ONS saapuu Yläkentälle lauantaina – ”Määrätään itse pelin tempo”

Kansallinen Liiga jatkuu lauantaina Turussa, kun TPS pelaa loppusarjan ensimmäisen kotipelinsä. Tepsin vastustajaksi saapuu oululainen ONS. Ottelu alkaa Urheilupuiston Yläkentällä kello 16.00.

Loppusarjaa on pelattu jo kahden kierroksen verran. TPS on kohdannut vieraskentillä PK-35:n ja Ilveksen. Taisto on ollut tasaista ja tiukkaa, sillä molemmat ottelut ovat päättyneet tasapeleihin. PK-35:n kanssa TPS pelasi maalittoman tasapelin ja viikko sitten Tampereella loppulukemat olivat Ilvestä vastaan 2–2. TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaan mukaan loppusarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa oli paljon hyvää, vaikkei turkulaisten pistesaalis tasapelipisteitä suuremmalla potilla karttunutkaan.

– Molemmista peleistä olisi ollut kolme pinnaa otettavissa. PK-pelissä meillä oli pari aika hyvää paikkaa, ja vasta viimeisen vartin aikana PK pääsi paremmin peliin mukaan. Ilves-pelissä oli oikeastaan sama. Ilves pääsi ensimmäisellä puoliajalla kaksi kertaa meidän kenttäpuoliskollemme ja he onnistuivat rokottamaan molemmista tilanteista. Peli olisi voinut olla ensimmäisen vartin jälkeen 3–0 meille, jos olisimme omat paikkamme käyttäneet, Välimaa kertaa.

Päävalmentaja Välimaan mukaan TPS on hakenut prässipeliinsä uusia elementtejä. Tämä on näkynyt myös tulostaululla, sillä Ilves-pelissä molemmat Tepsin maaliin johtaneet tilanteet käynnistyivät, kun TPS onnistui korkealla prässillään riistämään pelivälineen pois Ilvekseltä.

– Aika paljon olemme puhuneet joukkueen kanssa kurinalaisesta puolustamisesta – mitä tapahtuu, kun meillä on pallo ja mitä silloin, kun meillä ei ole palloa. Olemme käyneet joukkueen prässipelaamista läpi ja yrittäneet tuoda siihen vähän uutta vaihdetta, ja se on toiminut.

Vaikka TPS hallitsi pelillisesti edellistä otteluaan Ilvestä vastaan, joutui joukkue varsin tukalaan tilanteeseen, sillä Ilves onnistui karkaamaan reilussa parissakymmenessä minuutissa 2–0-johtoon. TPS jatkoi kuitenkin taisteluaan ja onnistui nousemaan kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin Heidi Leppämäen ja Laura Linnalan osumilla.

– Kahden maalin takaa-ajoasemasta nousu tasoihin oli erittäin hyvä merkki. Pidimme pelisuunnitelmastamme kiinni ja onnistuimme tasoittamaan pelin. Se kertoo siitä, että joukkue luottaa siihen, mitä teemme, Välimaa sanoo.

Alemmassa loppusarjassa joukkueet taistelevat ensi kauden liigapaikoista. Loppusarjan kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen TPS on karsijan paikalla, mutta pykälän ylempänä suoran säilyjän paikalla oleva PK-35 on kerännyt vain pisteen Tepsiä enemmän. Lauantain kierroksella TPS kohtaa kotonaan ONS:n, PK-35 puolestaan kotonaan Ilveksen. Tärkeistä pisteistä pelataan niin Turussa kuin Helsingissäkin.

TPS ja ONS kohtasivat kahdesti Kansallisen Liigan runkosarjassa. Molemmat ottelut olivat erittäin tasaisia maalin pelejä. Toukokuussa TPS kävi hakemassa Oulusta 2–1-vierasvoiton, elokuussa ONS oli vahvempi Turussa maalein 1–0.

– Odotan lauantain matsista tasaista kamppailua. Vaikka ONS on sarjasijoitukseltaan pohjalla, he pelaavat ajoittain hyvää jalkapalloa, eivätkä ole missään nimessä huono joukkue. He puolustavat aika tiiviisti joukkueena. Meidän täytyy löytää keinot heidän puolustuksensa murtamiseen. Lähdetään siitä, että me määrätään pelin tempo, eikä anneta ONS:n tehdä sitä, Välimaa pohjustaa ennakkoasetelmia.

TPS:n riveistä ovat korttitilien täyttymisen vuoksi lauantain ottelusta sivussa Netta Laasio ja Saija Östlund.

La 16.9. TPS – ONS, Turun Urhelipuiston Yläkenttä.

Lipunmyynti otteluun tapahtuu ainoastaan paikan päällä Yläkentällä pelipäivänä. 

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.

Lisää uutisia