Otteluennakko: Ykkösen ottelu TPS – FF Jaro ma 17.5. klo 18.30

Oman joukkueen odotukset:
”En ole tyytyväinen kumpaankaan tasapeliin, koska me olemme hallinneet molempia pelejä enemmän ja molemmissa peleissä luotiin myös tarpeeksi paikkoja voittoon asti. Joka pelin jälkeen analysoidaan, opitaan ja mennään sen jälkeen positiivisella mielellä eteenpäin. Se on sääli, ettemme saa vieläkään yleisöä paikalle. Totta kai kauden avausvoitto on nyt haussa”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”VPS ja KPV olivat, ja myös Jaro on, erittäin hyviä joukkueita tähän sarjaan. Jaro sai vielä vahvistusta ulkomailta ihan kauden kynnyksellä. Sen ensimmäinen peli oli vielä vähän hakemista, mutta Jaro pelasi kauden ensimmäisessä kotiottelussaan kolmella topparilla, viiden alakerralla, ja homma toimi. Jaron prässipeli oli myös hyvää ja maalejakin tuli hyvällä prosentilla. Me tiedämme todella hyvin, millainen joukkue sieltä tulee maanantaina vastaan”, Johansson myöntää.

Kilpailutilanne:
TPS:llä on haussa kauden avausvoitto kahden tasapelin jälkeen. Toki tasapelit ovat tulleet sarjan kahta suurinta ennakkosuosikkia, VPS:ää ja KPV:tä vastaan. Nyt vastaan asettuu kolmas kivikova pohjalaisseura, FF Jaro. Pietarsaaren ylpeys aloitti kautensa 3-1-vierastappiolla EIF:n vieraana. Kauden avausvoitto irtosi HJK Klubi 04:ltä Pietarsaaren keskuskentällä lukemin 4-1. Jaro putosi Veikkausliigasta kauden 2015 päätteeksi ja joukkue on myös himoinnut paluuta pääsarjatasolle siitä asti. TPS ja Jaro ovat pelanneet viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana pääasiassa samalla sarjatasolla, välillä Veikkausliigassa, välillä taas Ykkösessä. Nyt kumpikin joukkue janoaa takaisin Veikkausliigaan.

TPS:n poissaolijat: Oskari Jakonen, Bamba Kalabatama, Samuel Mahlamäki, Onnipekka Pajula, Roope Pakkanen ja Kalle Taimi.

Jakonen (Oskari) loukkaantui todella törkeän taklauksen seurauksena. Erotuomaritarkkailijakin myönsi ottelun jälkeen, että siitä olisi voinut antaa suoran punaisen yhtä hyvin. Näistä tilanteista varoitettiin ennen kauden alkua, mutta ei se mennytkään tässä tapauksessa niin. Nyt me olimme ainoita kärsijöitä siinä tilanteessa. Se oli vaarallinen ja turha taklaus siinä tilanteessa. ”Jako” on nyt vähintään kuusi viikkoa pois, mutta hän olisi voinut loukkaantua paljon pahemminkin. Mahlamäellä (Samuel) taas oli epäonnea, hän ehkä astui siinä tilanteessa vastustajan jalan päälle. Hänelle tuli murtuma ja poissaolo kestää vähintään kaksi kuukautta. Espinosan (Eliecer) epävarma tilanne tiedettiin ennen hänen tänne tuloaan ja lisäksi Elmolla (Heinonen) ja Bamballa (Kalabatama) on ollut ongelmia nilkan kanssa. Kalle Taimi on meidän loukkaantuneista pelaajistamme ainoa, jolla on lihasvamma. Meiltä puuttuu nyt kolme kärkimiestä ja kaksi runkopakkia. Jonkun pelaajan loukkaantuminen on aina jonkun muun pelaajan sauma. Siirtoikkunan ulkopuolelta ei saa kuin sopimuksettomia pelaajia, lisäksi siihen päälle on karanteenit ja testit. Nuorille on tiedossa lisää luottoa”, Johansson taustoittaa joukkueen terveystilannetta.

