantaina Urheilupuiston Yläkentällä espoolaisen FC Hongan, joka vaanii vain kahden pisteen päässä turkulaisista. TPS vei kauden ensimmäisen kohtaamisen Espoossa 2-4 ja viimeksi Turussa pisteet jaettiin luvuin 2-2. Naisten liigan ylemmän jatkosarjan taulukko kärjen osalta ennen lauantain otteluita on seuraava: PK-35 (48), TPS (42), FC Honka (40), Pallokissat (35) ja HJK (32). Åland United on jo menettänyt mitalimahdollisuutensa.

Pelin henki on lauantaina siis selvä. TPS on FC Honka -voitolla varma mitalijoukkue kaudella 2016. Mitali saattaa varmistua ilman voittoakin, jos Pallokissat häviää Åland Unitedille. TPS on ollut viimeksi mitaleilla vuonna 1985 ja mitalin väri silloin pronssinen.

TPS TV kävi jututtamassa päävalmentaja Sami Haltiaa, joka sai torstaina harjoitusvahvuuteensa vihdoin myös maajoukkueista palaneet pelaajansa. Haltia kertaili vielä kahta ensimmäistä TPS:n ylemmän loppusarjan peliä ja ennakoi tietysti myös lauantain jännittävää FC Honka -ottelua.

Haastattelu TPS TV:ssä: http://tpstv.fi/palaavatko-tpsn-naiset-mitalijoukkueeksi-31-vuoden-tauon-jalkeen/

TPS-FC Honka -ottelu on myös niin sanottu kannattajaottelu. Kaikki tänä vuonna TPS:n naisten edustusjoukkueen kannatusmaksun maksaneet jäsenet pääsevät otteluun ilmaiseksi sisään ja paikan päällä on tarjolla vielä pullakahvit. TPS:n naisten edustusjoukkueen kannattajaksi voi liittyä FC Honka -ottelussa myös paikan päällä maksamalla käteisellä 20 €:n virallisen kannatusmaksun. Tervetuloa!

Ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä TPS TV:stä: http://tpstv.fi/live/

Lisää uutisia