Otteluennakko: Jalkapallon Ykkösen ottelu TPS – RoPS to 19.8. klo 18.00

Oman joukkueen odotukset:

”Uskon taas siihen, että kun pelaamme omaa peliämme, se riittää. Me kävimme juuri läpi lauantain MuSa-peliä, enimmäkseen siellä oli joukkueelta hyviä juttuja. Sama resepti toimii myös RoPSiin. Meidän pitää olla keskittyneitä ja puolustus saa olla tarkkana, pitää kiinnittää erityishuomiota heidän vastaiskuihinsa ja pelin avaamiseensa. Meidän prässimme on toiminut ylhäältä ja siitä on syntynyt myös maaleja. Kaiken pitää tehdä taas vähän paremmin. Nyt ollaan tehty myös hienoja maaleja, paikat on käytetty ihan eri tavalla kuin alkukaudesta. Prässissä pitää muistaa, että sitä tehdään kaikki yhdessä. Jokainen jengi on tietysti aina vähän erilainen, mutta parhaat syöttelijät pitää sulkea pois. Meillä on ollut positiivista energiaa, pitää jatkossakin ottaa pääpallot ja kakkospallot. Ollaan oltu niissä viime aikoina erinomaisia. Ja kaikki lähtee lopulta nöyryydestä ja työnteosta”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää.

Ennakkoarvio vastustajasta:

”Olen nähnyt kaikki RoPSin pelit, siellä on sopivassa tasapainossa nuoruutta ja kokemusta. RoPS on saanut voittojen myötä myös itseluottamusta. He lähtevät avaamaan peliä alhaalta, mutta toisaalta he pelaavat aika suoraviivaisesti. Myös RoPS on saanut nuorista pelaajistaan energiaa. Joukkue on parhaimmillaan todella vaarallinen ja joukkue vahvistui siirtoikkunan aikana, Rodrigo Antunes ja Geoffrey Acheampong ovat laadukkaita vahvistuksia loppukautta ajatellen. Otamme RoPSin vastaan täällä sarjajohtajana ja siitä kaikki kunnia heille”, Johansson toteaa.

Kilpailutilanne:

TPS:llä on edessä suoranaiset herkkuviikot. Ensin sarjajohtaja RoPS, sitten kolmantena oleva EIF ja syyskuun alussa sarjakakkonen VPS. Näistä nyt täysi potti, niin alkaa Palloseuran poikien tilanne näyttää jo melkoisen hyvältä.

TPS on tällä hetkellä Ykkösessä viidentenä ja neljänneksi mahtuu vielä Jaro. Takaa tulee nousemaan vielä KPV, joka pelaa nyt täysin eri sykkeellä uuden päävalmentajansa Niklas Widjeskogin johdolla. Helsinkiläisjoukkueet PK-35 ja Gnistan kamppailevat myös sata lasissa paikasta kuuden parhaan joukossa.

TPS on löytänyt voittavan vireen siirtoikkunan aikana. Palloseuran kuuden viimeisen pelin saldo on 4-2-0 maalierolla 9-3. Sellaisella saldolla voi jo haaveilla aivan Ykkösen kärkisijoista.

TPS:n poissaolijat:

Onnipekka Pajula ja Roope Pakkanen ovat edelleen poissa, mutta kaikki muut pelaajat ovatkin sitten käytettävissä. Tilanne on siis todella hyvä, nyt kun meillä on kolme erittäin tärkeää kärkipään peliä edessä”, Johansson painottaa.

Seuraa häntä:

Valmennuskaksikko, Jonatan Johansson ja Jon Daly, on saanut Tepsin pelin vihdoinkin rullaamaan. Siihen tarvittiin hieman enemmän pelaajavaihtoehtoja, laatua sekä myös ripaus onnea. TPS-valmennus on luottanut omaan hyökkäävään pelitapaansa koko kauden, mutta nyt sen toteuttajissa on myös tarpeeksi osaamista. Pallot ovat alkaneet painua verkon perukoille ihan eri prosentilla ja se kauden ensimmäinen kotivoittokin on nyt myös saavutettu. Johansson toivoo kaikkeen tekemiseen koko ajan hieman lisää laatua ja uskoo sen reseptin tuovan vielä mielenkiintoisen syksyn Turkuun.

Erikoista:

Ykkösen on voittanut 2000-luvulla peräti 15 eri joukkuetta. TPS on voittanut Ykkösen kahdesti, vuosina 2002 ja -17. RoPS on selviytynyt Ykkösen voittajaksi kahtena vuotena, 2010 sekä -12. Kahdesti Ykkösen ovat voittaneet myös Veikkausliigassa nykyisin pelaavat KuPS, AC Oulu sekä Kakkosessa kahlaava JJK. TPS ja RoPS:n lisäksi mikään muu tämän kauden Ykkösen joukkueista ei ole voittanut Ykköstä. KPV nousi Veikkausliigaan liigakarsintojen kautta kauden 2018 päätteeksi.

Historiaa:

Kaudella 2002 Jalkapallon Ykkösen pohjoislohkossa kärkisijat menivät järjestyksessä TPS, TP-47 ja RoPS. TPS ja TP-47 selvisivät lopulta liigakarsintoihin, mutta RoPS joutui tyytymään Ykkösen putoamissarjaan. Mika Laurikaisen valmentama TPS nousi riemukkaasti Veikkausliigaan, jonne nousivat etelälohkosta myös Jokerit ja KooTeePee. TPS varmisti liiganousunsa 80-vuotisjuhlaottelussa VPS:ää vastaan 1-0-voitolla. Voittomaalin runnoi verkon perukoille Marko Rajamäki. RoPS:n tie vei Ykkösen runkosarjan jälkeen täysin vastakkaiseen suuntaan ja pahasti romahtaneet lappilaiset säilyttivät paikkansa Ykkösessä vain pisteen marginaalilla. Taakse jäivät niukasti Oulun Tervarit ja Närpes Kraft.

Muistitko vielä, että…

RoPS voitti SM-hopeaa kausina 2015 ja -18. Juha Malisen valmentama RoPS oli kauden 2015 sensaatio, kun Lapin sinipaidat jäivät ainoastaan pisteen päähän Suomen mestaruudesta. Veikkausliigan maalikuninkaaksi kruunattiin Aleksander Kokko, joka tulitti 17 osumaa.

Kaudella 2018 Toni Koskelan koutsaama RoPS siis toisti Malisen joukkojen saavutuksen. Tällä kertaa marginaali mestaruuteen nähden jäi kuitenkin suuremmaksi, Klubi paineli omissa sfääreissään 16 pinnaa edellä. RoPS:n ykköspyssy oli Lassi Lappalainen, joka osui kahdeksan kertaa. TPS pelasi kaudella 2015 Ykkösessä ja kauden 2018 päätteeksi sitä kutsui taas uudestaan Ykkönen.

Liput TPS-RoPS-otteluun Tiketistä: https://www.tiketti.fi/fc-tps-rops-veritas-stadion-turku-lippuja/75870

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut suorana. TPS – RoPS  -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3884508

Lisää uutisia