Niklas Pyyhtiä virittelee itseään uransa ensimmäiseen Veikkausliiga-derbyyn

Niklas Pyyhtiä on ollut alkukauden positiivisin yllättäjä TPS:n kokoonpanossa. Vasta 16-vuotias keskikenttäpelaaja on saanut mukavasti vastuuta ja takana onkin jo kahdeksan Veikkausliigaottelua. Nuoren TPS-kasvatin ja poikien maajoukkuepelaajan raikkaat otteet ovat vakuuttaneet alkukaudesta oikeastaan kaikki.

Niklas itse arveli ennen kauden alkua, että peliaikaa saattaa kertyä myös Veikkausliigassa jonkin verran, mutta näin suuri vastuu on tullut hänelle itselleenkin yllätyksenä. Pyyhtiällä on loistava vasen jalka ja sitä onkin käytetty jo myös TPS:n erikoistilanteissa. Pyyhtiän jakamasta kulmapotkusta syntyi Rovaniemen reissulla jo yksi maalikin. Se osuma oli äärimmäisen tärkeä, sillä se siivitti Palloseuran kauden avausvoittoon.

– Peliaikaa on tullut yllättävän paljon ja koetan tietysti tehdä parhaani joukkueen eteen kentällä. Odotan loppukaudesta tietysti myös tehoja. Ajattelin, että jonkin verran voin päästä Veikkausliigassa pelaamaan, joten tämä vastuu tuntuu tosi hyvältä. Mulla on aika hyvä vasen jalka ja erikoistilanteita on tullut sitä kautta. Onnistuminen RoPS-pelissä tuntui hienolta, Pyyhtiä myöntää.

– Päävalmentaja on ollut minun kannaltani todella hyvä ja kaikkeen tekemiseen on tullut määrätietoisuutta lisää. Koko joukkue on ottanut minut mukavasti vastaan, olen pelaaja muiden joukossa. No, kamoja joutuu välillä vähän kantamaan enemmän, hän hymyilee.

Niklaksen päivät kuluvat harjoitusten lomassa Kerttulin urheilulukiota käyden. Koulusta löytyy hyvin ymmärrystä pelaamista kohtaan ja myös joukkueessa ymmärretään erinomaisesti koulunkäynnin tärkeys.

– Kurssit on sopeutettu niin, että ehdin käymään myös harjoituksissa ja peleissä. Aika riittää yleensäkin ihan yllättävän hyvin, Pyyhtiä vakuuttaa.

Siinä missä kapteeni Sami Rähmönen valmistautuu jo 24. Turun derbyyn, virittelee Niklas itseään nyt kaikkien aikojen ensimmäiseen derbyynsä Veikkausliigassa. Junioripeleissä FC Inter on tullut kohdattua tietysti jo moneen otteeseen, ja eri ikäluokissa, mutta nyt on sitten tosikysymyksessä myös liigatasolla.

– Hyvillä mielin odottelen, vaikka en vielä tiedä, pääsenkö edes pelaamaan. Derbyjä odottaa aina muita pelejä enemmän, mutta aiemmilta kausilta ei ole jäänyt mitään yhtä erityistä paikallispeliä mieleen. Ne on aina erityisiä tapahtumia. Ainoa asia mikä harmittaa, ettei kaikki katsojat pääse mukaan. Derbyt ovat oma maailmansa ja näen siinä yllätysmahdollisuuden, syyskuussa 17 vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja muistuttaa.

Pyyhtiä kertoo, että myös tuleva lauantai etenee aiemmista kotiottelupäivistä tutulla kaavalla. Ensin hyvät yöunet alle ja päälle ravitseva aamupala. Sitten rauhallista valmistautumista itse h-hetkeen.

– Pelipäivänä otetaan rauhallisesti, lepäillään ja syödään sopivasti. Saatan käydä myös pienellä kävelyllä. Sitten vaan odotellaan, että päästään lähtemään kohti stadionia, hän nuotittaa.


TPS – FC Inter Veritas Stadionilla lauantaina 22.8. klo 15.00. Liput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-fc-inter-lippuja/271803

Lisää uutisia