Naisten Ykkösen kärkikamppailut jatkuvat torstaina Raumalla

Naisten Ykkönen jatkuu Palloseuran osalta torstaina, kun mustavalkoiset matkustavat Raumalle Pallo-Iirojen vieraaksi. Kuten lauantain kotiottelussa NJS:aa vastaan, myös Raumalla pelataan isojen panosten ottelu, sillä TPS on sarjataulukossa kolmantena pisteen verran raumalaisten edessä.

Viidestä edellisestä ottelustaan TPS on napannut kolme voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion. Pallo-Iirojen saldo puolestaan on yksi voitto, kolme tasapeliä ja yksi tappio. Pallo-Iirot pääsee otteluun melko pitkällä valmistumisajalla, sillä joukkueen oli tarkoitus kohdata EBK lauantaina, mutta ottelu siirreettiin espoolaisten mahdollisen koronatartunnan takia.

Pallo-Iirot on ollut mustavalkoisille pieni piikki lihassa, sillä raumalaiset voittivat kauden alla pelatun harjoitusottelun 1-0 ja yläkentällä he nappasivat pisteet 0-2 lukemilla. Päävalmentaja Akusti Salonen jakaa vastustajasta kehuja.

– Pallo-Iirot on ehdottomasti yksi tämän kauden onnistujista. Joukkue ja valmennus ovat olleet pitkään yhdessä ja se näkyy nyt raumalaisittain erittäin positiivisella tavalla. Meillä on keskinäisissä otteluissa ollut tiettyjä haasteita. Kevään harjoitusottelua on turha pohtia, sillä pyrimme antamaan kaikille peliaikaa ja vaihdot muuttivat peliä. Sarjassa Iirot pelasivat hyvin ja rankaisivat meidän omista virheistä.

Vaikka mustavalkoiset eivät ehdi valmistautua otteluun kovin pitkään, on tilannetta helpottanut se, että edellisiin otteluihin valmistavat harjoitteet sopivat hyvin myös raumalaisia vastaan. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Saana Kallio oli yksi joukkueen onnistujista ja hän oli sitä myös Palloseuran edellisessä ottelussa.

– Saana on tehnyt läpi kauden kovaa työtä, jonka avulla hän on ansainnut sen paikan, jossa hän nyt on. Nyt hänen vain täytyy jatkaa samaa laadukasta työtä, jotta hän saa paikkansa pidettyä. Hänessä on paljon potentiaalia ja kauden edetessä se on alkanut näkyä.

Palloseura on kauden aikana vaihdellut avauksen pelaajia mukavaan tahtiin. Toisinaan kyse on loukkaantumisten tai sairastumisten kaltaisesta pakosta, mutta myös kilpailu peliajasta on kovaa.

– Osa kauden aikana tapahtuneista muutoksista on tosiaan ollut pakon sanelemia, mutta se ei poista sitä faktaa, että kilpailutilanne on kova ja jos annat hyviä näyttöjä, näkyy se myös peliaikana. Joukkue on tasainen ja joskus ero kentälle menevissä pelaajissa on kiinni vastustajissa.

Kauden aikana onnistumisia on nähty kentän molemmissa päissä, sillä peräti neljätoista pelaajaa on heiluttanut maaliverkkoja, kun taas toisessa päässä kenttää päästettyjä maaleja on kolmanneksi vähiten.

– Meillä ei ole montaa pelaajaa, jotka olisivat iskeneet useamman maalin, mutta tämä tarkoittaa myös sitä, että kaikki ei ole kiinni vain yhdestä tai kahdesta pelaajasta. Jos yksi hyökkääjä on poissa, voi joku muu iskeä maalit. Puolustuspäässä pieni päästettyjen maalien määrä kertoo siitä, että alimman linjan ja maalivahdin pelaaminen on hyvin organisoitua ja se toimii hyvin. Tämä on ollut yksi tärkeitä asioita läpi kauden.

Vaikka kyseessä onkin tiukan kärkipään kamppailu, ei Salonen näe otteluun valmistautumista mitenkään erikoisena muihin verrattuna.

– Tässä ottelussa on tavoitteena vain voitto, mutta sama pätee myös kaikkiin muihin otteluihin. Sillä ei ole väliä, missä päin sarjataulukkoa vastustaja on, vaan kolme pistettä on aina ainoa tavoite.
 

Hyökkääjä Yasmin Baasousi on kauden aikana ollut niin joukkueen avauksessa, kuin tullut penkiltä sisään. Maaliverkkoja Baasousi on päässyt heiluttamaan kertaalleen ja hän toivookin, että torstaina tulisi lisää peliaikaa ja sen myötä uusia mahdollisuuksia.

– Omassa roolissani on kauden aikana ollut pieniä muutoksia ja osittain siihen on vaikuttanut myös pienet loukkaantumiset. Kun avaukseen on kerran päässyt, ei sieltä kuitenkaan enää halua tippua. Jokaisessa harjoituksessa on vaan annettava kaikkensa, jotta on kentällä heti ottelun alkaessa.

Hyökkäyspäässä on tällä kaudella runsaasti eri vaihtoehtoja ja sitä kautta kilpailu on kovaa. Baasousi kuitenkin itse pitää kilpailusta ja korostaa sitä, että omia vahvuuksiaan pitää pystyä hyödyntämään.

– Kun hyökkäyspäässä on paljon vaihtoehtoja, niin se tarkoittaa sitä, että aina joku jää vaille peliaikaa. Itse olen onneksi ollut pienestä asti kilpailuhenkinen, joten tunne on tuttu. Kova kilpailu kehittää jokaista pelaajaa, sillä aina täytyy olla toista parempi. Jokaisen pitää pystyä hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Itse hyödynnän nopeuttani, pelinlukua, yksi yhtä vastaan harhautuksia ja tietysti periksiantamattomuutta.

Jotta Raumalta saadaan täysi pistepotti, vaatii se onnistumisia hyökkäyspäässä. Baasousi kuitenkin korostaa, että maalit eivät ole kiinni vain siitä, miten hyökkäys onnistuu vaan kyse on kokonaisvaltaisesta tekemisestä.

– Ratkaisu ei piile vain hyökkäysten laadussa, vaan pelin pitää toimia ylhäältä alas ja alhaalta ylös. Kun puolustetaan, niin myös hyökkääjät puolustavat muiden mukana ja hyökkäykset taas rakennellaan yhdessä alhaalta asti. Koko joukkueelta kaivataan onnistumisia, jotta maaleja tulee. 

Salosen tavoin myös Baasousi antaa raumalaisille kehuja, mutta lähtee otteluun itsevarmana.

– Pallo-Iirot on tasokas joukkue, mutta kuten mikä tahansa muukin joukkue, he ovat täysin voitettavissa. Meidän pitää vain luottaa joukkueen omaan tekemiseen, jotta pisteet lähtevät Turkuun. Henkilökohtaisella tasolla aion antaa kaikkeni ja taistelen loppuun asti täydellä teholla.

Lisää uutisia