Nyberg kärsii pelikieltonsa Haka ja Inter-otteluissa

RoPS ja TPS taistelivat Veikkausliigapisteistä torstaina Rovaniemen keskuskentällä. Ottelu päättyi pistejakoon lukemin 1-1. TPS:n hallinnassa ollut ottelu sai kuitenkin dramaattisen käänteen 59. minuutin kohdalla, kun ottelun erotuomari Miikka Lähdesmäki ajoi TPS-puolustaja Jaakko Nybergin kentältä suoralla punaisella kortilla. Nyberg saa suorasta ulosajostaan automaattisen kahden ottelun pelikiellon. Hän kärsii pelikieltonsa ensi sunnuntaisessa TPS-Haka -ottelussa sekä ensi viikon torstaina pelattavassa Turun paikallisottelussa, TPS-FC Inter.

TPS veti valituksensa takaisin

TPS-leirissä Nybergin saamaa tuomiota pidettiin kuitenkin kiistattomasti virheellisenä ja TPS-johto päätti ottelun jälkeen valittaa asiasta Suomen Palloliitolle. Valituksen tavoitteena oli Nybergin saaman kahden ottelun pelikiellon kumoaminen, mikä on tällä kaudella tehdyn sääntölisäyksen (Varoitukset ja kentältäpoistot 2011, kohta K.2.) vuoksi ensimmäistä kertaa ollut mahdollista. TPS ei kuitenkaan lopulta käyttänyt sillä olevaa valitusoikeuttaan saatuaan lopulliset tiedot asianosaisilta ja kuunneltuaan eri asiantuntijoita tapahtumien tiimoilta.

 – Nukuimme niin sanotusti yön yli ja päätimme lopulta olla valittamatta asiasta, koska valituksen läpimeno olisi ollut hyvin epätodennäköistä. Saatuamme erotuomarin ja otteludelegaatin raportit kävi selväksi, että tuomarin ratkaisu oli saatu perusteltua siten, että kyseessä oli ns. erotuomarin tulkinnallinen päätös tilanteesta, eikä tällöin SPL:n uuden säännön mukaan valitus tule menemään läpi. On lisäksi selvää, että kun on kyse ensimmäisistä ratkaisuista, kynnys pelikieltojen poistamiseen tulee olemaan hyvin korkealla. Näin ollen päätimme olla tukematta Palloliiton toimintaa 500 eurolla, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande selventää.

 – Suuri osa jalkapalloihmisistä on nähnyt tuomion erittäin kovana tuomiona, ja vaikka nyt subjektiivisesti meidän leirissä tuntuu siltä, että nämä tulkinnat sattuvat vähän liikaa samaan osoitteeseen, pitkän sarjan aikana tuomiot, rangaistuspotkut, varoitukset ja ulosajot tulevat varmasti tasaantumaan. Meidän katseemme ja keskittymisemme ovat kuitenkin jo sunnuntain tärkeässä Haka-ottelussa, sekä kuumassa ensi torstain paikallisottelussa, joihin valmistaudumme täysillä, mutta valitettavasti ilman Nybergiä, Casagrande tyytyy toteamaan.

Lisää uutisia