Seuraa häntä:
Albijon Muzaci sai tämän sarjakauden maalitilinsä auki, kun hänen ampuma pilkkunsa painui KPV:n verkkoon helatorstaina Kokkolassa. Muzaci pelaa illasta toiseen kovalla intensiteetillä sekä tunteella ja sillä onkin erittäin iso merkitys, että hänen maalisarakkeeseensa saatiin heti alkuun merkintä. Muzaci kolisutteli jo VPS-pelissä pystypuita, mutta nyt pallo painui tolppien väliin. Nyt kun Palloseuralta puuttuu useita hyökkäyspään pelaajia, on vastuuta tarjolla koko rahan edestä.

Erikoista:
Mika Laurikainen toimi Jaron päävalmentajana kaudesta 2007 lähtien. Laurikainen valmensi Pietarsaaressa aina elokuuhun 2009 asti. Laurikainen joutui Pietarsaaressa ikävään välikäteen, kun Jimmy Warghin ja Niklas Storbackan, urat kääntyivät hänen valmennuskaudellaan jo ehtoopuolelle. Laurikainen penkitti Jaro-ikoneita ja siitähän nousi rannikkokaupungissa haloo. Laurikainen painotti, että hän teki joukkueensa kokoonpanoon liittyvät ratkaisut vain ja ainoastaan urheilulliselta pohjalta. Kun Storbacka sitten nimettiin Jaron toimitusjohtajaksi ja Wargh vielä seuran markkinointipäälliköksi, syntyi erikoinen yhtälö. Laurikaisen matka jatkui Pietarsaaresta pian Suomen Palloliiton palvelukseen, U18- ja U19-ikäluokkien maajoukkueiden päävalmentajaksi. Jimmy Wargh on Jaron nykyinen päävalmentaja ja Mika Laurikainen TPS:n nykyinen urheilujohtaja.

Historiaa:
Jaro voitti TPS:n 20. syyskuuta 2009 kotonaan lukemin 1-0. Jaron voittomaalin iski Petter Meyer ottelun 22. minuutilla. Tappio oli TPS:lle kauden 2009 viimeinen, mutta samalla varsin ratkaiseva, kun raitapaidat jäivät lopulta pronssimitaleille. Jaron kokoonpanossa pelasi tuolloin monta entistä TPS-pelaajaa, kuten Urmas Rooba, Janne Vellamo, Jani Sarajärvi, Mikko Hyyrynen ja Joonas Laurikainen. Pasi Rautiaisen valmentama TPS pelasi tuossa Jaro-ottelussa seuraavalla kokoonpanolla: Jukka Lehtovaara, Iiro Aalto (73. Riku Riski), Sami Rähmönen, Jarno Heinikangas (C), Igor Jovanovic (62. Chris Cleaver), Jussi Kujala, Mikko Manninen, Kasper Hämäläinen, Mikko Paatelainen, Wayne Brown (34. Mika Ääritalo), Babatunde Wusu.

Muistitko vielä, että:
Jaroa on pidetty aina hankalana vastustajaksi TPS:lle. Kaudella 2017 tapahtui kuitenkin sellainen ihme, että TPS voitti Jaron kaikissa kolmessa Ykkösen sarjaottelussa ja vieläpä yhteismaalein 6-0. Mika Laurikaisen valmentama TPS voitti kotonaan 1-0 ja 3-0 ja Pietarsaaressakin 0-2. Kuten kaikki TPS:n ystävät muistavat, päättyi kausi 2017 Palloseuran Veikkausliiganousuun. Jos Jaro olisi voittanut tuon kauden TPS-otteluista yhdenkin, olisi Palloseuran suora sarjanousu jäänyt haaveeksi. Jaro sijoittui kaudella 2017 Ykkösessä viidenneksi.

TPS – FF Jaro pelataan voimassa olevien rajoitusten vuoksi valitettavasti ilman yleisöä. Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Miesten Ykkösen ottelut suorana. TPS – FF Jaro -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3843934

Lisää uutisia